ski1961 Vloženo 5. Červen 2017 Sdílet Vloženo 5. Červen 2017 (editace) @ballu jestli myslíš tohle, tak tam máš i číslo dílu, na fabii je stejný, akorát je asi trochu mimo ptát se na tohle u dešťového senzoru :-) https://www.sbazar.cz/J.M.lbc/detail/18351993-skoda-octavia-iii-spinac-svetel-5e0941431d Editováno: 5. Červen 2017, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ballu Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 omlouvám se, beru to, že to je i se světelným a chtěl bych taky udělat přestavbu, tak jsem se rovnou zeptal i na přepínač Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 no a to co jsem ti poslal je to aspoň ono ? nebo jsi myslel něco jiného ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ballu Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 jj děkuji moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 jinak ta cena na tom inzerátu je možná dobrá...nevím, za kolik se tak prodávají, ale úplně nový ve škodovce stojí cca 1.600,- Kč, takže těch 500,- za nový je myslím zajímavé :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 9. Červen 2017 Sdílet Vloženo 9. Červen 2017 Pripojuji se k uspesnemu dodelani destoveho senzoru. Chtel bych podekovat uzivateli @cz pida za navod a rady k vymene destoveho senzoru a uzivateli @h2o za jeho dokodovani. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noaid Vloženo 7. Září 2017 Sdílet Vloženo 7. Září 2017 Chtěl bych se zeptat těch, co mají už dodělaný dešťový sensor: Když jedete pod mosty, pořád to zapína potkávací světla nebo ne? A když se v infotainmentu nastaví nižší citlivost, znamená to jen, že to zapne až při nižším osvětlení nebo je tam i to zpoždění a nezapíná to tolik pod mostem? S obyčejným Easy Light je to hrůza, už mě to štve. To snad zapíná i pod elektrickým vedením :-(. Nechápu proč tam nemají vyhodnocení že to ztmavení musí trvat alespoň půl sekundy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psemrad Vloženo 8. leden 2018 Sdílet Vloženo 8. leden 2018 Dešťový senzor 5Q0955547A - dodatečná montáž do vozidla s CLIMATRONIC a Light Asist. Sice jde o známý a již několikrát diskutovaný postup, ale připojuji i ten mnou ověřený a sepsaný do dvou příloh pdf. První s výtahem z dílenské příručky a druhou s postupem kódování. Výpis před kódováním: Address 09: Cent. Elect. (J519) Labels:| 6C0-937-090-V1.clb Part No SW: 6C0 937 090 C HW: 6C0 937 090 Component: BCM PQ26 HiKR H08 0087 Serial number: 006108002582 Coding: 0C010840421509FB43804000400703080800D800D30A3500000000000000 Shop #: WSC 73430 790 00000 ASAM Dataset: EV_BCMA0 005005 ROD: EV_BCMA0_005_SK25.rod VCID: 285EC03C53F31A06E2-807C Drivers Door Control Module: Subsystem 1 - Part No SW: 6V1 959 801 B HW: 6V1 959 801 B Component: FHSG DRV 007 0001 Serial number: 00000000000003368265 Coding: 011200 Relative Air Humidity Interior Sender: Subsystem 2 - Part No SW: 8U0 955 559 HW: 8U0 955 559 Labels: 8U0-955-559.CLB Component: G355_FeuchteS H07 0002 Serial number: 71441254 RLHS_D.pdf RLHS_K.pdf 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 9. leden 2018 Sdílet Vloženo 9. leden 2018 (editace) Super práce Bylo třeba tahat i nějaké kabely? Pokud jsme pochopil správně: https://forum.skodahome.cz/topic/132855-dažďový-senzor/?page=8#comment-2180849 tak ne, je tak? Editováno: 9. leden 2018, autor: Martab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psemrad Vloženo 9. leden 2018 Sdílet Vloženo 9. leden 2018 před 23 minutami, Martab napsal: Super práce Bylo třeba tahat i nějaké kabely? Dík. Jendalo se o Fabii III Combi vyrobenou 22.4.2016 ve výbavě Style (CLIMATRONIC a Light Asist), takže potřebný kabelový svazek k senzoru byl již z výroby k dispozici. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 9. leden 2018 Sdílet Vloženo 9. leden 2018 Díky, Style s Climatronike a Ligt Asistem mám, takže by mělo být vše a stačí jen přehodit a dokódovat :) tak až budu mít v létě dlouhou chvíli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 10. leden 2018 Sdílet Vloženo 10. leden 2018 Přesně tak, u Style stačí vyměnit původní čidlo vlhkosti za dešťový senzor a nakódovat. Není třeba tahat žádné kabely. Taky jsem měnil, nejhorší bylo sundat zrcátko, člověk se nesmí bát použít hrubou sílu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psemrad Vloženo 10. leden 2018 Sdílet Vloženo 10. leden 2018 Před hodinou, los pakos napsal: Přesně tak, u Style stačí vyměnit původní čidlo vlhkosti za dešťový senzor a nakódovat. Není třeba tahat žádné kabely. Taky jsem měnil, nejhorší bylo sundat zrcátko, člověk se nesmí bát použít hrubou sílu. Ta "hrubá síla" je potřeba k překonání dorazu pod konektorem zrcátka viz