Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Chtěl bych se zeptat na možnost dodělání PŘEDNÍCH parkovacích senzorů (nejlépe origo)

Mám MR2014 pouze se zadními senzory (origo z výroby). Nikde jsem zatím neviděl prodávat samostatně ty přední (ani "příslušenství", ani "výroba")  Ani netuším, jestli by stačily jenom senzory a kabeláž, nebo jestli by se musela měnit i řídící jednotka za novou (v etce je u MR2015 uveden typ 5Q0919294)

Nevíte, nemáte někdo přesnější informace nebo osobní zkušenost ?

P.S. to Pawouk: úmyslně jsem to oddělil od toho vlákna kde se diskutují zadní senzory. Ale jestli je nutno šetřit vlákny, tak pak nezbude než sloučit. (jinak je možno to P.S. smazat)

Upraveno od Zavoznik

Ahoj, ja som ich dorábal. Nám MR2015. Musíš mať sadu 4ks predných aj s kabelážou, 1ks zadného a novú riadiacu jednotku na parkovaky. Musíš dorobiť aj tlačidlo na zapínanie. Cena cca 350€ Foto:

post-89656-0-51633100-1447888555_thumb.j

post-89656-0-06081400-1447888676_thumb.j

post-89656-0-77278100-1447888748_thumb.j

Upraveno od Maco123

Mě by zajímal vzhled zadního nárazníku po této úpravě.

Nárazník je v mojom vlákne. Kedže som už mal zadné 3 musel som dať túto variantu. Alebo meniť nárazník a to som určite nechcel.

post-89656-0-93339600-1447971613_thumb.j

Upraveno od Maco123

Proc musi byt vzadu senzor pro predni parkovaci asistent?

Riadiaca jednotka je na 4 a 4 senzory.

Od MR2016 lze dodělat bez nutnosti dávat další zadní senzor.

myslíš 7k z fabie 3?

neviš od kolikatého KT to je?

Hmm, prosím o upřesnění. Znamená to tedy, že ŘJ z MR2016 půjde použít pro 3 zadní původní senzory a přední 4?

Upraveno od miklisek

a prečo si tam nedal rozumnejšie tlačítko? napríklad z SUP1

ř.j. 5q0 919 294e (k) umí 3k zadek a 4k předek a je podle etky totožná s f3

záleží na jednotce a čidlech který tam jsou nevím zdali jsou mezi sebou kompatibilní

Je to přesně tak, jen musí být už nová elektrika jako má F3, tj. od 05/2015

• Autor

Můj puvodní dotaz byl na možnost jak to dodělat u MR2015. Chapu to správně, že by bylo potřeba

- 4x přední senzory  +  příslušné kablíky

- tlačítko

- novou řídící jednotku (919 294e (k))

- nějakou aktivaci přes VAG (?)

Musíš ešte domontovať štvrtý zadný senzor. Kódovanie bol problém, pretože Rapid má iba zadné a preto nechcel zobrať predné senzory. Stále preskakoval obraz ( na Bolere). Preto musíš úplne odkódovať senzory ako keby tam žiadne nikdy neboli a až potom nakodovať nové. Neviem, čo to bude robiť so swingom.

Upraveno od Maco123

• Autor

prosím tě, ještě k tomu tlačítku - co tě přimělo k tomu dát ho na panel vedle ruční brzdy ?

Není možné přidat tlačítko na ten panel pod klimatizaci tak, jak je to v origo výbavě (mám tam jednu volnou pozici) ?

post-95687-0-94229300-1448706877_thumb.j

Ahojte všetci. 12-teho marca 2015, keď som montoval existoval Rapid s prednými len na autosalóne v Ženeve. :-)

• 4 týdny později...

Šikovná práce.Mně hlavně zajímá  jak jsi demontoval  přední nárazník,jestli je tam nějaký fígl.Chci si tam dát tahokov (proti poškození chladičů, možno i na soukromý email ať tady neotravuji, dík).

Jj :-D

• 4 týdny později...
  • Autor

Zpět k tématu - respektivě sám si odpovím na svůj původní dotaz

v Polsku už lze koupit kompletní "upgrade kit" http://www.carsystems.pl/new-skoda-rapid-park-pilot-front-w-ops-5q0919294b-upgrade-kit,id2092.html. Alternativně lze samozřejmě s trochou štěstí a odvahy na vrakáči koupit stejné komponenty (většina viz etka 919-50), rozebrat půl auta, vyvrtat, nalakovat, pozapojovat, složit zpět (a patrně nakodovat)

Myslim si ze ti to tam nepůjde jelikoz mas jinou jednotku,ty mas 5jj a polaci to maj na 5q0 a ta je v fabii3

Zjistil sem ze ty jednotky nejsou mezi sebou kompatibilní jsou vázany na správnou gateway k nim

Tvoje řešení bude zrejme 4+4 pokud chceš to mit na radiu pohromadě....

• Autor

Poláci to hlavně maj za pro mne odrazující cenu. Jinak už @ferda25 tady psal, ze je potřeba mít novou elektriku z F3.

Jenom se už neobtěžoval vysvětlit, co konkrétně myslel slovem elektrika (evidentně hodně přecenil moji znalost :-).

jo clovek se porad uci :) takze mas moznosti

nechas tam co je

nebo si tam dodelas extra dopredu s tlacitkem

nebo tam das sadu 4+4 treba z octavky 2fl

kazdopadne 5q0 tam nedostanes aspon ne na ty jednotky co tam mas ted

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.