Motor CBBB - turbo - Motor 2.0 TDI - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Motor CBBB - turbo

kerky18

Doporučené příspěvky

Ahojte

Mam superb 2  10/2009 s CBBB 125kw 4x4

Nedavno mi pri akceleracii cca 2700ot hodilo motor do nudzoveho rezimu a vypisalo hlasku ze do dilny.

Po diagnostike mi vyskocila tato zavada uvedena nizsie. Chybu som vymazal a isiel sa vozit. Pri jazde ziadna dalsia chyba nenaskocila no motor nema vykon. Po rozobrati mechanik skusal podtlaky actuator a sa pohyboval turbo suche bez presakov alebo naznakov poskodenia lopatiek sme dosli k zaveru, kedze je elektronicky riadene bude chyba v ECU. Ta sa poslala do jednej chiptuning firmy na skontrolovanie a prej tam menili nejake 2 suciastky ktore boli mrtve. Samozrejme po nahodeni ECU ziadna vyraznejsia zmena v prejave auta. Viete mi niekto poradit kam sa dalej uberat v patrani? popripade cez online merania skusat ci napr lambda spravne pracuje / ake ma vlastne vykazovat hodnoty? takisto vaha vzduchu / tiez netusim hodnoty. vstreky som pozeral tyzden predtym cca 0.3+- /st.

Alebo to moze byt tym regulacnym ventilom tusim N75 ci ake to ma oznacenie co je na vrchu turba? / vid obrazok?

kazda rada bude cenna co viem dostat info z realnych hodnot nakolko nemam chut kupovat suciastky za 100vky eur na skusku...

co je zvlastne ze teraz diagnostika neukazuje ziadnu chybu no auto i tak netaha ako ma...

000665 - Boost Pressure Regulation
               P0299 - 000 - Control Range Not Reached
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100000
                    Fault Priority: 2
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 255
                    Mileage: 213089 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2017.14.30
                    Time: 16:57:60

Freeze Frame:
                    RPM: 2691 /min
                    Speed: 87.0 km/h
                    Load: 89.0 %
                    Absolute Pres.: 2509.2 mbar
                    Absolute Pres.: 1346.4 mbar
                    Lambda: 97.8 %
                    Lambda: 33.9 %

regulacny ventil.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik za info.

Este jedna otazka pre nasich odbornikov..

V RJ motora mi robili nejake HW zmeny prej tam nefungovali nejake 2 komponenty. Je potrebne pri nahodeni spat do motora robit nejake adaptacie atd?

nielenze auto nema svoj vykon stratilo aj kultivovanost....

K tomu vsetkemu sa pridala chyba podtlaku v brzdovej sustave...ma to nieco spolocne s tym ze mi nefunguje turbo? tuto chybu som uz mal asi 3 roky dozadu...vymena tlakoveho senzora nepomohla az preflashovanie SW na verziu 106 ano....teda aspon doteraz...

03366 - Vacuuum Sensor 
            002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Super uz len vyriesit co by to mohlo byt...objednal som novu vakuovu pumpu tak som zvedavy ci toto pomoze kedze motor nema vykon a posilovac hlasi chybu tak mi to pride ako vadne vacuum. Mechanik prechadzal hadice a nevidel v nich ziadny problem alebo dieru po hlodavcoch alebo nieco take...

Odkaz ke komentáři

Mal som to co ty...

Siel som trasu a zrazu s autom zacukalo a stratil som vykon. Motor siel do nudzoveho. Doma som prisiel, pozrel chyby a skusil vymazat tu chybu co si mal aj ty.

Auto na zaciatku vykon v poho, ale len co sa dostalo cez 2000 otaciek a malo spustit turbo, tak to regulacny ventil nedal.

Vymenil som ten membránový regulačný ventil na turbo a ide vsetko ako ma.

Zamozrejme po vymene musis opatovne nastavovat zapinanie a vypinanie turba... Meraju sa tam voltaz...

Az po spravnom nastaveni sa polohy zafixuju pastou.

btw....kolko mas uz km?

Editováno: , autor: r_e_n_e
Odkaz ke komentáři

Uz som objednany do Skodovky na vymenu toho regulacneho ventilu na turbe, vymenit by som to zvladol i sam ale na nastavenie variability si netrufam tak radsej cez autorizak.

Praca u nim mi bolo povedane 2h cca do 100e to vyjde.

Libero:  tvoju odpoved som skor vnimal ako info ze to co je na obrazku je na tej stranke a asi cca tolko to stoji. Mohol si hned doplnit  ze na ostatne veci typu vakuova pumpa atd sa vykasli a rovno vymen toto.

r_e_n_e: najazdene mam 213000km.

Odkaz ke komentáři

Tak par novych poznatkov... Zajtra som objednany do Skodovky na vymenu regulacie turba. Vcera pri prevoze auta z rodicovskeho domu do KE / trasa cca 70km auto po zahriati na 90° ide ako strela. Na dialnici Presov KE 200 ako nic. Fungovalo v pohode aj ked som 2x prerusil jazdu vypol motor a tak pokracoval.

Dnes rano cesta do prace auto studene netaha vobec... V miernom kopceku dokonca ma hodilo do nudzaku s poruchou motora. Asi 2km nato bola cepracia stanica odstavil som vypol motor pockal 5s a opat nastartoval. Motor uz ukazoval 90° a vualaaa auto ma opat vykon...

Teda neverim aby to bola regulacia turba ved tam je elektronika ta bud ide alebo nie... nemozu to byt zanesene lopatky turba? teplom trosku povolia a uz to ide ok...alebo?

Odkaz ke komentáři

Diagnostiku mam aj doma a v kanaly 11 je tusim tlak turba tam pri jazde bolo evidentne ze ecu pyta cca 2500mbar a motor daval 1100-1200mbar. Objednal som si teda tu regulaciu turba doniesol to do skodovky vymenili, nastavili variabilitu a auto ide ako ma. Vraj skusali pustit 4000mbar a regulacia sa ani nepohla/ niekde pridreta...

Zatial vsetko v poriadku po cca 300km.

T.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...