Přejít na obsah

motor poskubava


vasavodka

Doporučené příspěvky

Zdravim,mam fabii 1.4 mpi 50 kw,po nastartovani studeneho motoru se mi obcas stane,ze motor chcipne a nebo se chvilku dusi,kdyz je teply tak se mi zda jako by za jizdy poskubaval.Mam novy svicky,palivovi fitr,lamdasonda nova a jina skrtici klapka,mohl by mi nekdo pomoc a poradit? obcas auto ztraci i vykon motoru.Dekuju predem za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj  , mám podobný problém, Moje Fabie  je Benzín 1.4. MPI 44 KW a od té doby co začala ta první část zimy , děje se mi toto:

Po  nastartování motoru na volnoběh okamžitě začnou kolísat a vracet se otáčky mezi 8 a 10  pak při zahřátém motoru to už je jen mezi 10 a 9 a půl a je to v poho, ale při delším stání motor začne škubat a při zařazení rychlosti a sešlápnutí spojky s plynem  motor chcípne. Ale to není jediná věc co mi to dělá, společně s tím mi za chodu motoru pohasínají světlomety (tzv blikají) to samé i osvětlení palubní desky plus stropní lampička. Včera se mi začalo dít to, že během jízdy  na určitých otáčkách na 4 rychlostním stupni  přestane reagovat plynový pedál a když ho sešlápnu spíš to motor dusí a když vyřadím  motor chcípne. A jedna perlička na závěr. Dnes při jízdě začaly opět na 4 rychlostním stupni  lítat otáčky  jak zběsilé a to nezbývá nic jiného než zhasnout motor klíčkem a znovu nastartovat. Diagnostika nahlásila  jen dvě  věci: Teplotní čidlo nestálé hodnoty + 1 řada válců příliš bohatá směs. Že by to vše dokázalo teplotní čidlo?

Rád bych už  zjistil co to dělá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj vadné čidlo teploty dokáže fakt nadělat spousty neplechy. Neřeš to a kup druhé nejlépe origo. Stojí pár kaček. Po výměně smázni na Vagu chyby,projed auto a uvidíš. Ale to,že ti pohasínaj světlomety to s čidlem vážně nemá nic spol.

Editováno: , autor: Mirek 835
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

muze byt spatne tesneni na vyfukovych svodech, ale taky i na sacim potrubi muze byt treba jen povolene a nebo proste to tesneni ;) 

Dale to pak muze delat cokoliv, muze byt i vadna RJ motoru, vstriky, zapalovaci lista, plynovy pedal a dalsi ;)

 

Cidlo teploty v termostatu, jak zde uz bylo uvedeno dokaze delat divy, je totiz jedno z hlavnich veci cim se motor ridi, vymenit cidlo, popripade i termostat.

 

Problikavani svetel a dalsiho osvetleni ma za pricinu servo rizeni, jedna se nejspise o zacinajici zavadu snimace uhlu natoceni rizeni ;) kdyz bude vlhko a voda bude to cim dal tim horsi ;) dat do skoda servisu, urcite si s tim budou vedet rady, nemeli to tam poprve, kazdopadne i nejaky lepsi mechanik by to mel poznat ;)

 

.... nicmene, toto vsechno muze byt zpusobeno i tim ze se ,,koupe" kabelovy svazek pod vzduchovim filtrem na nosniku naroserie, pokud neni vyveseny, tak se dostava voda pre izolaci a uz to jede,... auto si dela co chce ;) .... zkrat ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

No to je nejhorší , když Diagnostika mlčí. Né vše totiž umí zjistit. u mně to dělá opět. Čidlo teploty chladící kapaliny pomohlo jen krátkodobě. Bohužel.  bylo mi řečeno  kolegou co se tím zabývá, že to může být altík, buďto prošvihnuté vynutí nebo  uhlíky. Zatím sem neměl čas to zjišťovat a elektrikář nejsem, ale také to může být ta zapalovací lišta. V mojí situaci už je to jen o zkoušení. Při dlouhém stání ve frontě v koloně a popojíždění skoro po centimetrech se to projevuje nejvíc prostě při tzv lechtání plynu auto malém chcípne a když vyřadím tak otáčky stejně skáčou né moc  ale skáčou a po dlouhém vyřazení se zdá jako by vadilo autu už pak úplně  vše, jak zapnutý větrák tak rádio zapnutá světla. nevím no . Ale jedno je jisté, ten problém co je vidět na blikání světel a osvětlení může i za kolísání otáček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...