Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, mám 2,0 TDI 2 dny, předtím 1,6 TDI. Ale tento motor má u mě zvláštní vlastnost, že při 100 km / h na 6. rychlostní stupeň jdou do interiéru zvláštní ,,hučivé" zvuky, jako když naříkalo u starších aut ložisko, ale dělá to jen při určitých otáčkách kolem této rychlosti, což mě vede k tomu, že to ložisko není, ale spíš nějaká "mezní" frekvence vozu.  Dělá to někomu také?

Ahoj, já jsem si teda ničeho takového nevšiml, mám teda s 2.0 TDI zatím najeto za 2 měsíce 7.000.

• 3 týdny později...

Já si také nevšiml, možná gumy?

Mam najeto 55.000 a taky jsem si toho nevsiml. Mozna ze to fakt budou gumy jak pise Clint...

17 000km a taky nic. Ale 6ku řadím až při 110km/h.

• 3 měsíce později...

U mě cca ve 25000 km občasné hučení a podivné vibrace - byl to rozsypaný homo kloub. 

takže ti měnili celou poloosu?

Nevím jestli jde jen ten samotný kloub nebo se musí vyměnit celá poloosa (mluvili o kloubu), moc sem to neřešil protože to byla záruční oprava. Pozitivní na tom bylo, že udělali tím pádem i geometrii.

tú geometriu urobiť museli,lebo inak by danému servisu importér nepreplatil náklady ...

• 8 měsíců později...

Ahoj, mám najeto 27000 a od rychlosti 90 Km/h. a otáčkách 1500 - 1750 pociťuji také podivné vibrace od motoru, nejvíce je to cítit při 6 rychl. st. Kola jsem vyvažoval už dvakrát a vše v pořádku. Dnes jsem vyzvedl vozidlo ze servisu a samozřejmě se závada neprojevila.

• 2 měsíce později...

Zdarec, mám stejnej problém. Jak jste to tedy vyřešili??

edit: tak PP lozisko v kole :-) 

Upraveno od Neonik

• 3 roky později...

Zdravím, mám se svojí oktou 2 facelift 2.0 TDi 103kW podobný problém... ve 100-120km/h začne vibrovat volant a od předku se ozývá zvuk jako vyfouknuté gumy. Vyměněny kola i gumy a dělá to stejně - gumy nahuštěné na doporučený tlak, ložiska jsem vyloučil (měl jsem s nimi problem na předchozí oktávce, takže vím, jak to zní), žádná změna ani po geometrii a vyvážení kol i přehození předku a zadku. Pokud přidám nad 120 km/h, tak vibrace jsou menší, ale pořád tam jsou. Máte někdo tip, co by to mohlo být? Napadá mě jedině uvolněný kryt motoru, víc nic.

Upraveno od p1992

• 4 roky později...
V 18. 4. 2016 na 10:55, blackmetal napsal:

U mě cca ve 25000 km občasné hučení a podivné vibrace - byl to rozsypaný homo kloub. Byl to venkovní?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.