Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Shodou okolností jsem na to narazil na jejich webu tento týden, zítra tam jedu na revizi a emise. Můžu se jich zeptat, co to je.

nezlob se na me, ale pokud umis cist, mas tam vse napsane.. co to dela a jak se to aplikuje..

otazka je co to doopravdy vubec dela a jestli ma cenu to kupovat.. pokud to ma absorvovat siru a vlhkost, tak to udela jen na jednu nadrz a pak co?? nechce mi snad nekdo tvrdit, ze se ten pripravek uhnizdi v aute a pak pusobi 10 000km.. ze ne.. maze vstrikovace.. opet se bavime jen o jedne nadrzi LPG.. pokud vse spotrebuju a natankuju novou nadrz LPG, tak uz tam nebude ani kapka toho zazraku..pokud natankuju nekvalitni LPG plne siry tak mi to stejne v nadrzi zustane.. podle me vyhozene penize.. kdyby to bylo za 100kc tak mozna.. za 450 korun at si to nechaji

• Autor

Jirko,zamýšlel jsem tím jak to asi namaze vstřiky,když do nich jde jen plynna fáze,ja předpokládám,ze to tak akorát zalepí filtr i reduktor,těžko to udělá samo mastnou mlhu,která eventuálně opět zůstane ve filtru .

A číst umím,neboj.

jjj tak se nezlob ... nemyslel jsem to zle... :kol-27:

Tak jsem se zkusil mrknout ohledně toho gas cleaneru co se dá najít a našel jsem toto-

Jak je vidno- a to mě hodně zajímalo,jak se to dá dostat do nádrže LPG,když je v hrdle tank.otvoru uzavírací kulička,která se dovírá zpětně tlakem,který zůstane v trubce po natankování a odpojení tank.pistole.

Silně pochybuju,že by ji ten sprej tlakem protlačil,aby se otevřela.

Na videu chlapík používá asi toto-

http://www.fedorauto.cz/redukce-a-pripojky-lpg-v-evrope?tabpage=15&taboffset=0&ts=-1&epc=5198

což je přípojka s filtrem,takže se to do ní dá vystříkat a pak protlačit do nádrže dotankováním.

Takže stejně se dá podobně použít Chemtane V někde na pumpě(Zábřeh,N.Jičín,Tečovice u Zlína,Fryd.Místek,Fryšták atd.) za cenu do 200kč za dávku na cca 50l.Aplikace provede obsluha.Již jsem dvakrát aplikoval a teď se chystám potřetí.Dělám to cca po 8tis.

Doporučeno je po 5tis.

Dá se i koupit na e-shopu i v 1L -

http://www.shopgaz.cz/aditivum-do-plynu

Problém je ta aplikace do nádrže

No a jinak jak se čistí vstřiky na LPG tak zase něco tady-

No to je super video s tím motorem....jenom blb může rozdělávat plynový systém při nastartovaném motoru, navíc,při každém takovém násilném rozpojení to jednotka plynu shodí do benzínu, takže se musí nejřív systém odpojit přepínačem, pak aktivovat plyn a poté to přepne, nikdo neukázal, jak vypadají vstřikovače uvnitř před tou aplikací tohoto zázraku,jak vypadají po celé aplikaci, vstřikovače by se měly demontovat, tím, že byly něčím propláchnuté nastavit zdvihy pístků, poté celý systém znovu naladit, ono takovéto zázraky tohoto stylu a podobné jako Chemtane-kdysi mě ho taky nabízeli, ale jen do doby, než jsem chtěl po dodavateli bezpečnostní list(co to vlastně obsahuje,jaké je chemické složení) a číslo osvědčení,že dělali na to zkoušky-od té doby se nikdo neozval, takže si o tom myslím svoje...a tomto videu taky...ale vždycky je to o tom, najít nějakého blbce, který tomu uvěří a daný produkt koupí, nebo ne? 

Takže v podstatě není nic lepšího než náš Kája.... :kol-47:

Proč se do mě navážíš, já už jsem takových "zázraků" za těch 20 let vyzkoušel- nejdřív ale na svých autech,takže mě to neoslovuje, když si přijedeš, najdu na firmě i pár stejných sprejů akorát od italů, dám ti je zadarmo, můžeš je vyzkoušet, já je totiž před mnoha lety zkoušel, dost dobrý...přišel jsem o peníze, které jsem zaplatil dealerovi a vstřiky čistíme dál starým osvědčeným způsobem....ty jako zákezník máš oproti mě tu výhodu, že když si něco koupíš a nebude to fungovat tak přijdeš řvát na toho, kdo ti to prodal, když to něco zničí, dovedeš si i právníka, kdežto já, abych se ubránil takovým řvounům, musím mít ke každému takovému výrobku atest, kdyby ho pak ten právník po mě chtěl, abych se dokázal obhájit....

