Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nahození držáku i s připojením zásuvky do minuty, nasazení 2 kol a zabezpečení tak 2-3 minuty, celkově do pěti minut, kdybych u toho fajčil (nefajčím).

Však v létě si kola určitě přivezu, tak Ti to předvedu (zdravím Tě, Oli).

• o 1 měsíc později...
Vloženo

[Dobrý den,

pročetl jsem celé téma o tažném zařízení na Roomstera,ale nenašel jsem tam pár odpovědí, tak bych se Vás chtěl zeptat na pár věcí :

1) jak se snáší TZ s parkovacími senzory

2) jakou koupit elektrinstalaci, tak aby uměla odpojit parkovací senzory při tažení přívěsu

3) chtěl bych vědět, jaké koupit tažné (výrobce,typ) aby vypadalo dobře (nebyla vystrčená zásuvka atd.) a hlavně abych na něm neměl za pár let pěknou korozi, taky třeba v případě sundávacího vědět Vaši zkušenost aby to šlo dobře nandávat a drželo to pevně

4) chtěl bych znát vaše zkušenosti - udělat výřez, neudělat výřez do nárazníku (zdá se mi to jako znehodnocení nárazníku) a u kterého typu se ten zářez udělat musí a u kterého ne, rád bych i uvítal nějaké foto, protože jsem jich moc na internetu nenašel

5) 7 pólová nabo raději 13 pólová + adaptér ?

Děkuji předem za odpovědi.

Tom

Vloženo (editace)

takze.

ad 1 v pohode. pokud je dobre zapojeny, tak se pri pripojeni zasuvky vozejku senzory vypnou( tak jako mlhovky), aby to na tebe porad nehulakalo.

ad 2 mnoo originalni

ad 3 mam origo skoda vyndavaci a bezproblemu. Nedavni sem zjistil, ze skoda dela i pevne, par lidi ho ma. Zalezi na tobe, jestli se ti tam libi, nebo ne, pripadne ho tam cches kvuli tukancum. Origo je drazsi. S neorigo zkusenost nemam

ad 4 paklize mas R, tak do narazniku diru udelat musis. ejto v pohode. Ev. to okoukni u nekoho kdo to ma.

ad 5 nove vozejky jsou uz jen s 13 polem, ale mezi lidma je jeste mraky 7 polovek, takze zalezi co tahas, ale 7 pol + redukce za 400Kč bych ja preferoval.

Editováno: , autor: Blacky
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

jsi ve spatne sekci. Zeptej se v sekci OII. ale na sluzebni OIIC sem ho nechaval delat. 10kKč Jeden den ho objednali, druhy den sem ji tam dal a treti den to bylo hotove. OKIM UL vse bez problemu. Zasuvka jeste 7 pin. Je to asi 2 roky zpet. :palec2:

• o 6 měsíců později...
Vloženo

Připojit to půjde bez problémů. Jen kabel ze zadního světla zacvakneš do tý elektr. instalece a zpátky zacvakneš ten od tažnýho. Žádný přerušování a prasení instalace. Pochopíto i blondýnka tak snad každej :p

• o 4 týdny později...
Vloženo

jeje dalsi co si chce nachat zarazit kouli do narazniku. :smich:

Já mám zkušenost že při zadním nárazu mě koule zachránila a ani se neohla jinak by bylo celý auto do šrotu.

Vloženo

Tak jsem včera byl v autorizovaném servisu nechat namontovat tažné zařízení se 7-pólovou zásuvkou. Ta bohužel má jiný držák a je utopená v nárazníku a tak rádoby automechanik vytvořil výřez prapodivného tvaru. Chápu že zásuvka je utopená a je tam potřeba strčit prsty, ale tohle !? Co vy na to?post-46883-1271329852,2363_thumb.jpg

Vloženo (editace)

No tak jsem absolutně v šoku, tohle ti jako udělali ve Škoda servise? Tak to předpokládám, že tě alespoň kontaktovali a řekli jak to bude ve finále vypadat ! Není slov, kterými bych vyjádřil svůj názor na tento výtvor, ale před toto mě v servise postavit, tak omdlévám a nemám sil ani nadávat ani dát tam někomu přes držku! A jinak myslím, nemáš tu zásuvku výklopnou do strany-to by pak sjela po vyklopení níž, zkus za ni chytit jestli ji nevyklopíš do prava nebo do leva směrem dolů-pak by to bylo úplně špatně. Uffffff

Editováno: , autor: dick
Vloženo

Tak v úterý jsme přivezl auto ze servisu kde mi montovali tažný a jak píše Dick tak zásuvku jenom sklopím dolů a jedu.Tohle kdyby mi udělali na autě tak je seřvu a budu chtít novej nárazník.Ať ho zatahne ten umělec co to udělal.

