Publikováno Prosinec 31, 20168 r Zdravím, může mi prosím někdo poradit, kde je umístěné čidlo venkovní teploty na OIII 2.0TDi 110kW r.v.2013 a jaké je číslo dílu? Maxidot mi teď v zimě ukazuje nějaké poblázněné hodnoty. Venku je třeba 3 a auto ukazuje 12. Zajímavé je, že to dělá pouze v zimě, ale ne od určité teploty. Když bylo v listopadu třeba +2 tak ukazoval maxidot správně.Teď, poslední týden, co jsou teploty nižší už ukazuje špatně, cca o 10 stupňů víc. A i když nastartuju při -1 a přejedu někam, kde jsou +2, tak stále ukazuje špatně. Chci tím říct, že v listopadu dokáže +2 stupně změřit správně a v těchto dnech ne. Přijde mi, že to závisí na venkovní teplotě, při které startuji. Jako kdyby se při startu vždy "kalibroval" a od nějaké teploty se mi kalibruje špatně... Všiml jsem si toho už minulou zimu, jen jsem to neřešil. Jakmile se venkovní teplota při startu trochu zvedne, cca nad 4 stupně, teploměr už měří dobře... Upraveno Prosinec 31, 20168 r od maverick1
Leden 7, 20178 r Autor Problém vyřešen, bylo vadné čidlo. Nové čidlo problém vyřešilo. K umístění čidla - když koukáš na auto zepředu je za spodní prostřední mřížkou nárazníku v pravém horním rohu. Mřížku jsem bez újmy odborně vyndal přiměřeným prudkým trhnutím. Díky za pomoc.
Leden 11, 20178 r Ahoj, a jak se ti projevuje čidlo teď? Já když ráno zaparkuju s -15 a odpoledne při -4 odjíždim tak mam teěch -15 i dalších 10 km než to začne po 0,5 stoupat.
Leden 15, 20178 r Autor Myslím, že mi hned po zapnutí elektriky ukáže správnou venkovní teplotu. Ale nejsem si úplně jistej. Zaměřím se na to a dám za pár dní vědět...
Leden 15, 20178 r Určitě mi to ukazuje poslední naměřenou teplotu, ale po zapnutí zapalování se to začne hned měnit. Než to ale ukazuje správnou teplotu, tak to chvíli trvá.
Leden 15, 20178 r Ta posledni namerena teplota se mi nezda, co jsem zkoušel Golfa MK7 tak ten ukazuje spravnou teplotu hned, to me prave privedlo na to, ze je cidlo mozna vadne.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.