Přejít na obsah

Divne chovani - obcas nestartuje, vypadava servo, kontrolka ABS a vykricnik


Thomas123

Doporučené příspěvky

Dobry den,

prosim o radu, kde by mohl byt problem.

Auto:

Skoda Fabia I sedan 1.2 HTP 47 kW, r.v. 7/2004, motor AZQ

Co se stalo/ co se deje:

Na parkovisti pri rozjezdu auto chciplo - rychle pustena spojka bez pridani plynu, klasika, obcas se stane kazdemu ... Pak uz se ale nepodarilo nastartovat - starter po otoceni klicku udelal cvak cvak a nic, vsechny kontrolky zhasly. Parkrat opakovano a nic. Bylo potreba odjet z pekne blbeho mista, kde to chciplo, tak jsem dal klicek do polohy, kde se rozsvitily kontrolky, za 2 a sup z mirneho kopce, auto chytlo, dojel jsem na misto, kde jsem ho mohl odstavit. Zhasl jsem motor, zkusil jsem nastartovat a auto chytlo na drnc. Vytahl jsem baterku a dal na nabijecku, nabil a dal zpatky. Zkousim nastartovat, starter nedela uz nic, zadny zvuk. Byl vecer, laborovani jsem nechal na druhy den. Prijdu, otocim klickem a start na drnc, chcipnu a parkrat opacko - je poznat, ze se autu nechce nastartovat. Na VAGu chyba souvisejici s katalyzatorem a nejakym cidlem, smazano a uz se ted nerozsvitilo. Tak jsem se rozhodl, ze vymenim starter - civka spatna (???) nebo neco. Jeste jsem se vydal na cestu a behem cesty se mi nekolikrat rozsvitila zluta kontrolka ABS spolecne s kontrolkou s cervenym vykricnikem a parkrat to vzdycky zapipalo. Korunu tomu nasadila kombinace kontrolky ABS, cerveneho vykricniku a zlute kontrolky serva doprovazeno prekvapive tim, ze neslo servo - volant horsi ala Felicie. Po techto pataliich se mi starter nejevi jako duvod spatneho startovani.

Kde hledat chybu?

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mirek835: Priznam se, ze jsem nevedel, ze tam neco takoveho je. Rozdelal a okartacoval. Ten hlavni kabel +(?) pravy se 175A pojistkou jsem musel nasilne presunout na volnou pozici 4, protoze pod nim byl nataveny plast a nesla vy/nasroubovat maticka. Nicmene nepomohlo.

 

Cosby: ve kterych mistech?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...