Maverick Vloženo 21. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 Dneska (bohuzel ) koncim dovolenou na Bali a krome uzasnych plazi a kontrastujiho prostredi indoneskych mestecek a vesnic (ryzova policka a priroda jako takova je uzasna) jsem narazil na zajimavou vec, ktera velmi pravdepodobne neni specialitou Bali, ale bude bezna v teto a ji klimatem pribuznych oblastech. Po zajimavistech ostrova nas vozil domorodec Toyotou Avanza G (7-mistne MPV). Jak jsem si vsiml, auto nemelo vubec topeni. Logicky, na co na Bali . Ale ovladaci panel vypadal zvlastne. Prikladam foto. Navic, auto nejen ze nemelo zadne ovladani ofuku, ale ani pristrojova deska fyzicky nemela ofuky na celni sklo. Klimatizace byla zapnuta stale, zadny ovladac on/off. Proste auto designovane na miru temto oblastem. BTW, za tech tady stravenych 14 dni jsem nepotkal jedine soudobe auto VW koncernu (pouze nejake puvodni brouky, transportery T2 a plazove bugyny), nevidel jediny VW group autosalon. I kdyz, zastoupeni jedne znacky jsem tu precejen videl - Ducati. Bude to ale okrajova zalezitost, na silnicich jsem videl vseho vsudy 2 kousky. No a zar par hodin frrr smer Shanghai. Sakra. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 21. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 (editace) Njn, v Norsku zase napriklad, je uz pomalu kazde 5 auto elektro - fakt jsem jich tam letos videl spoustu (Tesly vsechny modely, Nissan Leaf, Golf GTE, Renault Zoe, a pak hybridy od Toyoty, hybridni Outlandery, Volva).... Jenom, kdyz jsme odplouvali, tak z trajektu vyjelo 14 fungl novych Tesel. Jasne, co je to 14. Ale tak slusny balik penez tam na tom placu stal ;-) Editováno: 21. Červenec 2017, autor: epo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 21. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 Tak ono se není co divit .. Jestli to maj soudruzi v Norsku stejné, jako v Dánsku, tak má koupě elektroauta aspoň trošku smysl ... nejsou na ně ty nesmyslné "daně", které prodražují auto pomalu o 100%. a ono pak se vybírá jinak, když řešíš jestli Golfa za 1,2 milionu nebo Teslu s dotací za stejnou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 21. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 Nevim jak to maji. Rozhodne dobijeji zadara bez rozdilu co jsem koukal na stojany. Doma ze zasuvky nevim... Asi nejake dotace nebo ulevy mit budou. A taky jsou na tom jinde prijmy a zivotni urovni obecne. Proste sejkove Severu. Taky hodne starych amerik se tam prohani. Aby ne, kdyz benal stoji 11 korun - jejich... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 21. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 Btw, když jste se dotkli ceny benzínu - na Bali stojí litr nejlepšího benzínu Pertamax s oktanovým číslem 92 pěkných Rp 8250/litr, tedy necelých 14Kc/l. EDIT: po ceste na letiste jsem videl jeste benzinku nabizejici Pertamax Plus 95, cena Rp 9500/litr, tedy 16Kc/l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tiptronic Vloženo 23. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2017 V Dansku klesol rapidne predaj el. aut v roku 2015 potom co vlada odstranila danove vyhody ktore stale platia v Norsku. Tam je este stale nepritomna 25% DPH na predaj el.aut, nabijacie stanice financuje stat, elektromobily neplatia dialnicne myta a pod. Podla prieskumov tristvrte novych majitelov si kupuje el.auta pre vyhodne ekonomicke podmienky a nie z ohladu na zivotne prostredie. Norsko ma v plane nahradit vsetky motorove vozidla elektrickymi do roku 2025 (teraz je to asi jedna tretina) a potom pomaly zacat odstranovat danove a ine vyhody ako to urobili v Dansku. Velmi sikovna taktika. Inak Norsko vyraba az 98% elektriny pomocou vodnych elektrarni a obnovitelnych zdrojov energie takze sa im tam dobre dycha. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 16. Srpen 2017 Autor Sdílet Vloženo 16. Srpen 2017 Jiny kraj, jiny mrav. Kdyz se vam vas Phaeton uz nelibi, tak ho proste odlozte. Co taky jineho, ze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 16. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2017 mechy v hajzlu a buch vi co dalsiho je v hajzlu, asi se majitelovi nechce do opravy Nejsou to Skodovacky TRINITY ci SIRIUS ze Supa ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 16. Srpen 2017 Autor Sdílet Vloženo 16. Srpen 2017 Nutne nemusi byt v hazlu nic, to auto tam stoji radu mesicu a ze zacatku takhle nevypadalo. Teda pokud neco neodeslo prave z toho duvodu, ze to tam stoji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 17. