Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

A nabíjení po výměně baterie

• 1 měsíc později...

Zdravim Vas, mam otazku , netušim kolko ma rokov bateria, chcel som si ju dobiť pred zimou ale akosi mi ju akoby nedobijalo, Volty velmi nestupali, mam S/stop system ale este mi na semafore alebo kde by som zastavil motor nezhasol, chcem sa spytat či to moze byť že je bateria vybita?

IMG_20201009_122208.jpg

@depešmodTo je diesel? A jak volty nestoupaly? Jak měřeno, čím? Kolik měla voltů před nabíjením?

Ty jo odkdy má fabia agm? Proto diesel? Kam si napojoval munis? Nejzedis krátké vzdálenosti ?

@zwan no pokud mám správné informace, tak F3 diesel měl z výroby AGM a taky tu větší baterku 68Ah, oproti benzínové EFB 59Ah.

před 2 hodinami, depešmod napsal:

Zdravim Vas, mam otazku , netušim kolko ma rokov bateria.

Byla vyrobena: 2012/10

před 51 minutami, ski1961 napsal:

@zwan no pokud mám správné informace, tak F3 diesel měl z výroby AGM a taky tu větší baterku 68Ah, oproti benzínové EFB 59Ah.

Taky jsem tam u FIII 1.4 TDI měl AGM 68Ah 380A DIN.

Minus kabel nabijacky nesmies davat na minus pol akumulatora! Je to v navode k autu, musis dat na ukostrovaci pol

Potvrzuji, že jde o AGM baterii 70Ah, kód výrobku 7P0915105, výrobní č. 210610A12R

jedna sa o Octaviu 2 2011 r.v. 1.6 Tdci 77 kw CAYC , mam dojem ze je to baterka ešte od vyroby, som 3 majiteľ, mam nabijačku taku že ked ju zapnem ma 4 moznosti klasicky potom rychlejsie , a s vločkou klasicky a rychlejsie z vločkou, mam aj merač v zapalovači, ked je baterka pred startovanim ukazuje 12,3 V , po otočeni kluca klesne na 11,2 V , ked auto nastartuje ma 14 V , start je este ok. len som ju chcel dobiť pred zimou a Volty stupali ale len na asi 13V ked som ju pomeral mala 12,3V akoby ani ju nedobilo

@depešmod jo ha ? takže Octávia 2 ? jenže tady jsi ve skupině Fabia 3 a já když jsem reagoval, tak jsem reagoval v domnění, že se ptáš na F3..

ja som si to vsimol teraz , ospravedlnujem sa 

• 4 týdny později...

Pouzivate niekto nabijacku z lidlu ULTIMATESPEED ULGD 5.0 B1 na nabijanie EFB baterii ? je vhodne ju pouzit na nabijanie tohto typy autobaterii ?

@m.a.r.e.k ano bez problémů s ní můžeš nabíjet EFB, už s ní dobíjím F3 průběžně 3 roky..

Taky ji už skoro dva roky používám

Dakujem , mam sice ten starsi model ktory sa uz nepredava ULGD 3,8 A1 ale nebol som si isty lebo v navode nieje nikde zmienka o EFB sa mi dza ze som tam videl len AGM 

Upraveno od m.a.r.e.k

V principu EFB se nabíjí stejně jak klasické. Až u AGM a GEL je nutná změna nabíjení.

Doplním obrázek z návodu CTEK, jak je to s nabíjením EFB.

image.jpeg

Taky mám model A 1 a v pohodě  nabíjím EFB. Jak v autě, tak vyndanou venku.

• 4 týdny později...

Ahojda, budu kupovat novou baterii a chci se zeptat, jakou koupit.

https://autobaterie.heureka.cz/varta-start-stop-plus-12v-60ah-680a-560-901-068/ nebo

https://autobaterie.heureka.cz/exide-start-stop-agm-12v-60ah-680a-ek600/

@jerome69 je to úplně jedno, kterou z těch tvých dvou koupíš, obě jsou správné. Já osobně bych koupil exide, protože tato firma dodává baterie přímo do výroby a dávají se od této značky přímo do F3, Varta už myslím dávno není, co bývala a připlácí se tam jen za značku. Takže vybrat si musíš sám, správná odpověd neexistuje :-)

Díky za radu a ještě takový dotaz. Hodně se tady řešila rekuperace a její deaktivace. Jako jedna z možností je zapnutí vyhřívání sedačky. Tak by mě zajímalo,

jestli si náhodou ten výhřev nevezme víc, než se stihne dobít?

Kdysi jsem to měřil na jedničkové fabii a víc jak 100W to myslím nebylo, takže dobíjení to vpohodě pokryje.

• 1 měsíc později...
V 11. 10. 2020 na 19:08, wirer napsal:

Minus kabel nabijacky nesmies davat na minus pol akumulatora! Je to v navode k autu, musis dat na ukostrovaci pol

Ahoj,

můžu se zeptat proč?

Dík

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.