Publikováno Červen 13, 201510 r Měl jsem možnost vyzkoušet tento motor v novém SIII s manuální převodovkou. Jednalo se o nový vůz (200 km), motor měl velmi slušný zátah již od 1500 ot., nepozoroval jsem žádné delší prodlevy. Změřil jsem si čas na akceleraci z 80 na120 km/h na 4. st. (cca 2000 až 3000 ot.) při plném sešlápnutí pedálu. Hodnota mě celkem překvapila - od 6,5 do 7,0 s (6 měření na dálnici), což vhledem k hmotnosti vozu je dle mého názoru slušné.
Červenec 27, 201510 r Mam jej take objednany a snad uz pristi tyden s nim budu mit moznost udelat prvni km... Muzu pak popsat dojmy.
Září 29, 20159 r Autor Ve světle současné kauzy koncernu VW "DieselGate" se jen obávám, že i současné TDI 2.0 110 kW (příp. i 140kW s AdBlue) jsou "ošetřeny" podobnou chytristikou k obelstění emisních limitů. Prozatím jsem nezaznamenal žádné přímé důkazy, že tomu tak není. Vyjádření managementu VW k této situaci není relevantní. Máte nějaké hodnověrnější informace? Docela by mě zajímalo, zda nové Superby TDI 2.0 budou za čas "zatracovány" za záměrné podfuky v řídících jednotkách.
Září 29, 20159 r no bude to ještě velká kauza. Těžko teď odhadovat. Může to být jak píšeš, ale třeba to dál nezkoušeli ojebat. Každopádně by mě překvapilo, kdyby tý nesmyslný hysterii a hře na "zelenou kartu" tímhle způsobem čelil pouze koncern VW...
Září 29, 20159 r Autor Zřejmě to bude obdobné i u jiných koncernů, mě ale zajímá současný SIII. Nerad bych kupoval něco, co ztratí hned na hodnotě tím, že v tom je mírně řečeno "odrbaný" SW v ŘJ. Zajímal by mně i event. pokles zájmu o tyto motorizace u SIII, snad i výraznější prodejní slevy...?
Říjen 3, 20159 r No ja mam najazdene s tymto motorom cca 8000 km od polky jula, velmi zivy, velka spokojnost. Aj kombinovana spotreba trvalo priemer 5l. Jazdim 10% mesto, 30% dialnice. Mozem len odporucit aj motor aj auto )
Říjen 3, 20159 r Autor Tak to se poslouchá dobře, s čím si jezdil předtím? Nějaké porovnání by neškodilo. Dík.
Říjen 4, 20159 r Tak to se poslouchá dobře, s čím si jezdil předtím? Nějaké porovnání by neškodilo. Dík.Jazdil som na oktavii v benzine, to sa ale neda porovnavat .... Pred kupou som skusal aj passat, mondeo a mazdu6, v superbe som sa vsak citil najlepsie, rozhodol som sa a zatial nelutujem rozhodnutie.
Říjen 15, 20159 r Autor VW dál používá u dieselů kvůli emisím pomocný software Týden.cz: 15.10.2015 10:17 Německá automobilka Volkswagen používá u nejnovějších modelů vozů s naftovými motory dodatečný software, který by podle agentury AP mohl snižovat emise při měření. Firma o novém softwaru informovala minulý týden americké úřady a to sdělila tiskové agentuře AP. Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) nyní software prověřuje a zjišťuje, zda by nemohlo jít o další nástroj k manipulacím s emisními měřeními. Tak jsem zvědav, o kolik klesne zájem o nové motory 2.0TDI v nových Superbech. Jezdí skvěle, jsem příznivcem TDi, ale začíná mě to nahlodávat.... Upraveno Říjen 15, 20159 r od KarelM
Říjen 15, 20159 r Tak v Česku se zatím emisní daň neplatí, tak nevím proc by me to jako provozovatele mělo nějak mrzet ze nebudu mít emise v reálu takové jako na papíře ..
Říjen 15, 20159 r Autor To je sice pravda, ale jsem zvědav za kolik se takové auto prodá po čtyřech pěti létech provozu, určitě nebude o něho takový zájem a s tím bude souviset i prodejní cena ojetiny... i když co víme, co se ještě může do té doby všechno stát, třeba se to stane globálním problémem téměř všech TDI.
Říjen 27, 20159 r Mám taky 2.0 tdi 110kw a maximalně spokojenej jak s jízdou tak se spotřebou před supem jsem měl octavii 3 1.2tsi a jízda nebyla špatná,ale člověk se bál předjíždět a spotřeba byla 7,5 litrů
Říjen 27, 20159 r Autor Já jsem ve fázi čekání, rovněž 2.0 TDI 110kW, kolik máš spotřebu? DSG? Upraveno Říjen 27, 20159 r od KarelM
Říjen 27, 20159 r Autor Do tabulkové hodnoty to má sice daleko, ale zřejmě jezdíš kratší trasy (Praha?) nebo máš živější styl jízdy, já jsem měl shodnou motorizaci půjčenou na dva dny a při dojezdu 70 km tam a 70 km zpátky (110, max. 130) po oba dny (dálnice) + drobné pojíždění jsem měl průměr 5,3. Ještě Ti to určitě klesne.
Říjen 28, 20159 r Krátké trasy jezdím ale ne v praze jezdim po okrskach a vetsinou kopce,treba klesne ale kdyby neklesla tak.jsem se spotrebou spokojenej na tak velke aauto
Říjen 29, 20159 r Ja jezdím každy den cca 100 km 70% dálnice 15% mimo obec a 15% obec .. A nepočítám se za jezdce výhradně v právem pruhu . Najeto cca 7500km a dlouhodobá spotřeba zatím 5,1 L/100km. Takze u mne spokojenost
Říjen 29, 20159 r Autor Velmi ukázková spotřeba, doufám, že to budu mít obdobné, i ty trasy mám zhruba stejné.
Listopad 13, 20159 r Autor Nevíte někdo, jak je řešen EGR ventil u tohoto motoru? Je tam opět tak obtížný přístup jako u 1,6 TDI CR (pod výfukovým potrubím)?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.