Publikováno Květen 8, 201510 r Pozoruji 3 jevy a zajímalo by mě jestli někdo máte podobnou zkušenost. 1) občas (zřídka) převodovka v malé rychlosti zamrzne a neřadí, většinou nemám nervy to vytáčet až buhví kam tak třeba zastavím a zkusím to znova kdy se to už probere :-) 2) někdy při rychlejším nebo nečekanějším zastavování mám pocit, že se pozdě rozepíná spojka a ozývá se takové to "cinkání motoru", který dělá normální motor když už je podtočenej a chystá se chcípnout. Mozna to je ale spojene s nerovnostma, např. retarderem a je to spíš tím drncnutím, slyšet hlavně při otevřených oknech. 3) když mám někdy při stání zařazeno N (třeba s někým v autě kecám) tak se pak (také zřídka) stane, že nejde z N zařadit, D, S ani R nebo P. Musím vypnout motor a znova nastartovat.. Upraveno Květen 9, 201510 r od Martin.75
Květen 8, 201510 r Nic z toho neni normalni. Pokud to umis reprodukovat, tak bych to urcite reklamoval.
Květen 9, 201510 r Cau. Mam uplne stejny problem s prvnim bodem. Hlavne v zatackach kdyz pred zatackou spomalim (at uz brzdou nebo ubranim plynu), tak ta DSG premysli a nereaguje a pak pak zrychli jakoby se rozjizdela se Sport rezimem. Musim ale taky rict, ze jsem mel starsi VW Polo asi z 2005 a zkousel jsem i Golfa s DSG a delalo uplne to stejne. Kdo vi, treba neumim spravne seslapnout plyn. Jinak vsechno ok. Pozoruji 3 jevy a zajímalo by mě jestli někdo máte podobnou zkušenost.1) občas (zřídka) převodovka v malé rychlosti zamrzne a neřadí, většinou nemám nervy to vytáčet až buhví kam tak třeba zastavím a zkusím to znova kdy se to už probere :-)2) někdy při rychlejším nebo nečekanějším zastavování mám pocit, že se pozdě rozepíná spojka a ozývá se takové to "cinkání motoru", který dělá normální motor když už je podtočenej a chystá se chcípnout.3) když mám někdy při stání zařazeno N (třeba s někým v autě kecám) tak se pak (také zřídka) stane, že nejde z N zařadit, D, S ani R nebo P. Musím vypnout motor a znova nastartovat.. Upraveno Květen 9, 201510 r od skodovak99
Květen 9, 201510 r Martin.75 ty tve jevy jsou hodne nestandartni. Videl bych to na reklamaci. JInak u DSG jde radit i plynem (pokud ho pri pridavani (akceleraci) jemne povolis, mala by DSG preradit nahoru)
Květen 27, 201510 r Ahoj, ani jeden z jevů které popisuješ jsem nezaznamenal nebo si ho nejsem vůbec vědom. Nevím jak dlouho máš DSG, ale je třeba si na ni chvíli zvyknout.
Červenec 13, 201510 r Tohle je dobry trik s tim povolenim plynu. Diky. Martin.75 ty tve jevy jsou hodne nestandartni. Videl bych to na reklamaci. JInak u DSG jde radit i plynem (pokud ho pri pridavani (akceleraci) jemne povolis, mala by DSG preradit nahoru)
Červenec 13, 201510 r Jako DSG je hodne inteligentni, je to jak pro lamy tak to vyzaduje urcite umeni. Kdyz se clovek nauci pracovat dobre s plynem, dokaze DSG radit tak jak ja chci. Je treba se dobre naucit davkovat plyn. Pokud ty davky mam zazite, je to parada a DSG radi ekceletne. Dobre je stlacit pedal plnyu tak jak clovek potrebuje a ten drzet, nepridavat ! Jiz mam zazito, ze vim jak moc seslapnu, tak vim pri kolika otackach mi bude DSG radit nahoru. Pripadne pri akceleraci jemnoulice plyn uberu a sup DSG preradi na vyssi stupen. Jako da se velmi dobre pomoci plynu ovladat. Zatim jsme spolu nemeli zadne zavahani, ze by nevedela co chci
Červenec 16, 201510 r A jak se vam to rozjizdi v kolone nebo pri popojizdeni. Cukne, skubne kdyz pomalu pridavate ??? Upraveno Červenec 16, 201510 r od LEdit
Červenec 17, 201510 r tak já to mám naopak, když se rychleji rozjedu neškube, ale jak to šolichám, protože nemůžu vystřelit, tak to škube jak vůle na poloose, někdy mi to dělá i při podřazování 6/5 a niíž. Vyreklamuju, já jezdím 30% kolony a popojíždění a proto jsem si koupil DSG, ale todle hupsání mě neba. Navíc jak mi kdysi přenstavili záběr spojek, tak musim mačkat víc brzdu, aby se mi rozepnula první spojka a spadlo to na cca 750ot, jinak citím záběr a mám 1000ot.
