Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nevím jestli to patří přímo do téhle sekce a možná už to tu i bylo. Ale zeptám se a děkuji za vaše odpovědi.

Když jsem koupil Superba a jezdil s ním, tak ukazoval na palubce teplotu oleje. Zajímavá informace pro mě. Interval výměny byl z Německa nastaven na dlouhý, tedy 30000km. Když jsem pak, ale nechal vyměnit olej a interval nastavil na 20000km, protože servisák říkal, že jde udělat jen dlouhý nebo krátký interval, tedy těch 20000km, tak se teď už teplota oleje neukazuje. Kamarád normálně nastavil interval na 15000km, ale teplota se stále neukazuje a důvod je neznámý. Nevíte někdo, jak to znovu aktivovat, aby se teplota zobrazovala. Díky za info.

je to v nastavení MAXIDOTu, nevím to z hlavy přesně, ale když najedeš do nastavení, tak tam si vybereš co vše MDF ukazuje, já si tam třeba vyhodil omezovač rychlosti, protože to nepoužívám...

Nevím jak u Supa, ale u fabie funguje ukazatel teploty oleje pouze při proměnlivém intervalu, když se nastaví pevný interval (15000km), tak se nezobrazí. Myslím ale, že to de nahodit zpátky kódováním (kabel, nebo Carista).

Ak to zmizlo aj z ponuky v maxidote po tom prechode na pevny, treba sensor znovu "prepojit" s maxidotom vo VCDS. Ano teoreticky aj Carista zvladne.

• Autor

@CentriFUGA tohle už jsem zkoušel a nepomohlo to. Ale dík za typ

před 21 hodinami, Lupen_cz napsal:

Nevím jak u Supa, ale u fabie funguje ukazatel teploty oleje pouze při proměnlivém intervalu, když se nastaví pevný interval (15000km), tak se nezobrazí. Myslím ale, že to de nahodit zpátky kódováním (kabel, nebo Carista).

Mám nastavený pevný interval a teplotu oleje vidím.

To ano, nejsnazší je přejít na pevný interval resetem servisu přes Maxi-Dot. Tím zůstane vždy funkční teplota oleje.

Mě to dělal před lety autorizák. Na Polu taky a teplotu tam taky vidím.

• Autor

Pro mě to není nic důležité co potřebuji, ale bylo zajímavé to sledovat. 

Teplota oleje je dulezita informace...

Spíš si myslím že je to rokem výroby. Mám 2009 TDI a teplotu oleje taky nevidím u CRka, přitom od roku 2010 teplota vidět je. Carista nabízí aktivaci ale auto na to nereaguje stejně je prd vidět... krátký interval z výroby.

Upraveno od 15degren

• Autor

@p2p tak nejsem závodník tak to vidět nějak nepotřebuji. Aby se tedy teplota opět ukázala, tak se musí nastavit interval zase na těch 30000km?

To vůbec není o závodění, ale o tom, že vím kdy je motor zahřátý do 70°C nedávám plný plyn a motor nevytáčím.

Na teplotu přes 100°C se teplota oleje dostane v létě i při 130 km/h nebo při jízdě do kopce, díky teplotě oleje vím, jak dlouho nechat motor doběhnout - nechávám teplotu spadnout pod 100°C (ideálně 95°C) než motor vypnu.

Jak psal sk0d@, není třeba měnit interval, jen znovu aktivovat čidlo.

Dnes som si všimol ten istý problém. Po prepnutí na QG2 mi prestal maxidot ukazovať teplotu oleja. Mám tam len tri pomlčky. Prekódovanie robil autorizák. Vie teda niekto, čo s tým? (S II Combi, 1.8 TSI 4x4, 2010).

• Autor

@z00m mě neukazuje ani ty pomlčky. Prostě tam tenhle ukazatel vůbec není. Není někdo v okolí Ústí nad Labem, kdo by to dal zase zpět? 

jde to dokódovat do S II z roku 2009? bo to tam nemám tu možnost v nastavení MaxiDotu

Nejde, ale dokážu dodělat...nutný výlet do Strakonic.

Upraveno od ferda25

• Autor

@Lancelote je prosím tě nějaký návod, jak to aktivovat? Děkuji za info. Kamarád má diagnostiku a když napíšeš, jak na to tak třeba čidlo opět aktivuje. Díky moc 

Já to nevím, jen jsem zopakoval informaci od sk0d@, aby nezapadla. Zkus tedy jeho nebo kolegu ferda25, popřípadě pohledat na zahraničních fórech.

skuste 17-Instruments -> 10-Adaptation -> (7)-ESI: Coding of Service Interval Extension (SIE)-TOG -> Oil level thermal sensor connected

Bolo to vypnuté, zapol som, ale nepomohlo. Stále tri pomlčky.

Nedalo mi to, tak som skúsil ešte jednu vec. Vypol som zobrazovanie cez palubák, potom som to odkódoval, vypol zapaľovanie na pár minút, znova nakódoval (postup, ktorý navrhuje sk0d@), znova vypol zapaľovanie na pár minút a potom som znova zapol zobrazovanie, a už mi to funguje. Netuším čo z toho zabralo, kedže to už funguje, radšej  do toho už nebudem vŕtať, aby som si to zas nerozosral :-)

mně se ty tři čárky ukazují dokud se olej neohřeje nad nějakých bajvoko 50°C, což může trvat celkem dlouho.

To je známy fakt, lenže ja som tam mal stále 3 pomlčky. Aj po hodine jazdy, takže prepnutie na QG2 to evidentne nejak ovplyvnilo a bolo potrebné to znova zapnúť.

• 1 měsíc později...
V 16. 12. 2017 na 22:00, ferda25 napsal:

Nejde, ale dokážu dodělat...nutný výlet do Strakonic.

jak dlouho taková úprava trvá? jinak Strakonice mám celkem z ruky do háje

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.