Přejít na obsah

Rány do podvozku


Amimous

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám OII RS 2.0 TFSI. Auto zakoupeno ojeté. Mám tam stavitelný sportovní podvozek Eibach, kola R18.

Nevim zda je to při této kombinaci tlumičů a kola normální, ale dostává to nehorázné rany. Stačí když najedu do méně propadeného kanálu na nové silnici a mám pocit, že urvu kolo. Na jednu stranu mi připadá, že auto vůbec nepruží, ale nadruhou stranu, když přejíždím třeba jen spomalovací retardér, tak se mi auto 3x prohoupne, že na sedadle skáču jak v traktoru. Mám tam snížený podvozek, ale nevím jak moc je snížený, tak jestli je to třeba i tím, že jsou pružiny víc přimáčklé a tím pádem tolik nepruží, nevim.

Další věc je, že při zmiňovaném projetí sebemenší nerovnosti pravým předním kolem mi to klepe, jako bych projel kolem přes řádek brambor.. Co se týče podvozku mám dilema, zda ho nehodit do háje a nezainvestovat raději do nějakého normálního. Nejsem tuner, takže nemám potřebu mít podvozek 15cm nad silnicí, přeci jen s tím ted nemohu zajet ani na ryby :D.

Děkuju za tipy a rady ohledně problému s podvozkem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Kolama to podle mě moc nebude. Kamoš mě vezl v Passatu s 18' kolama a bylo to jako po peřinkách. Samozřejmě že je cítit na zadku ač jen mizivě každou prasklinu na silnici, ale tohle by mi nevadilo. jde spíš o to, že zrovna to moje auto kopíruje až moc vozovku, takže pokud projíždím místem, kde je to hodně vlnitý, tak na sedadle skáču jako v traktoru. Měl jsem sundané kolo, vypadá to, že stavitelný tlumič je natažený uplně dole, navíc pod pružinou je ještě daná 1 (vložka) pružina o výšce asi 8cm, takže je to docela hodně napasovaný. Už i to, že když se opřu o kapotu, tak se auto absolutně vubec neprohne. Ted jde o to, jestli když to třeba o 30mm zvednu, zda to bude o něco měkčí, nebo bych musel koupit uplně jiný pružiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

A co tyčky stabiku ? U O2 se musí dávat ke staviky kratší tyčky stabilizátoru jinak to dělá problémy viz: http://servisdecin.cz/skoda-octavia-rs-2-0-tdi-montaz-staviku-tatechnix/

 

 

Můžeš použít tyhle: https://tatechnix.cz/50824-tycky-stabilizatoru-skoda-octavia-2-1z-predni.html

Editováno: , autor: Martinro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...