Vloženo

To je pravda, že jsem popadal dech a u toho omdléval, ale bohužel nárazník je včudu. Samozřejmě mě ani neinformovali, že otvor bude vypadat jinak a zásuvka se vyklápí odzhora dolů, takže tam prsty stejně nestrčím. Teď snad jen nechat udělat ňákej tuning rámeček okolo. Nevím co vymyslet.

• o 9 měsíců později...
Vloženo

Vedeme v práci diskuzi na téma originální - neoriginální tažné - typový list, zápis do TP ap. Téměř na vše máme stejný názor, jen se nemůžeme shodnout u originálního TZ Škoda. Abych to upřesnil, mám originál TZ EEA770001 a v TP je napsáno "tažné zařízení A50-X TMB PS 026". Dohadujeme se co je napsáno na typového listu, když je tam pouze kolonka katalogové číslo, VIN vozidla (vzor na stránkách www.mdcr.cz). Našel jsem doma všechno možné (návod k obsluze, návod k motáži TZ, návod na montáž kabeláže, účty), jen typový list nemůžu najít. Ve všech publikacích je jen uvedeno TZ EEA770001. Tak kde v TP došly na typ TZ "TMB PS 026", když ani v záručním listě není nic o typu, jen výrobní číslo. Já říkám kolegovi, že tam je uvedeno EEA770001, ale kolega je jiného názoru. Jestli máte někdo Typový list co se dává v servisu (ŠA), koukněte co je tam uvedeno, nebo ještě lépe sem dejte fotku. Díky

Možná je to příspěvek spíše do "Hospodkého pokecu", ale nechci zakládat nové téma.

Vloženo

typový list- typ vozidla:škoda fabia,typ tažnýho zařízení TMB PS 027,Výrobní číslo 00197 výrobek je schválený MDČR pod atestem 8 SD 1615 max.hmotnost bržděnýho 1200kg Max.svislého zatížení 50Kg a v techničáku je schválené TZ v.č.00197,typ TMB PS 027

Vloženo

Díky za info, ale jsem tam kde jsem byl. Držitel schválení "atest 8 SD 1615" je firma ProfSvar a na jejím typovém listu je vše co napsal a je mi to jasné. Jenže ŠA má schválení 8 SD 1426 a typový list (viz příloha), kde jsou jen strohé informace. Výrobcem je sice také ProfSvar, ale síť ŠA to dodává pod jiným atestem. Právě v tom nemáme jasno.

skodatl.pdf

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Chtěl jsem ze zeptat, chci si nechat namontovat tažné na Roomstera a v servisu mi řekli, že mi nebude fungovat optická indikace při couvání? nemáte s tím náhodu někdo zkušenosti jak to vlastně je?

Nazdárek,

sice to posílám pozdě, ale tady je slíbená fotka pevného tažného zařízení pro Roomster, promiň za zpoždění... trochu práce...

Fotka v příloze

Honza

• o 1 rok později...
  • o 4 týdny později...
Vloženo

Mám tažný s "německou" zásuvkou (13pin) - ta zadní mlhovky vypnout umí, má v sobě mechanický vypínač kterej po zastrčení protikusu mlhovky vypne. Jestli to umí i verze se 7pinovou zásuvkou, nevím - já mám pro připojení vleku se 7pinovou zástrčkou na kabelu speciální redukci 13pin/7pin.

• o 1 rok později...
Vloženo

Nazdárek,

sice to posílám pozdě, ale tady je slíbená fotka pevného tažného zařízení pro Roomster, promiň za zpoždění... trochu práce...

Fotka v příloze

Honza

Ahoj,

nemáš problém s parkovacími senzory když máš tažný zařízení? 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...