Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Mate zkušenosti s opravou či vymenou? Cena noveho? Diky

Kolik najeto jen tak pro zajimavost?

Zkušenosti nemám, ale kdyby mě to potkalo, tak bych zkusil toto http://www.dpf-tech.cz/

Taky by mně zajímalo kolik máš najeto, jak starý a v jakém režimu (dálnice/město?)

• 1 rok později...

Já osobně bych do chemického čištění nešel. Nikdo to nedoporučuje. Navíc dnes stojí nový dpf třetinu dřívější ceny a je to oreginal, který opět 250 000 bez potíží najezdí :) to ti žádné čištění nezaručí. 

• 7 let později...

Neví někdo proč se mi nerozsvicuje kontrolka dpf? Mám s tím autem zatím najeto jen 1500km a jezdím denně cirka 16 km (někdy i 50) a něják to nešetřím ale kontrolka furt nikde

A proč by se měla rozsvěcovat? Přečti si návod k autu, tam se píše, kdy svítí...

No já nevím, podle mě by se měl regenerovat i pasivně ale známej říkal že mám asi vykuchaný dpf když se ještě nerozsvítila

A z toho co je v návodu nejsem taky dvakrát chytrej:
Filtr pevných částic zachycuje saze z výfukových plynů. Saze se shromažďují ve filtru a pravidelně se tam spalují. Pokud svítí kontrolní světlo , je filtr zanesený sazemi. Pro vyčištění filtru je třeba, pokud to umožňují podmínky provozu » , jet alespoň 15 min nebo do zhasnutí kontrolního světla se zařazeným 4. nebo 5. rychlostním stupněm (automatická převodovka: poloha S) rychlostí nejméně 60 km/h při otáčkách motoru v rozmezí 1 800-2 500 1/min. Kontrolní světlo  zhasne až po úspěšném vyčištění filtru. Pokud se filtr nevyčistí, kontrolní světlo  nezhasne a začne blikat kontrolní světlo 

Co ti na tom není jasný? Kontrolka nesvítí = vše je OK. Kontrolka svítí =  postupuj podle návodu. Jestli máš podezření, že systém DPF není v pořáídku = servis. Tečka.

Takže se nemám stresovat i kdyby se nerozsvítila ani po roce co s tím budu dennodenně jezdit? To není pravidlo že se po nějákých x kilometrech rozsvěcuje a chce vypalovat? (tak mi to bylo prezentováno, proto se ptám)

Před hodinou, peterko12 napsal:

Takže se nemám stresovat i kdyby se nerozsvítila ani po roce co s tím budu dennodenně jezdit? To není pravidlo že se po nějákých x kilometrech rozsvěcuje a chce vypalovat? (tak mi to bylo prezentováno, proto se ptám)

Mlho, uz ......

Ted vazne. Kontrolka DPF se  rozsviti, jen pokud je nejaky problem se systemem filtrace spalin. Takze bud v klidu dokud se ti kontrolka nerozsviti. Az se rozsviti, zacni resit.

Ja aktualne 300tkm a jeste mi nesvitila.

Upraveno od koudy_123

Když je vše v pořádku, a máš delší jízdy (co popisuješ stačí), tak si vypalovaní ani nevšimneš. Poznáš ho jen zvýšenými otáčkami na volnoběhu. Ale pozor, v chladnějším počasí, jsou zvýšené otačky taky, než se motor zahřeje.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.