shrek_85 Vloženo 9. Květen 2022 Sdílet Vloženo 9. Květen 2022 U mě na F3 vypadají po 3 letech a 36 000 km originál zadní kotoučové brzdy takhle. Auto parkuje v garáži. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 9. Květen 2022 Sdílet Vloženo 9. Květen 2022 ... a jezdím pouze, když svítí 🌞 Jinak to snad ani není možné! 😁 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 9. Květen 2022 Sdílet Vloženo 9. Květen 2022 Tyjo to vypada skoro jako, že to auto vytahuješ jenom za krásného slunečného počasí :D a v garáži vlhkost nikdy nebyla. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ilmirec Vloženo 2. Červen 2022 Sdílet Vloženo 2. Červen 2022 (editace) moja skúsenosť - stav 5 mesiacov po výmene zadných bŕzd v origo servise (FIII predFL). hlavne tie priruby brzd. kotuca Editováno: 2. Červen 2022, autor: ilmirec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 2. Červen 2022 Sdílet Vloženo 2. Červen 2022 Tahle koroze nemá na funkci vliv. Po zimě to chce při přezouvání vždycky trochu vyčistit ocelovým kartáčem a čističem brzd a pak to vypadá zase dobře. Taky záleží, jestli máš plechové nebo hliníkové disky. S hliníkovými disky se ty brzdy jednou za čas opláchnou aspoň v myčce. S plechovými disky se na brzdách víc drží sračky ze silnice. Když jsem na F1 dojížděl zimní gumy na plechových discích a po roce a půl jsem sundal kola, tak to vypadalo ještě o dost hůř. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 před 13 hodinami, ilmirec napsal: moja skúsenosť - stav 5 mesiacov po výmene zadných bŕzd v origo servise (FIII predFL). hlavne tie priruby brzd. kotuca Jen pro info - co chtějí v origo servisu za výměnu zadních brzd? Já si je měnil doma sám (kupoval jsem Brembo+Textar) a vyšlo to na necelých 1200,- kaček (cca 46 eur). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libac Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 před 13 hodinami, ilmirec napsal: stav 5 mesiacov po výmene zadných bŕzd v origo servise (FIII predFL). hlavne tie priruby brzd. kotuca Úplně normální jev , to je tvoje první auto žejo jen se přiznej 😂🤣😂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 Má to ještě moc pěkný, byly tady už horší. Je to i o stylu jízdy, je třeba jim občas naložit. Po zimě si je taky čistím a při výměně brzdovky jsem nechal zadní extra vyčistit a zadní brzdiče jsem dal jednoduše přídavné pružiny dle návodu tady z fora. Pružiny koupeny na škoda díly Plzeň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 @ben06 Nedaří se mi to najít, můžeš mě prosím nasměrovat k návodu a k pružinám ? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIgráček Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 Taky se přimluvím, hledáme to dva :D, hlavně teda čemu to pomáhá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 (editace) Pružiny má teď k prodeji wirer: https://forum.skodahome.cz/topic/136988-fabia-iii-combi-ambition-plus-wirer/?do=findComment&comment=2581046 Jejich montáž je myslím pro trochu technicky založeného člověka blbuvzdorná. Přišel jsem na ni sám, když jsem ležel pod autem. Na balení bylo označeno, která je levá a která pravá. A pak už na to přijdeš, ono to ani na té straně nějak obráceně snad ani dát nejde :-) EDIT: Pro úplnost, zde je wirerův návod: https://wirer.sk/f3_brzdy-zadne-pruzina/ Editováno: 3. Červen 2022, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 @15degren@MIgráčekJe to tento díl: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/8e0615296-pruzina-paky-rucni-brzdy-prava-19164.html Podle výrobce se to dává jen na Superb, ale jinak se to dává i na Fabii, když se nevrací ruční brzda. Proti korozi kotoučů to ale moc nepomůže... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIgráček Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 Takže to v podstatě brání přilepení destičky ke kotouči? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 @MIgráček To asi obecně ne. Pomáhá to tomu, aby se táhlo ruční brzdy na třmenu vracelo do výchozí polohy, když odbrzdíš ruční brzdu. Hodí se to na starších autech, když máš lehce přidřený třmen nebo lanovody ruční brzdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIgráček Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 Chápu, díky za vysvětlení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 Před hodinou, shrek_85 napsal: Nemá to být nasazené opačně? Že to oko pružiny má být u tlumiče. 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 Dobrá otázka :-) Mám to takhle už 6 let a problém s tím nikdy nebyl. Ale je možné, že na Superbech je to z výroby nasazené opačně, než to mám já na Fabii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 Tak na funkčnost to nemá vliv, jen to není schované. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 Díky za upozornění! Teď to vidím v tom návodu od wirera. Při podzimním přezouváním ty pružiny raději otočím směrem dovnitř. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ilmirec Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 @Libac jjj prvé auto 😀 pôvodné zadné boli v takom stave že ma nechceli pustiť cez STK (ryhy) @shrek_85 áno, tento stav bol od 12/2021 a teda celú zimu na plechacoch 15" @Martinak34 posielam tu, ale je to aj s výmenou oleja a brzdovej kvapaliny @ben06 aktívne brzdim auto jazdí aj dlhé trasy. čistič mam ale asi najviac sa na stav podpísal sneh a soľ na cestách, len ma prekvapilo že tento proces je taky rýchly 😀 pružiny mam tiez nahodené, ďakujem za reakcie 🙂 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 (editace) Podívejte se do profilu mojeho Rapidu kapučínka, mám to tam nafoceno na straně 5. Volně nasazeno rukou bez ohýbání zobáčků pružin jak je uvedeno v různých návodech na instalaci. Editováno: 3. Červen 2022, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 4. Červen 2022 Sdílet Vloženo 4. Červen 2022 před 19 hodinami, shrek_85 napsal: @MIgráček To asi obecně ne. Pomáhá to tomu, aby se táhlo ruční brzdy na třmenu vracelo do výchozí polohy, když odbrzdíš ruční brzdu. Hodí se to na starších autech, když máš lehce přidřený třmen nebo lanovody ruční brzdy. Nesmysl, to už ti pak nic nepomůže. Podle tvé montáže tady jen fabuluješ a radíš a nevíš sám o čem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 4. Červen 2022 Sdílet Vloženo 4. Červen 2022 @ben06Nejsem automechanik, starám se jen o dvě Fabie, co máme doma. Jedna je F1 FL z roku 2005, kde ty pružiny mám 6 let, ale 4 roky zpátky jsem tam měnil brzdové třmeny, tak možná už ty pružiny ani nejsou potřeba. Potom mám F3 FL z roku 2019, kde ty pružiny nikdy nebyly, a zatím to funguje bez problémů, viz fotky o pár příspěvků výše: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 4. Červen 2022 Sdílet Vloženo 4. Červen 2022 Já taky nejsem automechanik, mám doma 3 škodovky a vyrostl jsem na nich od řady 1000MB. Ale když už do něčeho vrtám tak chci, aby to fungovalo a nějak vypadalo. Obrácená instalace pružin asi ničemu nevadí, ale když už nepřirozeně trčí ven může to někoho trknout, že je to divný. Funkčnost pružin je už v diskusích dostatečně popsána tak se nebudu opakovat. Hodně zdaru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferokulda Vloženo 24. Červen 2022 Sdílet Vloženo 24. Červen 2022 (editace) Tak jsem dal brzdám (resp. autu) patřičnou péči, kompletní očistu brzd, nabarvení třmenů, nové kotouče i destičky a nové kola Torino. Myslím, že mu sluší :). Editováno: 24. Červen 2022, autor: ferokulda 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.