Woody Vloženo 2. Březen 2016 Sdílet Vloženo 2. Březen 2016 Mám takový problém, při puštěném ventilátoru od cca 3 stupně digi klimy ventilátor píská jak píšťalka na psa. Vím že už to tady někdo psal, že mu to dělá taky. Reklanováno v servise a skoro vyřešeno. Závada je na klapkách odvodu vzduchu v kufru. Při zapnutém ventilátoru vzniká v kabině přetlak, teda pokud ty klapky nefungují jak mají. Prý tam nějak byly ty klapky přilepené, že vzduch neměl kam odcházet. Dnes mi to ale opět začalo pískat, takže znova servis. Pro ty kdo by měl stejný problém, tak tento problém lze jednoduše diagnostikovat. Jak začne ventilátor pískat, tak stačí pootevří okno a piskot přestane. Okno zavřete a začne pískat znova. Stačí pootevřít okno o pár mm. Snad to někomu pomůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marousek Vloženo 2. Březen 2016 Sdílet Vloženo 2. Březen 2016 (editace) Kde se ty klapky v kufru nachází? Má to i SB? Editováno: 2. Březen 2016, autor: Marousek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 2. Březen 2016 Autor Sdílet Vloženo 2. Březen 2016 Hledal jsem na netu a našel jen octavii a tam je to v kufru na pravé straně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 3. Březen 2016 Sdílet Vloženo 3. Březen 2016 Viděl jsem to u rapida LB, je to také na pravé straně. Když zavíráš 5.dveře, tak aby vzduch měl kudy odfouknout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 4. Březen 2016 Sdílet Vloženo 4. Březen 2016 Přikládám foto jak to vypadá u octavie, fotil jsem i u rapida, tam byla vidět celá ale tu fotku nemohu najít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rojan Vloženo 4. Březen 2016 Sdílet Vloženo 4. Březen 2016 V Rapidu jsou dve klapky v kufru, po leve a prave strane. Jsou stejne jako v F nebo O. Maji obj. c. 3T0819465A. Je to jak v LB tak i v SB. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 5. Březen 2016 Sdílet Vloženo 5. Březen 2016 Kde se nalézá na levé straně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BlueRace Vloženo 19. Březen 2016 Sdílet Vloženo 19. Březen 2016 Ahojte prekvapivo to od včera začalo aj mne ked som stál na križovatke počúvam čo to tak píska stíšil som rádio a klimatizáciu a bolo ticho. Mne sa to ale prejavuje iba na 1-2 stupeň je to ale neznesitelný piskot budem musiet stým zájsť do servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
38501 Vloženo 8. Květen 2016 Sdílet Vloženo 8. Květen 2016 (editace) Ahoj. Taky mí píská v kabině. Od rychlosti ventilátoru 2 a výš. V kabině je velký přetlak. Takový z předchozích aut neznám. (Felicia a Fabia v sedanu) Jak pootevřu okno, tak je cítit, jak se vzduch vyvalí ven.V servise tvrdí přitáhnout dveře, ale já si myslím, že problém není v netěsnosti dveří, ale v tom přetlaku. Vháněný vzduch musí přece někudy odejít, ne? Chápu teda dobře, že odvětrání u Rapida je až z kufru? A na obou stranách? Jde se k odvětrání dostat z venčí, nebo jen demontáží obložení. Myslíte, že je problém v odvětrání, nebo je přetlak v kabině normální? Editováno: 8. Květen 2016, autor: 38501 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 9. Květen 2016 Autor Sdílet Vloženo 9. Květen 2016 Normální to není. Já už to mám spraveno. Klapka na přetlak je jen na pravé straně v kufru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
38501 Vloženo 9. Květen 2016 Sdílet Vloženo 9. Květen 2016 A co může být na té odvětrací mřížce špatně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 9. Květen 2016 Autor Sdílet Vloženo 9. Květen 2016 (editace) Není to mřížka, ale klapka. Vzduch de tude jen ven a né dovnitř. U mne prý se přilepila klapka. Editováno: 9. Květen 2016, autor: Woody 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 Zdar chlapi, tak už mě to potkalo taky, píská Climatronic, já už fakt se jen směji, zase do servisu, auto je vyrobené 11/2016 :-D Opět vše zachraňuje můj Focus II :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 9. Květen 2017 Sdílet Vloženo 9. Květen 2017 Mne to robi pri otackach ventilatora 4 a viac, ale mne nie climatronic piska, ale vzduch sa tlaci von pri pravej prednej a lavej zadnej strane dveri, teraz neviem ci mam tu klapku zlu alebo co sa deje, mam polrocne auto. V servise sme skusali inu rapidku a taktiez ten vzduch sa tlacil von niekde vo dverach pri okne. Zeby setrenie skodovky s nejakym materialom ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 9. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 9. Květen 2017 Taky mi to foukalo někde kolem skla u spolujezdce. V servise opraveno. Pry přilepili nějakou lištu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 11. Květen 2017 Sdílet Vloženo 11. Květen 2017 V Sunday, May 08, 2016 na 21:54, 38501 napsal: Jde se k odvětrání dostat z venčí, nebo jen demontáží obložení. Myslíte, že je problém v odvětrání, nebo je přetlak v kabině normální? Zdarec, z venku je přístup po demontáži nárazniku , pokud si pamatuji.... Každopádně je jednodušší přístup z kufru po demontáži postranního tapecu (toho koberce). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 13. Červen 2017 Sdílet Vloženo 13. Červen 2017 Zdar tak pískání Climatronicu je opravdu otravné, stačí otevřít okno a je pryč, ale pak po nějaké chvíli jak okna zavřu je to znova. Jen nevím jestli se mi podaří tohle reklamovat, technik bude muset se mnou být delší dobu v autě zavřený, jinak to pískat nebude. Začnu asi účtovat Škodě můj promrhaný čas :-) Reklamoval to někdo z vás chlapi a jak jste postupovali ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 17. Červen 2017 Sdílet Vloženo 17. Červen 2017 Ja som reklamoval piskanie pri dverach spolujazdca, najprv nechceli uznat a potom ze vraj sa informovali v skodovke( vyssie pracovisko) a udajne bolo na to nejake riesenie. Ale pani akoze, v tej vyrobe nechapem ako mozu takto nekvalitne vyrabat auta, hnus. des, fuj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
power3 Vloženo 30. Červen 2017 Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 Ahoj, pozoruji to také, ale pouze když Climatronik chladí (od třetího stupně víše). Pokud to mám na manuál tak se mi to nestalo ani jednou. Nezdá se mi že by to dělala klapka v kufru .... dle mého názoru by se špatně zavíral kufr a dveře. Nebo se pletu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 3. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2018 Tak tohle je přesně to téma, kam můj příspěvek asi patří, i když nepíská přímo ventilátor. Synek si zezadu totiž dlouho stěžuje, že při ventilátoru na 3/4 až MAX okolo dveří strašně píská. Kromě výměny těsnění dveřního prostoru, které dosedalo špatně na rám dveří (resp. mělo jiný tvar než u ostatních dveří) a která nepomohla, jsem zjistil, že po přitlačení tapece k dveří pískání zmizí. Takže tapec dolů a příčinou byla vnitřní těsnící lišta okna, na kterou je tapec nasazen. Na sametce bylo nevím proč jehličí a nějaký prach (proč zevnitř okna, to fakt netuším) a přední část lišty nebyla k oknu tolik předpružená. Takže stačí sametku lišty očistit, srovnat a rovnoměrně napružit a dát zpátky. A je po pískání. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_cz Vloženo 22. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2018 Můj Rapid píská taky, předchozí Fabia III pískala taktéž. Fabia měla Climatronic, Rapid má manuální klimu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 29. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2018 Tak mně to taky píská kvůli přetlaku. Zkoušel někdo tu klapku vpravo v kufru rozhodit doma nebo je to na servis? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aivan Vloženo 20. Březen 2019 Sdílet Vloženo 20. Březen 2019 Mne to pískalo len pri určitých otáčkach ventilátora (3 čiarky). Zistil som, že to píska výfuk do priehradky pred spolujazdcom. Vyriešené uzavretím toho výfuku. Aj tak to tú priehradku moc nevychladí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shot Vloženo 17. Červen 2019 Sdílet Vloženo 17. Červen 2019 (editace) Zdravím, riešim ten samí problém pískanie na Climatronicu 2 stupni a vyššie, M.R. 2018.. reklamované v AS, na nič neprišli..klapku na odvetranie kabíny vraj skontrolovali, žiadnu chybu nenašli..po spustení okná okamžite pískot prestane, vie niekto poradiť? skúsiť iný servis resp. je chyba niekde inde? Kontrolvali peľový filter, taktiež bez výsledku a vraveli že riešenie je iba demontovať palubovku a zistiť príčinu...do toho sa mi teda absolútne nechce..Ďakujem za rady. Editováno: 17. Červen 2019, autor: Shot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 17. Červen 2019 Sdílet Vloženo 17. Červen 2019 My pískáme asi taky, napřed jsem podezříval problém zvaný Denso co je tady v jiných tématech x krát řešen. Dnes při jízdě s pootevřeným oknem řidiče jde i nějaký hluk od pravých zadních dveří. Taky se auto špatně zavírá včetně 5.dveří a mám taky podezření na tu klapku. U O1 jsem nic podobného neznal a klapka je stejně umístěna jak u F1 a O1 viděl jsem ji, když jsem na obě montoval tažné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.