šipka na obrázku (podkladová fotka není z mého auta): 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 10. leden 2018 Sdílet Vloženo 10. leden 2018 Díky Já to tu budu muset asi přestat číst, nebo do toho auta vrazím víc peněz než jsme chtěl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kiwísek Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Tak už mám doma taky novej senzor, tak jsem na to zvědavej. Je nějaký rozdíl v kódování, pokud mám Bolero nebo to na to nemá vliv? Máte někdo taky MR2017 s Climatronikem, Easy Light a Bolerem s dodělávaným děšťovým senzorem? Zkusím to přehodit a nakódovat bez výměny toho snímače v palubce, tak uvidíme, jestli se mi nesplašej světla. Snímač jsem bral taky z automultimedia.cz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Tak pak dej vědět, mám stejnou kombinaci výbavy a o senzoru také uvažuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Taky jsem zvědavý. Chci do toho jít taky. Mám kombinaci jako @Kiwísek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Chlapci, nechci Vás nějak zrazovat, ale nečekejte od toho deštového senzoru nějaké zázraky, aby jste pak nebyli zklamaní. Mám ho taky, když jsem auto před rokem koupil, tak ten senzor nefungoval, myslím, že na předchozích stránkách jsem popisoval moji anabázi s tímto senzorem, než začal správně fungovat po výměně servisem. A po cca roce používání je moje konstatování takové, že ho stejně nepoužívám a stírám si sám, jak potřebuji. Nevím, jestli je to tím, že i po výměně nefunguje tak, jak by měl, ale prostě s ním nejsem spokojený. Někdy začne stírat po dvou kapkách, takže drhne skoro suché sklo a někdy spíná zase pozdě apod. takže jsem ho vyrušil a více ho nepoužívám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Od žiadnej automatiky sa nedajú čakať zázraky.. ja som však s dažďovým senzorom od výroby spokojný, viacmenej funguje spoľahlivo. Samozrejme citlivosť nastavujem hádam pred každým dažďom individuálne, ak začne stierať skoro, uberiem citlivosť.. ak začne stierať neskôr, citlivosť pridám. Ale potom už to ide spoľahlivo. Vypínam ich iba v zime, keď je na cestách prckanica, ktorú nejde zotrieť bez ostrekovačov. Keď som minule absolvoval dlhšiu diaľničnú trasu v daždi na aute s manuálnymi stieračmi, aj som si trochu zanadával, keď bolo potrebné neustále ručne meniť rýchlosť stierania pri obiehaní áut. Na dobré veci sa rýchlo zvyká..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kiwísek Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Nebojte se, zázraky od toho nečekám a vlákno mám několikrát pročtené. Senzor jsem kupoval hlavně kvůli přítelkyni, protože nerada jezdí v dešti, protože si musí hrát se stěrači a víme jak to mají holky s multitaskingem v autě. A taky protože jsem zvědavej a je to jedna z posledních věcí, co mi ještě chybí a co se dá dodělat docela v klidu doma :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Já jsem taky s dešťovým senzorem spokojen, citlivost mám nastavenou pravidelně na 2-3 stupni a funguje krásně, někdy si dokonce všimnu, že i 2 dny po dešti mám páčku v první poloze, protože na to tak nějak zapomenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Veď páčku by si stále mal mať v prvej polohe.. ja tak mám celoročne až na pár vyššie spomínaných zimných výnimiek. Akurát zadný stierač zabúdam vypnúť.. niekedy ma prekvapí, že začne sám stierať (podľa manuálu sa opätovne spustí, keď predné stierače začnú nepretržite stierať). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 @brrrrm Už se mi stalo, že se mi po*ral pták zrovna jak je senzor a stěrače to rozetřely od té chvíle neriskuju 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psemrad Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 před 9 hodinami, Kiwísek napsal: Tak už mám doma taky novej senzor, tak jsem na to zvědavej. Je nějaký rozdíl v kódování, pokud mám Bolero nebo to na to nemá vliv? Máte někdo taky MR2017 s Climatronikem, Easy Light a Bolerem s dodělávaným děšťovým senzorem? Zkusím to přehodit a nakódovat bez výměny toho snímače v palubce, tak uvidíme, jestli se mi nesplašej světla. Snímač jsem bral taky z automultimedia.cz. Zdravím, při výběru vhodného senzoru jsem vycházel z katalogu http://www.realoem.me/ viz příloha. Zda jsou senzory 5Q0 955 547 A (uváděný výše v diskusi) a 5Q0 955 547 B (údajně montovaný od 30.5.2016, pokud je to pravda) vzájemně zaměnitelné jsem nehledal. PS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Verzi "B" jsem našel zde: http://www.cc-autodily.cz/senzor-deste-a-vlhkost pokud je fotka správná tak se proti "A" verzi liší i vzhledem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.