Publikováno Září 12, 20168 r Dobry den, prosim o radu, kde by mohl byt problem. Auto: Skoda Fabia I sedan 1.2 HTP 47 kW, r.v. 7/2004, motor AZQ Co se stalo/ co se deje: Na parkovisti pri rozjezdu auto chciplo - rychle pustena spojka bez pridani plynu, klasika, obcas se stane kazdemu ... Pak uz se ale nepodarilo nastartovat - starter po otoceni klicku udelal cvak cvak a nic, vsechny kontrolky zhasly. Parkrat opakovano a nic. Bylo potreba odjet z pekne blbeho mista, kde to chciplo, tak jsem dal klicek do polohy, kde se rozsvitily kontrolky, za 2 a sup z mirneho kopce, auto chytlo, dojel jsem na misto, kde jsem ho mohl odstavit. Zhasl jsem motor, zkusil jsem nastartovat a auto chytlo na drnc. Vytahl jsem baterku a dal na nabijecku, nabil a dal zpatky. Zkousim nastartovat, starter nedela uz nic, zadny zvuk. Byl vecer, laborovani jsem nechal na druhy den. Prijdu, otocim klickem a start na drnc, chcipnu a parkrat opacko - je poznat, ze se autu nechce nastartovat. Na VAGu chyba souvisejici s katalyzatorem a nejakym cidlem, smazano a uz se ted nerozsvitilo. Tak jsem se rozhodl, ze vymenim starter - civka spatna (???) nebo neco. Jeste jsem se vydal na cestu a behem cesty se mi nekolikrat rozsvitila zluta kontrolka ABS spolecne s kontrolkou s cervenym vykricnikem a parkrat to vzdycky zapipalo. Korunu tomu nasadila kombinace kontrolky ABS, cerveneho vykricniku a zlute kontrolky serva doprovazeno prekvapive tim, ze neslo servo - volant horsi ala Felicie. Po techto pataliich se mi starter nejevi jako duvod spatneho startovani. Kde hledat chybu? Diky
Září 12, 20168 r Ahoj mrkl jsi na hlavní pásové pojistky na baterce? Vyšroubuj očisti od oxidace pak uvidíš.
Září 12, 20168 r Autor Mirek835: Priznam se, ze jsem nevedel, ze tam neco takoveho je. Rozdelal a okartacoval. Ten hlavni kabel +(?) pravy se 175A pojistkou jsem musel nasilne presunout na volnou pozici 4, protoze pod nim byl nataveny plast a nesla vy/nasroubovat maticka. Nicmene nepomohlo. Cosby: ve kterych mistech?
Září 13, 20168 r O shnilém motorovém svazku je tady toho taky dost popsáno. Levý nosník podběhu. Mrkni vedle posilovače brzd dolů-na ten svazek hromady drátů.
Září 13, 20168 r Autor Dneska snad vyreseno, problem byla baterka - naprazdno davala 12.8 V, v zatezi temer nic, ale i tak to obcas chytlo. Divim se, ze inteligentni nabijecka mi nehodila nejakou chybu.
Září 14, 20168 r Inteligentní nabíječku inteligent vyhodí! Je blbá jak pučtok! Umí akorát vypnout při 14.8V ale plně nabitá baterka je při 16.8V. A vo tom to je:-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.