Musím se karla.lpg zastat, Chemtane-V nám byl taktéž nabídnut. Oslovil sem tedy dodavatele, ať mi napíše účinnost či možné poškození na různé druhy vstřikovačů LPG. Absolutně bez reakce...

Druhou věcí je...nečistoty LPG vstřikovačů lze "někdy" vyčistit. Ale co např s nečistotami v reduktoru? Nečistoty rozložíme nějakým čističem....kam pak jdou? Přes filtr, který zákonitě nepochytí všechno a do vstřiků...a jsou zasrané znovu, případně ještě víc...?

Nevím co teda obsahuje Chemtane-V,ale lidem v mém okoli už se timto připravkem podařilo "rozlepit" par vstřiku jako je např.Valtek.Takže to asi funguje.Jako do benalu taky lijete aditiva a ty funguji,taže možna zbytečne obavy v tomto...Jinak ja to nějak neobhajuji jelikož nejsem ani vyrobce ani prodejce.Pišu pouze prakticke zkušenosti z meho okoli.

Upraveno od bitttpower

karel.lpg,

Karle nejsem člověk co se hned ohání právníky.Spíš mám snahu řešit věci v klidu a když je těžké pořízení,tak se hold spolehnu sám na sebe.

Chápu,že ty jako firma si nemůžeš dovolit experimentovat a musíš zakazníkovi nabídnout hlavně záruku na to co uděláš a hlavně bez újmy na jeho zařízení-tedy autu.

Akorát z tvých odpovědí je pořád cítit nějaké nadřazení a někdy až nasrání ve smyslu-"co zase otravují...."

Víš co mě třeba u toho Chemtanu zaráží,proč to nabízí na svých čerpačkách dosti zajeté přestavbové firmy-že by jen smysl výdělku.....nebo opravdu vědí co to dělá...

http://www.lpgauto.cz

http://www.elpigas.cz/komponenty-a-sluzby

http://www.lpgfrystak.cz/novinky

No a hlavní prodejce je Linde -

http://www.proferplyn.cz/attach/chemtaneV.pdf

Mé odkazy berte jako smysl možné diskuze-ne hádání se tady.

Když řekneš je to z tvého pohledu na hnědé-stočené-páchnoucí,tak to beru jako názor do diskuze.

mě je úplně jedno co si do svého auta naliješ, když si myslíš, že je to dobře, tak jo, nějakému pumpaři je to taky jedno, nějaký nadřízený mu řekl, že to bude nabízet, tak to nabízí, jestli se zákazníkovi auto po..re nebo ne, je mu taky jedno, mě prostě nebyli schopni na danou otázku, zda to má atest ani odpovědět, Paul ti to taky potvrdil, tak co se do mě navážíš, jen jsem řekl jen svůj názor a pár zkušeností k tomu, ale pokud se ti nelíbí můj názor, je to bohužel to jediné, co s tím můžeš dělat....ale zkus to tam lít, mě nevěříš, tak  časem uvidíme a získáme tím praxi všichni, co v autě odejde jako první, pak můžeme diskutovat, jestli ti to něco přineslo...

Nevím co teda obsahuje Chemtane-V,ale lidem v mém okoli už se timto připravkem podařilo "rozlepit" par vstřiku jako je např.Valtek.Takže to asi funguje.Jako do benalu taky lijete aditiva a ty funguji,taže možna zbytečne obavy v tomto...Jinak ja to nějak neobhajuji jelikož nejsem ani vyrobce ani prodejce.Pišu pouze prakticke zkušenosti z meho okoli.

On je problém v lidech. Někdo ti to nabídne, necháš to tam dát. Teď za 1tis km ti odejdou vstřiky.....

Je uplně jedno jestli to bylo tím a nebo jiným tankováním nebo prostě opotřebení.....

Jak se zachováš? Buď řekneš stalo se a vytahneš 2-13 tisíc z kapsy a nebo si pujdeš stěžovat na tu čerpačku co ti to tam dali, že jsi to měl před tím v pořádku a teď to nejede.... (ačkoliv to tím být nemusí)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.