Reslik24 Vloženo 9. Duben 2018 Sdílet Vloženo 9. Duben 2018 Auto po výměně škrtící klapky bylo ok do dalšího natankování, po něm po ujetí cca 5 kilometrů se závada opakuje. Takže auto znovu na garanci, jsem zvědavý s čím přijdou teď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 10. Duben 2018 Sdílet Vloženo 10. Duben 2018 Teda je dost divný, že se ti to stává takhle po návštěvě BČS, ale to asi bude jen náhoda. Sem teda taky zvědavej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reslik24 Vloženo 10. Duben 2018 Sdílet Vloženo 10. Duben 2018 Nejspíš to bude jen náhoda, byla to znovu BČS, ale v jiném městě. Každopádně poprvé to byla škrtící klapka, když ji vyměnili vse bylo ok. Teď to probíhá téměř stejně a maxidot zobrazuje stejné závady, takže škrtící klapka bude nejspíš zase zničená, ale je potřeba zjistit co tu klapkou teda ničí. Zajímalo by mě jaké jsou varianty, když se to stane vždy po dotankovani plné nádrže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 10. Duben 2018 Sdílet Vloženo 10. Duben 2018 Mal som kedysi služobnú Fabiu2 1,2 HTP. Raz som chcel dotankovať do plna nádrž, tak som tam dal čo sa zmestilo. Po pár dňoch, či mesiac sa mi vyskytla presne táto závada, vynechal jeden valec, išlo len na dva. Vypol som, zapol zapaľovanie, nepomohlo. Pomohlo odpojenie baterky. Auto naštartovalo a išlo ďalej až do vyprázdnenia nádrže. Po natankovaní plnej, sa objavila tá istá závada. Výsledok bol ten, že do nádržky s aktívnym uhlím za hrdlom nádrže sa dostal benzín, zaplavil nádržku a nebolo odvetrávanie nádrže. Vyhodilo chybu a auto išlo na dva valce, niekedy tri. Tak som pár krát natankoval len pol nádrže, aby sa benzín v nádržke s aktívnym uhlím postupne vyparil a závada sa už neopakovala. Odvtedy zásadne netankujem nádrž do plna ani na Rapidke. Tak skúšaj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reslik24 Vloženo 10. Duben 2018 Sdílet Vloženo 10. Duben 2018 Tak díky moc za informace. Teď to řeší v autorizovaném servise za pomoci techniků z ŠA. Tak uvidíme co zjistí, jestli zase, že je to jen škrtící klapkou a nic dalšího nezjistí, tak se budu držet tvých zkušeností a nebudu dotankovavat úplně do plna. Je to ale zajímavé, protože tankuji klasicky do vycvaknutí pistole, přitom rapid má odvzdusnovak pomocí něhož se tam dá nacpat ještě pár litriku navíc, ale to ve svém nedělám. Každopádně díky, třeba to bude podobný případ, jako jsi měl ty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reslik24 Vloženo 11. Duben 2018 Sdílet Vloženo 11. Duben 2018 Opraveno. Cesta ze servisu domu ok, tak jsem zvědavý, jestli to je konečně opravdu opravené a už se to nebude opakovat. Teď přišli na to, že ve svazku, který vede do škrtící klapky, byl volný kabílek u konektoru, že když s tím zahýbali a přimáčkli, tak bylo vše ok, když ho pustili, zase to blblo, takže vyměnili kabílek a je to ok, prý to s tankováním nemělo vůbec souvislost, že byla velká náhoda, že se to projevilo dvakrát po tankování. Tak uvidím, jestli až zase natankuji plnou bude vše ok nebo se vyskytne další problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 20. Duben 2018 Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 (editace) Já nevím, já jsem bral u benziny a taky mi to hlásilo závadu rozjezdu do kopce. Pak jsem se dočetl že nejlepší součastný benzín je Lukoil Optimal BA 95 (dodvává čepro). Tak beru od té doby raději tento. A zatím klid. Jo a většinou beru jen půl nádrže. Editováno: 20. Duben 2018, autor: s-tony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jety Vloženo 22. Květen 2018 Sdílet Vloženo 22. Květen 2018 Zdravím pánové kolik otáček točíte v těchto teplej dnech po nastartování? já kolem 1400 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 22. Květen 2018 Sdílet Vloženo 22. Květen 2018 Jako že to neklesne po chvilce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 22. Květen 2018 Sdílet Vloženo 22. Květen 2018 Mně to taky točí více otáček. Čekám až to klesne a pak jedu. To je známka toho, že je systém prohřátý. Asi je to normální. U staršího auta mi to v létě tak vysoko nešlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 25. Květen 2018 Sdílet Vloženo 25. Květen 2018 (editace) Těch 1 400 po startu je normálních. Klesne to tak za 10 - 30 vteřin. Předpokládám, že to je zase něco kolem emisí. Editováno: 25. Květen 2018, autor: