Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ahoj,

má někdo zkušenost, jak na O3 FL Full LED dokódovat řasy, aby svítily i s DRL, pomocí Caristy? Mě Carista nabízí toto, což je s poznámkou, že je funkční pouze pro Kodiaq a Karoq. Nerad bych to zkoušel metodou pokus/omyl.

Use left "eyelash" as daytime running light (applicable only for Skoda Kodiaq and Karoq)
      ENABLED / *DISABLED*

Left "eyelash" as daytime running lights brightness (applicable only for Skoda Kodiaq and Karoq)
      0.0

Můžete kódovat a pokud nefunguje správně, vraťte se k továrnímu kódování 😉

Námate prosím někdo screen, jak v Carista nastavit ostřikovače předních světel (OIII FL), aby ostřikovali jen na dlouhé zmáčknutí páčky ostřikovačů a jinak ne?

@MichalRr

Screen nemám, ale je tam napsáno  “headlights washer delay” a nastavíš tam interval v ms. Já mám nastaveno 2100ms, tzn. že musím držet páčku ostřiku přes cca 1,5sek. Při krátkém přidržení dojde k ostřiku pouze čelního skla. 

Upraveno od LukášCBR

Ahoj,

mam mesic starej Superb Sportline 2.0 TSI automat a bytostne me stve, ze pokazde, kdyz otevru dvere ridice (nehlede na polohu volice prevodovky ci stav funkce auto hold), se rozsviti vystrazna hlaska Pozor: Motor bezi! a s tim i akusticke varovani.

Lze udelat neco pro to, aby se to pri razanem P nedelo?

Diky, Mira

před 4 hodinami, Langusta 2018 napsal:

Můžete kódovat a pokud nefunguje správně, vraťte se k továrnímu kódování 😉

Funguje! Sice Left koduje pravé světlo a Right levé, ale jinak je to funkční. 

V minulosti se tu řešil HHC u O3. Jak to nakonec dopadlo? 

Já mám na výběr jen tyto možnosti, přičemž při pokusu o Enable to zařve chybu že není podporováno nebo je potřeba nejprve zapnout jinde. O3 FL 2017.

Driver Assist:
Hill hold assist (if equipped)
      ENABLED / *DISABLED*

Hill start assist disengagement
      EARLY / *NORMAL* / LATE

Upraveno od Fujitsu

V 22. 12. 2020 na 14:57, MichalRr napsal:

Námate prosím někdo screen, jak v Carista nastavit ostřikovače předních světel (OIII FL), aby ostřikovali jen na dlouhé zmáčknutí páčky ostřikovačů a jinak ne?

Zde:

2CF330A3-DD5A-4F28-8358-C5A38521DBDA.jpeg

DC931DC6-7BD7-41D6-94EA-FE1AD37C635B.jpeg

Ahoj postupoval jsem přesně podle návodu a zkusil všechno možné ale aplikace mi pořád píše že není aktuální a nikam dále mě nepustí.. nevíte co s tím?

V 23. 12. 2020 na 15:26, LukášCBR napsal:

Zde:

2CF330A3-DD5A-4F28-8358-C5A38521DBDA.jpeg

DC931DC6-7BD7-41D6-94EA-FE1AD37C635B.jpeg

Moc dekuju👍🏻

V 22. 12. 2020 na 19:32, Fujitsu napsal:

V minulosti se tu řešil HHC u O3. Jak to nakonec dopadlo? 

Já mám na výběr jen tyto možnosti, přičemž při pokusu o Enable to zařve chybu že není podporováno nebo je potřeba nejprve zapnout jinde. O3 FL 2017.

Driver Assist:
Hill hold assist (if equipped)
      ENABLED / *DISABLED*

Hill start assist disengagement
      EARLY / *NORMAL* / LATE

Ahoj, mel jsem podobny problem na svem voze kdy se me nedarilo HHC rozchodit. Nakonec pomohla aktivace pres aplikaci Car Scanner. Snad ti to taky pomuze. :) 

Pavelbahensky díky za poznatek! 

