Publikováno Květen 23, 20178 r Hoši hoši prosím help! Hele auto musí v pátek zvládnout na otočku 1400 kilometrů do týla německého nepřítele a dneska si tak jedu a ve spojkovým pedálu začalo cvakat. Příznaky: Šlápneš na spojku, pedál jde hladce, zařadíš kvalt, přidáváš plyn, rozjíždíš se, pouštíš spojku a těsně před tím, než jí pustíš úplně v tom pedálu tak cvakne, jak kdyby v tom bodě byl nějaký schod nebo něco. Je cítit jen takovej zub, auto jede normálně, spojka zabírá normálně a když jí pustíš rychleji, tak to skoro nejde postřehnout. Schválně jsem zkusil naboso rozjezd a fakt je to v pedálu (a ne třeba v botě, co já vím). Mám to vzít narychlo do servisu? Nebo to riskovat, je tomu něco? Já jen aby mě někde nenechal, četl jsem tu jinde na fóru, že to byla nějaká pružina a že se to rozbilo... Díky moc!
Květen 23, 20178 r Taky mi to dělalo, nejdřív s tím nic nedělali jako že dobrý, až jsem zatlačil jako že to dobrý není, celý pedál rozdělali a namazali, prý to bylo suchý, od té doby zatím OK ....
Květen 24, 20178 r Autor A teda servis nebo ne? Jestli to něčemu vadí... Do servisu budu muset objednat a to musím v 1 odpoledne v pátek jet... Klidně to tam dám potom, ale jestli z toho něco upadne, nebo tak... Kurník.
Květen 24, 20178 r Udajne to nema na funkci vliv, ale selskym rozumem kdyz se nekam prenaseji vibrace, tak toa si v poradku neni ... kazdopadne budes mit zdarma novou lamelu, tudiz by ti spojka mela vydrzet vice ... a pro men to otresne cvakani pri razeni, to me uplne sere ...
Květen 24, 20178 r Autor Cvakání při řazení je mi fuk, jde mi o ten pedál. Až mi to někde na dálnici cvakne nadobro... Nerad bych zůstal s pětkou 600km od Prahy. Prostě při chodu pedálu to tam tak cvakne... Aby to nebyla nějaká pružina, která vyskočí... panika
Květen 24, 20178 r Podle toho, co popisuje dexon, by to neměla bejt nějaká katastrofa - i u tebe je to nejspíš jen v tom pedálu, pokud je to jenom suchý, pedál by ti upadnout neměl V servisu to klidně můžeš konzultovat/uviděj to naživo/ a můžeš i ve Škodovce, auto je úplně stejný a Citig jezdí víc, takže by tu závadu měli znát. Danikd: s lamelou tohle cvakání v pedálu nijak nesouvisí Upraveno Květen 24, 20178 r od Sir_Jarek
Květen 24, 20178 r Jo jestli mysli cvakani pri chodu pedalu a ne pri prerazeni prev. stupne, tak se myslim menili pedaly ... Jarku, jak to fici s chipem?
Květen 24, 20178 r Autor Dobrý, mně jde spíš o to, aby mi mě to nevytrollilo uprostřed cesty v Německu. Začalo to dělat najednou včera. Auto už v záruce není, je to 9/2013. @Sir_Jarek Budu doufat. @danikd To bude teda muset počkat. Když se mi to rozbije v Praze v centru, bude to OK. Když se rozbije na Autobahnu tak bude problém a toho se prostě bojím. Až se najde někdo, kdo mi řekne, že to není nic a že stačí (až se vrátím) namazat něco v pedálu, tak budu v klidu. Ale nechápu, co to je za závadu, co tam má co cvakat... Takový jako lupnutí to je, ani ne cvakání... Není to slyšet, je to jen cítit.
Květen 24, 20178 r Tak se zkus k tomu pedálu "potopit" se světýlkem (bys na to viděl), zkus zmáčknout pedál rukou, pomalu povoluj a pozoruj, esli něco při tom cvaknutí uvidíš... před 5 hodinami, danikd napsal: Jarku, jak to fici s chipem? Já najel zatim hrozně málo - buď neni čas nebo je mi blbě (jako třeba dneska, když jsem potřeboval někam jet a nakonec nejel). Zatim platí to, co jsem napsal v tématu "Update..." - rychlejší padání otáček, neztrácí tah nad 5 tis ot a - řekl bych, že mi spadla spotřeba o 2-3 deci (Cimbu slibuje 2 deci), ale jak řikám - najel jsem zatim příliš málo. Pak napíšu do "Update...", sem to nepatří Upraveno Květen 24, 20178 r od Sir_Jarek
Květen 24, 20178 r s tím pedálem jsem myslel toto (video)..... bylo to cítit pod nohou jako lupnutí pedálu před jeho horní úvrati, trošku se to lišilo z jakého směru si na pedál tlačil, komplet to rozebrali, nezjistili žádné opotřebení, jen to prý bylo suchý, namazali a je už tak 2 000 km klid, nic není slyšet ani cítit pod nohou, nebál bych se jed, taky jsem s tím nějakou dobu jezdil... jo a je to CITIGO 6/2013 najeto asi 41 000km VID_20170304_131355.mp4 Upraveno Květen 24, 20178 r od dexon
Červen 15, 20178 r Ahoj, mám /žena/ Citigo 14 dní a po 300km začal v teple vrzat pedál spojky a k tomu mi přijde, že ještě cvaká v tom spínači co je na spojkovém pedálu. Máte s tím někdo zkušenost? Popř. řešení - mazat nebo servis? Mazat čím? Silikon. olej, WD, Konkor? Děkuji za reakce. Dodi
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.