dfga Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 (editace) Nájdi poriadny pneuservis kde majú vyvažovačku s prítlakom. Nokian je v poslednej dobe šmejd, zimné praskajú po roku, ale zasa to vibrovanie skôr bude asi disk. Ja som raz tak kúpil disky používané s novými pneu. Dal som to vyvážiť ale jeden hádzal. Dali sme dole pneu a disk samotný bol krivý. Editováno: 30. Listopad 2023, autor: dfga Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hunterkyjov Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 me rozvybrovalo auto ušla pneu o 0,3baru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 Toto není téma o řešení vibrací podvozku! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazikxrnew Vloženo 1. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2023 V 30. 11. 2023 na 16:04, Pawouk napsal: Toto není téma o řešení vibrací podvozku! Rozšířit Kdo resil vibrace podvozku? Ja resil vibrace voz upravdepodobne od ZIMNICH PNEU! 🙈 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2023 Nediskutuj tady o tom se mnou, a necituj bezprostředně předcházející příspěvek - obojí pravidla fóra nedovolují. Na vibrace volantu a sedačky řidiče tady témata jsou. Tak některé z nich využij. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukSag Vloženo 27. Březen 2024 Sdílet Vloženo 27. Březen 2024 Mam 16 palcove disky ktere jsem chtel pouzit na zimu, ted na nich jsou letni, problem je ze v TP mam pro ten rozmer pouze rychlostni index "V" coz je celkem problem neco zimniho sehnat. Pokud obuju nizsi index mel bych mit viditelne oznaceno max rychlost v interieru. Resi to nekdo? Predpokladam ze s takovou pneumatikou neprojdu STK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo 27. Březen 2024 Sdílet Vloženo 27. Březen 2024 mozna mas v infotainmentu vobu nastaveni upozorneni pro gumy s nizsim rychlostnim indexem ... u Columbuse to je, u ostatních nevim ... pouzivam to na zimaky do 240, ktere taky mit na aute nemuzu ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 27. Březen 2024 Sdílet Vloženo 27. Březen 2024 (editace) V 27. 3. 2024 na 9:46, LukSag napsal: Mam 16 palcove disky ktere jsem chtel pouzit na zimu, ted na nich jsou letni, problem je ze v TP mam pro ten rozmer pouze rychlostni index "V" coz je celkem problem neco zimniho sehnat. Pokud obuju nizsi index mel bych mit viditelne oznaceno max rychlost v interieru. Resi to nekdo? Predpokladam ze s takovou pneumatikou neprojdu STK. Rozšířit Vždy som riešil vyšší rýchlostný index ako je predpísaný v TP, ale predpokladám, že na STK riešia hlavne rozmer pneu a na indexy nemajú čas. A ako píše hamoun... Máš upozornenie na rýchlostný limit v nastaveniach. Editováno: 27. Březen 2024, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo 27. Březen 2024 Sdílet Vloženo 27. Březen 2024 problém zimních gum právě je, že často existují jen s nižším, než povoleným, rychlostním indexem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukSag Vloženo 28. Březen 2024 Sdílet Vloženo 28. Březen 2024 O tom nastaveni v columbuse jsem nevedel. Diky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam Rýpar Vloženo 28. Březen 2024 Sdílet Vloženo 28. Březen 2024 Taky mám V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 31. Březen 2024 Sdílet Vloženo 31. Březen 2024 V 27. 3. 2024 na 9:46, LukSag napsal: Mam 16 palcove disky ktere jsem chtel pouzit na zimu, ted na nich jsou letni, problem je ze v TP mam pro ten rozmer pouze rychlostni index "V" coz je celkem problem neco zimniho sehnat. Pokud obuju nizsi index mel bych mit viditelne oznaceno max rychlost v interieru. Resi to nekdo? Predpokladam ze s takovou pneumatikou neprojdu STK. Rozšířit vyhláška č. 341/2002 Sb. „V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem).“ Nutnou podmínkou pro použití takových pneumatik je tedy vyznačení rychlosti alespoň nálepkou v zorném poli řidiče. Povinnost umístit tuto nálepku je v tomto případě na provozovateli vozidla, který se rozhodne pneumatiky s nižší kategorií rychlosti na vozidlo namontovat. Další podmínkou je, že nesmí být použito zimních pneumatik s kategorií rychlosti nižší než 160 km/h, pokud nejvyšší rychlost vozidla tuto hodnotu překračuje, ani s vyznačením této rychlosti nálepkou (směrnice EHS 92/23 o pneumatikách a jejich montáži). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 27. Duben 2024 Sdílet Vloženo 27. Duben 2024 Pls mam prosbu. Schanim zimni R19 pneu do mesta... Chinu nechci. Nejake rady. Diky za odpoved Napadli mne Barum Polaris 5235/40 R19 ale ted jsou neskutecne drahe... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 28. Duben 2024 Sdílet Vloženo 28. Duben 2024 Dostal jsem je ted na auto v lednu, nedostal jsem se do zadne zaludne situace, ale byl jsem velmi mile prekvapeny. Nehuci, na dalnici taky dobre. Barum jsem mel naposled pred dvaceti lety. Oproti Save extremni rozdil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rokane Vloženo 8. Červen 2024 Sdílet Vloženo 8. Červen 2024 zdravím, používáte někdo zimní pneu 205/50 r17 místo 205/55 r17 ? Co zápis v TP? Přemýšlím jaké zimní pneu koupit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 8. Červen 2024 Sdílet Vloženo 8. Červen 2024 Aký by to malo zmysel tam dávať pneumatiku s menším profilom a mať celkovo menšie koleso? Superb by opticky zniesol skôr o číslo väčšie, než to čo bežne má, tak nevymýšľaj a kúp rozmer, ktorý máš zapísaný vo veľkom TP! 🙂 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 11. Červen 2024 Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 Komentáře promazány. Rád bych tě @informatorupozornil, že jsi v sekci S3, tak tady laskavě přestaň tahat něco jiného. Není to poprvé, co jsi byl zde na fóru napomínán. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.