Mezitím jsem si nechal od Ferdy poradit a ověřit přímé kódování pro moji jednotku (25. byte) a pomocí Car Scanneru jsem to nakodoval pomocí dlouhého kódování. Hláška vyskočila stejná jako v Cariste ale kódování se zapsalo a HHC funguje! Stejně tak v menu Car Scanneru je nyní HHC Enabled. Chyba byla teda v Cariste, která pro moji jednotku zobrazovala chybne info. Car Scanner mi sice nenabízí možnost změny hranice, kdy se HHC aktivuje, ale třeba na to časem přijdu... 

Ještě pro úplnost, číslo mé jednotky ABS: 5Q0614517AF

Ahoj všem, je někdo schopen tyto chyby, které se nalézají v kategorii central electronic identifikovat, popřípadě navést, kde bych si to mohl najít pro příště sám?  Vůz Škoda Scala 1.0 tsi 81kW. Na palubovce zatím nic nesvítí.  Carista verze  5.4.1.  Moc děkuju. 

Screenshot_20210103-155504.png

@Koutnas6

Pokud máš plnou verzi Caristy, klikni na jednotlivé chybové kódy a přesměruje tě to na stránky, kde bude ten daný kód popsán. 

Upraveno od LukášCBR

Neví někdo prosím jaký je rozdíl mezi non-NAR a NAR?

Screenshot_2020-12-27-16-58-19-830_com.prizmos.carista.jpg

Asi by měl NAR mód zapnout jednu krajní žárovku nebo diodu v brzdovém světle při otevřených dveřích zavazadlového prostoru? 

gxF7XbSl.png

Upraveno od osobne

Ahoj všem, bylo toho tu napsáno spousta, spousta rad a všeho, ale rád bych se zeptal, jestli je někde odkaz na nějakou poslední verzi caristy s koncovkou .apk, mám totiž xiaomi a apks mi jaksi radí vypnou MIUI což nechci.

Prosím za link. díky moc moc.

Cauko vsetci. Ja sa chcem opytat, ktora verzia Caristy bola v "plnej" verzii a nie beta ? Pretoze akonahle sa pripojim na moje OBD v Cariste vypise mi to hlasku, ze momentalne na moje auto nehladaju beta testerov, kliknem na "ok" a vrati ma to naspat, teda sa vobec ani nemozem pripojit na moje OBD.

Ja som si stiahol poslednu normalnu verziu z Play a patchol som ju Lucky Patcherom a ide bez problemov a bez zbytocnych hlasok. 

V 17. 1. 2021 na 12:28, jarro napsal:

Ja som si stiahol posledný normálny verziám z Play a patchol som ju Lucky Patcherom a ide bez problemov a bez zbytocnych hlasok. 

Dá se přes caristu vypnout hlídání prasklé žárovky na potkávacích světlech Octavia II facelift

Nemáte prosím někdo poslední verzi pro arm7? Koukám, že rusáci už mají Carista.541099.5.4.1_PRO.apk 

V 15. 12. 2020 na 21:02, miklisek napsal:

Nainstalováno, funkční, u Rapida PQ25 žádné funkce navíc, naštěstí ani neubyly. Jen apka otravuje při každém spuštění skenováním dat auta. Zpamaluje to připojení apky a práci s ní. A byl malý problém s funkčností. Zkoušel jsem zda apka funguje, dělám to vždy na nastavení cyklů blinkru a při nastavení ze 3 na 4 to zahlásilo chybu komunikace s autem a nastavení se seklo na 4 bliknutích a nešlo to změnit. Pomohl až reset auta a apky.

Screenshot_20201215_201227_com.prizmos.carista.thumb.jpg.20b8135a352dfc525c7adf761e35e3f5.jpgScreenshot_20201215_201207_com.prizmos.carista.thumb.jpg.301fbfb63848da8389d83daf73c50c60.jpgScreenshot_20201215_201216_com.prizmos.carista.thumb.jpg.e75d2a31471f6c71b19af2ed21e8ceb8.jpg

Ahoj, poriesil si tu hlasku nejako? Mam s tym ten isty problem, a vlastne pomaly s kazdou jednou verziou. Ale to bude asi aj znackou telefonu - Huawei... 

Upraveno od Peter Piruch

Ahojte všetcia, chcel by som sa opýtať je niekdo okolí Galanty kto by my pomohol nainštalovať a rozchodiť aplikáciu caristi??? Už som postarší na takéto instalacie

Dakujem

Cez 50

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.