slapnahrabe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 1. Červen 2018 Sdílet Vloženo 1. Červen 2018 Teď mám na víkend náhradní vozidlo s tímhle motorem (81kw) a zatím jsem docela v šoku. Spotřeba ve městě je super, ale do 2 tisíc se to nehne i s plynem na podlaze. U 1.2 je od 1500 znatelný a poměrně razantní náběh turba, ale tady ani od těch 2 se nic moc nekoná. Zatím bych teda určitě neměnil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 1. Červen 2018 Sdílet Vloženo 1. Červen 2018 Pod to bych se podepsal. Nejezdí to vůbec špatně (celkově vzato) a skvělá spotřeba, ale do 2 000 je to prostě mrtvé. Já tak sice v běžném režimu nejezdím, ale při rozjezdech a malém popojíždění se tomu pásmu člověk nevyhne, kolikrát je třeba jít i až na jedničku, aby volant moc nemasíroval ruce. Řetězová 1.2 se sebrala bez otálení a protestů i ze 1 200. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 1. Červen 2018 Sdílet Vloženo 1. Červen 2018 No právě to popojíždění v křižovatce na 2 s cukajícím autem není ideál. Opravdu jsem musel dát několikrát i 1čku. Ale když se to drží nad 2tis. je to plynulé, takové nudnější, než u 1.2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 1. Červen 2018 Sdílet Vloženo 1. Červen 2018 Po mnohatýdenní pauze jsem začal s 1.0 TSI jezdit a musím si na to zvykat. Pod 1500 otáček nic a pak najednou mohutný turbokopanec (jak na pružině). Takže popojíždíte v křižovatce, chcete vypálit a nic, až po chvíli nečekaně vystřelíte. Chce to pracovat s řadící pákou a nebát se jedničky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Jo ta jednicka je slaba. Ten motor se musi vylozene trapit aby to na krizivatce jelo. Jak je tam dvojka a pres 2 tisice, ta ok, ale ta jednicka. Des.... V 1. 6. 2018 na 23:48, Twisted napsal: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Tak celkově bych to shrnul takhle: už se spolu trápíme 5 dní a zítra se snad opět shledám s mojí 1.2 Nejsem závodník, z toho jsem vyrostl, ale ten tříválec mi prostě nechutná. Do 2 tisíc se ten motor třepe, pak začne plynule zatahovat. Jako vytáčet jedničku na 2500, aby to bylo plynulé - to fakt ne. On ten motor vibruje i při těch klasických 55 v obci, kdy to polechtáte na pustíte nohu z plynu. Předjíždění taky není úplně stoprocentní - ve srovnání s 1.2, kdy dáte 3ku nazdaaar. Na druhou stranu pro někoho, kdo jezdí delší trasy na spotřebu a nechce nafťák je to super - na dálnici ve 135 to točilo 2800 a spotřeba byla snad kolem 5l, nechápal jsem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 To předjíždění si myslím, že bude spíše subjektivní kvůli jiné charakteristice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Určitě. Ty Nm navíc tam prostě jsou, když už se to trochu roztočí. On dost totiž ten dojem ze zrychlení zazdí to utrápené a roztřesené pásmo 1 000 - 2 000. Litr je v absolutních číslech silnější, ale není zkrátka tak uživatelský přívětivý, či jak to říci. Maximum není všechno u auta na normální ježdění. Spotřeba bez debat, to mě dost pozitivně překvapilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 6. Červen 2018 Sdílet Vloženo 6. Červen 2018 S tou dynamikou jsou na tom oba ty motory opravdu velmi podobně: Určitou roli hraje i delší 3RS u litru proti 1.2. A aspoň dle Spritmonitoru je u obou motorů spotřeba velmi podobná... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paslik Vloženo 14. Červen 2018 Sdílet Vloženo 14. Červen 2018 Hned jak jsem dovezl auto domů, jsem si všiml na zadní straně motoru jakési příruby - k mému překvapení - rezaté.. Jak jste na tom vy? Je to zezadu uprostřed, za plastovým krytem . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 14. Červen 2018 Sdílet Vloženo 14. Červen 2018 https://photos.app.goo.gl/NMAh38W2s6TvjRLTA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paslik Vloženo 14. Červen 2018 Sdílet Vloženo 14. Červen 2018 No máš to lepší, zkuším to očistit a zlehka potříd WDčkem ať to nesmrdí.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 27. Červen 2018 Sdílet Vloženo 27. Červen 2018 Olejem bych to nepotíral. Neb Ti chytne, nebo bude smrdět. Serte na to, nechte to rezatý. Skříň turba mám rezavou od novoty a vůbec mě to nevadí.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 27. Červen 2018 Sdílet Vloženo 27. Červen 2018 Mám to také po třech měsících od koupě rezavé, tohle bych neřešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.