Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jinak jeste koukam na zastoupeni motoru toho Superba. 44% 110tdi, 33%140tdi. To se celkem dalo cekat.

Ale zajimavy jsou ty prodeje benzinu, kdyz to vezmeme podle vykonu. Tj. sectu ty 1.4tsi a 1.5tsi, tak se dostanu cca. na 10%. A kdy sectu nejvykonejsi 2.0tsi 200-206kw, tak se dostaneme lehce nad 10%. Benziny 1.8 132kw, 2.0 162kw paberkujou kolem procenta.

Tak v tomto kontextu je videt, ze nejvic se prodava benzin cca. 200kw a prakticky stejny zastoupeni ma benzin cca. 110kw. To je hodne vyrovnany. Tech 1,4 a 1,5 jezdi patrne vic, nez jsem si myslel.

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Tak spotřeba neuvěřitelná. Ve třech sice rychlost jen do 110km/h ale předjíždění jednoho náklaďáku za druhým. Benzín 1.4

Screenshot_20190710_210112_cz.skodaauto.connect.jpg

Editováno: , autor: eiben
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Vloženo

Ja jel pred tydnem do a z DE trasa vpodstate 500km jedna cesta po dalnici, max jsem jel cca 130km/h. No prumernou to ulazovalo 99km/h a spotreba 5,9. Dva dospeli + decko vzadu a plnej kufr ? a auto je na 19"

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Vcera Praha - Zell am See. V ČR dalnice max. 160, v Rakousku predpisovka max. +5km/h (tempomat). V cili spotreba 5,4. 

To mi pak ty mild hybridy nedavaji moc smysl...

Edit 19.8.: Dnes prejezd do Deggendorfu. Mesto a okresky max +10. Pred najezdem na dálnici, po 194 km, spotreba 4,5 litru. Poslednich 28km po dálnici tacho 180-200. V Deggendorfu po 226 km spotreba 5.6 litru.

Editováno: , autor: Martin Bednář
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...
Vloženo

Může to být i tím že jsou tam na zimu 19tky? No nevydržel jsem to a využil akce na powertec a objednal se na chip na cca 132kw a krouták cca 290-310. Okta má aktuálně tuším 320. Tak pak budu moci poreferovat.

Vloženo

102 tisic a presne tak, Tuchlovice. Uz na O2 jsem tam chtěl jet. Ono tech co to dělají dobre je více. Nechtěl jsem chip za 3ku od manika z garaze. Navíc 7k neni tolik, když vezmu co vse je v ceně. Jeste mi vrtaji hlavou svetla. Mozna pojedu do svit lip. Pak další věci je podvozek, ale to je do jiného tema. Sorry za diakritiku, jsem na mobilu. 

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdar borci. 
Plánuju mýho Safránka 2,5 asi v blíže neurčené době vyměnit za něco mladšího. Původně jsem nechtěl jít s obsahem moc dolů, takže to vypadalo na na Supa 2,0 TSI. Ale v inzerátech se hojně objevuje ta 1,4 TSI. Su ze staré školy, takže čučím po obsahu a těm minimotůrkům moc nevěřím. Ale jak vás tady čtu, tak ta 1,4 není zas až úplná levárna. Jen jestli vydrží... Pak mě jde taky o pohodlí. Prostor tam je ale aby to nebyl tvrdolín. Superb 2 byl uskákanej a Oktávky mě taky nenadchly. Tvrdej podvozek a sicny jak prkno. 

Vloženo

V principu oboje, DQ200 je suché DSG a v této generaci už to není takový problém, jen nemá rádo časté poskakování v kolonách a ve městech, potom si vyžádá výměnu spojek a taky je dobré v něm vyměnit olej i přes to, že výrobce tvrdí, že je doživotní.

Vloženo

Všechno je otázka servisní historie, reálného stavu a taky případné rezervy na servis. Než tenhle automat to bych raději volil manuál. Tedy vlastně bych spíš bych zvolil jinou motorizaci a "velkej" automat a mokrými spojkami. Ale pokud manuál tak v tom motoru nevidím problém. Asi bych ho měl raději než 1.5.

Vloženo
před 1 hodinou, Pawouk napsal:

Proč by nevydržel? Za ty roky, co se to vyrábí, by se to projevilo.

Myslel jsem to tak, že mu do kopca dojde dech na 6. potom na 5. a tak dál až nakonec pojedu na 2. s ot. 4000 - 5000...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...