Červenec 19, 201510 r Mne taky DSG necuka a neskube. Slysel jsem ze nekdo s tim ma problemy. Nastesti mne vse fuguje super. Mam tedy najeto jen 4tis km.Zajimal by mne funkce Lanch Control - to maji vsechny DSG nebo ne ?? To jest prudky zrychleni pres brzdu. Ja kdyz zadupnu brzdu a pridal bych plyn, tak jde auto do zaberu, otacky klesaji jak se tu dusi. Ted mne napada nebo jestli se na to musi nejak specialne jinak, treba v modu "S" ??? Upraveno Červenec 19, 201510 r od bicista
Červenec 19, 201510 r Dle návodů na internetu, musí být vypnutá kontrola trakce a zařazen "S" režim.. Jinak co jsem čuměl na videa, tak to použivají jen na rychlý start z nuly.. Jinak na zrychlení, třeba při předjíždění, je kickdown, neboli plyn na podlahu, auto podřadí většinou o 2 stupně.. Upraveno Červenec 19, 201510 r od hurvajs1994
Červenec 19, 201510 r Kick down znam. Zajimal mne ten Lanch control, no zkusim to, pokud mi jde vubec ASR vypnout, vyzkousim az budu u auta
Červenec 20, 201510 r Autor Já byl reklamovat kovové zvuky z motoru na příčných nerovnostech a retarderech. S otevřenýma oknama je to hodně slyšet. Přijímací technik slyšel, dokonce prohlásil, že jsou nepříjemné a že to vnímá stejně jako já, že to je z motorového prostoru a ne z náprav. Zdálo se mu to stejný jako silentblok u 1.2 tsi. Jenže na dílně to sice slyšeli taky, ale prej silentblok převodovky i motoru je ok a jde to přímo z převodovky. Nevěděli co s tím, tak to tam 2 dny stálo než přijeli nějací experti přímo z ŠA MB a ti prohlásili, že prý tyto zvuky jsou u téhle převodovky a vozu standardní a jedná se o konstrukční vůle.. :-( Prý kdyby se to zhoršovalo nebo to špatně řadilo tak mám zase přijet. Bohužel jsem od nich nedostal ani žádný papírový vyjádření k té reklamaci..
Červenec 20, 201510 r výborný, taky dobrý klepání mám od 1500km a servis že to byl silentblok převodovky, vyměnili a klepe to dál. Studený to beží nepravidelně, tak dám tomu do 10.000km čas a pak jedu do servisu, sic už tuším jak dopadnu, ale ať mám záznamy, že to bylo v prvopočátku. Jsem s tím už smířenej, že se zas budu rozčilovat v servisu jako při př. par. senzorech, na autu nic nebudu dodělávat a uvidíme, tři roky a vyměním za jiné. Sice to bude mít tak 40.000km, ale pak se budu rozčilovat s jiným
Září 19, 20159 r Pozdravujem, chcem sa Vas opytat na jednu vec. Od zaciatku ako som kupil auto, pozorujem ked mam zaradene D a mam nohu na brzde, ze prevodovka vydava zvuk ako by mačka priadla, taky pravidelny zvuk, presne ako ked skrabkate macku a ona pradie :-). Je to normalne, ma to tak byt? Vacsinou to pozorujem na studenom motore ked prejdem len par km. Dakujem
Březen 13, 20178 r V Rusku svolávají desetitisíce škodovek ke kontrole Jedná se o servisní akci pro auta se sedmistupňovou převodovkou DSG https://www.novinky.cz/ekonomika/431987-v-rusku-svolavaji-desetitisice-skodovek-ke-kontrole.html
Srpen 24, 20178 r U mě taky funguje perfektně. Při přeřazování je lehce cítit škubnutí, ale né horší jak u normálního řazení. Jen chybí ty koně a pádla:)))))) Spíš by mě zajímalo reálné srovnání DSG 1.2 tsi 81kw a 1.0 tsi 70kw, jestli přechod by byl v pohodě a nebo už by to bylo citelně znát, že to je slabší
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.