jprochazka19 Vloženo 26. Únor 2017 Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 (editace) Čaute, chtěl bych poprosit o radu. Potřebujeme vyměnit oba panty dveří, obě půlky. Byl jsem lehce zaskočený tím, že někdo chytrý dal na část pantu, který je u karoserie, šrouby i zevnitř. Dole je přístup po oddělání krytu. Mimochodem jak se sundává ta klička, co slouží k otevření kapoty. No a hlavně, jaký je přístup zevnitř, k hornímu pantu? Prosím o navedení :-) Případně nemáte někdo v .pdf Jak na to? Fabia II? Děkuju moc za pomoc Editováno: 26. Únor 2017, autor: jprochazka19 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 26. Únor 2017 Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 Najdi si tu DP -montážní práce karoserie a tam najdeš odpovědi na tvé otázky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jprochazka19 Vloženo 26. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 (editace) Omlouvám se, možná budu za debila, ale ve vyhledávání nic, ať se snažím jak chci a v jiných sekcích taky nic Dílensá příručka nic jen návody k obsluze EDIT: kamarád google a správné slovní spojení pomohlo Editováno: 26. Únor 2017, autor: jprochazka19 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 26. Únor 2017 Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jprochazka19 Vloženo 26. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 Dík, našel jsem.... V DP je sice demontáž dveří, ale ne demontáž pantů/závěsů dveří Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 26. Únor 2017 Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 Toto by aj mňa zaujímalo ako ho vymeniť spodný pánt na vodičových dverách, pretože sestra na fabii má tú umelú vložku vytiahnutú z toho pántu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jprochazka19 Vloženo 26. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 (editace) U dolního pantu je půlka s těma vložkama přidělaná na dveřích. Takže dva torxy 45 a je to. Druhá část s čepem na karoserii je jeden torx zvenku a druhý zevnitř po oddělání plastového prahu. Horní pant je obráceně, takže část s vložkama na karoserii. Jinak nejdřív vysadit dveře...To znamená rozpojit elektriku, oba panty...tuším 13tka šestihran...a odpojit ten aretační nesmysl, to je tisicihran, snad XZN, nevím velikost. Co ale nevím já pořád, je jak se dostat k hornímu pantu zevnitř!?? Editováno: 26. Únor 2017, autor: jprochazka19 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 26. Únor 2017 Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 Cez palubnú dosku to nejde ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jprochazka19 Vloženo 26. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 (editace) To nevím, zatím jsem měnil spodní. Horní musím zítra objednat. Mimochodem na tom spodku jsem roztrhl bit...ten torx. To rozhodně nebylo utáhnuté na 20Nm U Octavie někdo psal, že musí celá palubka dolů Editováno: 26. Únor 2017, autor: jprochazka19 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Únor 2017 Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 A co jsi dělal, že musíš měnit panty? To je po bouračce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jprochazka19 Vloženo 27. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 To ne, ty vložky, co vymezují vůli čepu se rozpadly. Dolní už byla a horní povolila při vyvěšování dveří Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Premik Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 (editace) Take mam tento problem vložka pantu se dolni rozpadla tu sem vymenil za novou a horni se rozlozila,při navěšovani dveři zitra na tom budu pokračovat,take by mne zajimalo jestli jde horni pant vytahnout bez demontaze palubky Editováno: 30. Červenec 2017, autor: Premik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 2. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2017 Ja som dnes menil tu poškodeu polku u Roomstra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 3. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2017 Fotky moc pěkný, ale ten pant jsi mohl pšouknout nějakým sprejem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 3. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2017 To je vlastne auto mi to nevadi len ako padli nižšie dvere hned som to vymenil a len taketo bolo. Ono ked sa pritrafi pant vo farbe potom to prehodim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipal Vloženo 10. Březen 2018 Sdílet Vloženo 10. Březen 2018 Take mám spadle dveře u řidiče, ten dolní pant, ten šroub tam je velký vůle, stačí tedy Vyměnit jen ten pant co je na dveřích?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 10. Březen 2018 Sdílet Vloženo 10. Březen 2018 Najprv odchadza ten ktory je na dverach ked sa vymeni v čas tak stači ten na dverach vymeniť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipal Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 Dokáže, mi někdo, prosím, napsat zda bude v tomto případě měnit pouze tu část pantu který je na dveřích? Nechce se mí to měnit komplet. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jprochazka19 Vloženo 11. Březen 2018 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 (editace) U tohohle dolního ti stačí vyměnit jenom ta část na dveřích, ale celkem dobře se dá dostat i k druhé půlce. I kvůli následnému seřízení k němu asi budeš muset. Stejně ho koupíš komplet. Mně při sundávání dveří povolil i horní a tam už to není taková sranda. Je obráceně. A doporučuji ani neuvažovat o neodpojení kabeláže to byl pěkně blbý nápad Editováno: 11. Březen 2018, autor: jprochazka19 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 30. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2018 Co myslíte, reklamovat nebo přetřít lakovou tužkou? Týká se to spodních závěsů obou předních dveří. Auto má něco přes 3 roky, kromě 12leté záruky na neprorezavění mám ještě 5letou záruku na auto. Já myslím, že bych s uplatněním reklamace neměl problém, ale moc se mi nechce, aby sundavali dveře. Na minulým autě jsem pak musel řešit jejich křivé usazení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 30. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2018 Bez sundání dveří to nemá cenu jakkoliv opravovat. Ono to ale ničemu nevadí, je to kosmetická vada - takže záleží čistě na tobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 31. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2018 Díky. Mně jenom přijde, že už je to chycený docela dost a nejsem si jist, jestli to nebude mít vliv na pevnost těch závěsů, když to nechám reznout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 31. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2018 zaujímavé , už tie škodovky reznú naozaj všade , pritom tie pánty bývajú nahrubo zinkované , by som to oškrabal , nejaký epoxid základ a tuška , v servise ti to dojebú viac ako to je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 31. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2018 No podle mě to u Rooma/FII rezne z toho důvodu, že na spodku dveří není gumové těsnění. Pak se na těch pantech usazuje posypová sůl a prach a při otevírání/zavírání dveří ten bordel prodře lak. To je moje teorie, jak se to mohlo stát. Protože na OII, která měla na spodku dveří těsnění, mi to ani po 5 letech nerezlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 31. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2018 před 2 hodinami, Václav Š. napsal: jestli to nebude mít vliv na pevnost těch závěsů určitě ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.