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2017 No tak technický stav těžko odhadneš jen podle vzhledu zevnějšku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 17. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2017 Jedine ešte vešteckú kouli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 17. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2017 Aniž bych chtěl prudit, co takové vlákno dělá v FIII? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 17. Srpen 2017 Autor Sdílet Vloženo 17. Srpen 2017 To je ovsem spravna pripominka, presunu do Hospody, tam to bude sedet lip. EDIT: hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 20. Prosinec 2017 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 Mozna to nepatri uplne sem, ale je to jen pro info, tak proc ne. Tady v Cine se objevila nova polozka ve VW/SKODA Originalnim prislusenstvi - LED H7 zarovka (dle baleni ocividne produkt puvodem od znacky Philips). Tato konkretni verze je urcena jen pro FF svetlomety (parabola) a to jeste jen pro urcite modely se svetlomety od SKOITO. Pro modely se svetlomety HELLA je jina verze, stejne tak pro auta se svetlomety s DE modulem. Trosku jsem patral, protoze mi prislo divny, ze by v ramci Originalniho prislusenstvi nabizeli pro pouziti na silnicich nelegalni/nehomologovany produkt a dostal jsem se az k tomu, ze tady v Cine to nelegalni neni . Proste tady neni zadna regulace, ktera by to zakazovala. Zajimave, nicmene kdyz to srovnam s tim, co tu po silnicich bezne jezdi, je to jen drobnost. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 A jéje to zas bude bastlilů co to budou chtít koupit a instalovat u nás.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 (editace) Tieto ledky v originalnom baleni uz dlhsiu dobu registrujem, a sam som bol zvedavy ci dojde k nejakemu posunu v homologizacii v EU. https://www.amazon.co.uk/Philips-12985BWX2-Car-LED-Light-Bulbs/dp/B0759M2X37/ref=sr_1_1?s=automotive&ie=UTF8&qid=1513764576&sr=1-1&keywords=philips+led+h7 @stanmar za tu cenu, neviem ci to bude nejaka hromadna zalezitost. Editováno: 20. Prosinec 2017, autor: sk0d@ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 V nějakém eshopu (Slovensko?) jsem je viděl a psali, že mají homologaci EU. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 http://www.xenony-zlin.cz/detail/headlamp-led-h7/386/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 (editace) Respektive, zle som sa vyjadril. Ak sa homologizuje samotne svetlo a ze moze byt osadene iba ziarovkami urciteho typu, tak potom samotna homologizacia LEDiek je nam mozno na prt. Ale to by sa musel vyjadrit nejaky odbornik na taketo papierovacky. Editováno: 20. Prosinec 2017, autor: sk0d@ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PyroSVK Vloženo 22. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2017 Pokial mas na samotnom svetlomete vyrazenu znacku ktora znamena ze svetlo je homologovane iba na halogenovu ziarovku tak ti homologizacia led/hid je na nic. Celkom pekne je to vysvetlene tu 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 22. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2017 Aj som si myslel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 19. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2018 Vcera jsem mel moznost nahlednout do cinskeho Karoqu a vsiml jsem si zmeny na ovladaci climatronicu v podobe tlacitka ovladajici rezim "Clean Air". Pokud se neco v posledni dobe nezmenilo, v EU to takto neni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 19. leden 2018 Sdílet Vloženo 19. leden 2018 To je reakcia na tie nariadenia o zákaze výroby niektorých áut kvôli znečisteniu? Po aktivovaní tohto režimu auto prestane vypúšťať emisie a z výfuku už pôjde len clean air? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 19. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2018 Funkci Clean Air maji uz i modely v Evrope (s dvouzonovym climatronikem), tady se ale lisi zpusob aktivace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.