Leonekkk Vloženo 5. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2021 Já mám do 10 000kč na čelní sklo mám vyhřívané bez čelní kamery. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miziov Vloženo 5. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2021 V 3. 12. 2021 na 20:10, MrMysakovich napsal: Ahoj, Superb 2020 L&K vyhřívané čelní sklo. Připojištění skel na 15 000 Kč. Stačí to nebo dát vyšší limit a kolik? Letos v lednu placeno 15.639,- s DPH v autorizáku, sklo vyhřívané, bez kamery. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2021 8 hours ago, deto said: V CZ sa celne skla poistuju zvlast vramci havarijka. Havarijka maju obycajne viacero "paketov", ktore si mozes alebo nemusis zahrnut do poistenia. Aj u nás sú rôzne pakety, keď mám mám napr. krytie aj na vandalizmus, krádež, vyšši moc, ale ešte som sa nestretol s tým, že by súčasť auta (čelné sklo) nebola zahrnutá do poistenia auta. Samozrejme bez vinníka treba zaplatiť spoluúčasť, ale havarijné poistenie bez poistenia čelného skla, je ako zdravotné poistenie ktoré nekryje náklady u obvodného lekára. To už aby si človek uzatváral poistenie na každú súčiastky zvlášť... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.podzimek Vloženo 6. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2021 (editace) @e1.rozdíl je v tom, že v případě havarijka to jde do malusu. V případě připojištění to do malusu nejde. Editováno: 6. Prosinec 2021, autor: petr.podzimek Překlep 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2021 Trochu to upresním: do malusu to ide iba ak nemáš vinníka, ale áno, je to tak ako píšeš. Potom už musí každý zvážiť sám, či sa mu oplatí popri PZP, HP ešte aj extra pripoisťovať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 6. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2021 A kdyz mas vinika tak prece nepotrebuje z tvoji strany zadny pojisteni uplatnovat 😂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 7. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2021 Žiaľ, niekedy je lepšie ísť cez svoju vlastnú HP, aj keď vinníka poznáš, hlavne ak nemáš čas sa naťahovať s poisťovňou vinníka. Ja osobne mám jeden prípad s čelným sklom, kedy je vinník jasný, ale do dnes nemám zaplatenú spoluúčasť (166 €) od poisťovne vinníka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 7. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2021 (editace) 23 hours ago, ČudlR said: A kdyz mas vinika tak prece nepotrebuje z tvoji strany zadny pojisteni uplatnovat 😂 Tohle u celniho skla neplati. Zadna pojistovna v Cesku neuznava proplaceni celniho skla z povinneho ruceni a nutno rict, ze opravnene. Temer vsechny pripady byly stejne podvody. Kdyz si predstavim, ze za mnou nekdo prijde s tim, ze jsem mu kaminkem z meho auta rozbil celni sklo, tak ho stejne poslu do prdele. Jednak se to temer neda dokazat a za druhe je to spis nezavinena shoda nahod nez neco, za co bys mel rucit. Vyhoda extra pojisteni celniho skla u havarijka je, ze skodna udelost nema vliv na malus. Editováno: 7. Prosinec 2021, autor: 5icz 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 7. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2021 Nemas zadne zasterky, poistka o 20E drajsia, hned by bolo na celne skla. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 7. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2021 Altan: to by byla dobra kravina. To bys musel mit zasterky co tahas po zemi 😀 5icz: v dnesni dobe, kdy ma kazdej druhej kameru za oknem to prece nemuze byt problem prokazat ze odletl sutr od auta pred tebou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 7. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2021 No, diskuse o pojištění sem do této sekce tak úplně nepatří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 15. leden 2022 Sdílet Vloženo 15. leden 2022 Ani na kameru bych nespoléhal. Já mám kameru a na dálnici mi v koloně při 70 kmh rozbil kámen čelní sklo. Na záznamu je vidět, jak jak letí z výšky z protisměru, ale od jakého auta, není šance poznat. A bylo to ve dne s FullHD+ a 60 fps. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira96 Vloženo 18. leden 2022 Sdílet Vloženo 18. leden 2022 (editace) Taky jsem včera "vyhrál" na dálnici hvězdičku od kamínku, spoléhal jsem na kameru, že si dodatečně přečtu SPZ , ale je to nečitelné - kamera Mio Vue 795, záznam Full HD. Pojištěné to mám, tak to budu řešit, upřednostnil bych zalepení. Byl jsem se zeptat v servisu a vyhřívané sklo se nelepí, jelikož je vícevrstvé takže pouze výměna. Editováno: 18. leden 2022, autor: Mira96 doplnění info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goauld Vloženo 18. leden 2022 Sdílet Vloženo 18. leden 2022 (editace) On 12/3/2021 at 8:10 PM, MrMysakovich said: Ahoj, Superb 2020 L&K vyhřívané čelní sklo. Připojištění skel na 15 000 Kč. Stačí to nebo dát vyšší limit a kolik? Dej to na 20. Editováno: 18. leden 2022, autor: Goauld Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 18. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2023 Toto poškození čelního skla (cca 1,5 cm) v místě před spolujezdcem (z pohledu zevnitř cca 10 cm nahoře od palubní desky) bylo vyhodnoceno jako opravitelné - scelením. Prý i když je vyhřívané, tak to i tak lze a jak poškození, tak oprava by neměla mít vliv na výhřev. Řešeno jako pojistná událost - raději, neboť pokud scelení nedopadne dobře - občas se to prý stává tak to lze změnit na výměnu čelního skla. Což je už poněkud dražší (dle servisního technika je odhad výměny v mém případě komplet sklo, materiál, práce a následná kalibrace někde na částce 20- 25 tisíc Kč). V autorizáku scelení nedělají, pouze výměny. Sám technik mi také doporučil nejprve opravu - a mě se výměna (zatím) také nechce provádět. Přece jen to chce opravdu precizní práci. viz článek o výměně čelního skla u S III 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 18. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2023 Mal som niečo podobné, riešil som to tiež opravou, nie výmenou. Cena opravy bola nejakých 30 eur aksna dobre pamätám. Dôležité je, aby si dané miesto ideálne vyčistil od prachu kým nebude opravené prelepil, aby do neho nešla ďalšia špina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hejo Vloženo 19. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2023 @stanmarhodilo by sa foto potom po oprave, ak sa teda rozhodneš pre opravu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 19. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2023 Nevím jak teď, ale u jednoho z firemních aut jsem měl ve složce s návodem a dalšíma papírama taky samolepku na rychlé přelepení. Právě proto, aby se do toho nedostal bordel. Co se týče výměny, měl jsem špatnou zkušenost ještě u Roomsteru, kde došlo k poškození karoserie a začalo to nad sklem korodovat. Takže bych výměnu co nejvíc oddaloval. Loni mně ale měnili sklo na Octavii přímo před barákem. Odstranění skla i lepicí hmoty dělal chlap strunou tak, že jsem si nedokázal představit, jak při takovém postupu může někdo poškodit lak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 19. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2023 Tak já to vezmu z druhé strany. Osobně už bych si okno nikdy zcelovat nenechal. Po půl roce se začalo objevovat místo opravy jako flek pryskyřice nebo čim to lepili. Okno je za cca 12500 k tomu materiál a práce, takže 20000 to musí s přehledem pokrýt(kamera se kalibrovat nemusí, pakliže někdo nezapne zapalování při odpojené kameře). Vyhřívání je řešený pokovením skla a nebyl si úplně jistej, že to bude fungovat všechno na 100%. Auto to je za nemalý peníze, havarijko stojí taky prachy, tak nevidím důvod, proč bych si měl nechat sklo něčím lepit. Takovýchto oken jsme měnili mraky a nikdy jsme problém neměli. Musíš mít ale v servisu lidi, kteří vědí co dělají a jak to dělat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 19. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2023 No já mám zase se scelováním dobrou zkušenost. A pokud výměnu oddálím, budu jen rád. Až bude hotovo dám sem nějakou fotku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 19. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2023 Mám ďobanec stejný. Chytl jsem kamen u týden starého auta. To byla radost. Zacelil jsem to a je pokoj. Drží to dobře. Doma mám stále připraven set na zalepení skla, abych to mohl udělat případně hned, kdyby se mi toto neštěstí někdy v budoucnu opět přihodilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 24. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2023 (editace) V 19. 10. 2023 na 6:42, Hejo napsal: hodilo by sa foto potom po oprave, ak sa teda rozhodneš pre opravu Jestli se mi špatně fotila prasklina, tak potom po opravě scelením to šlo vyfotit ještě hůř. Každopádně to nejvíce viditelné je teď o velikosti cca 1,5 mm x 1,5 mm. Z určitého úhlu (ale musí to být celkem zblízka) je vidět i prasklé sklo. Tedy to co zbylo bych teď přirovnal k drobným poškozením čelního skla, které asi máme všichni - aniž by se čelní sklo muselo opravovat a měnit. A pro info, oprava byla účtována pojišťovně ve výši 1815,- Kč. Editováno: 24. Říjen 2023, autor: stanmar 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.