Pawouk Vloženo 15. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 http://autobible.euro.cz/udela-vic-oktanu-vykonem-trivalce-1-0-tsi-nase-dlouhodoba-skoda-fabia-vam-ukaze/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 16. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2017 Zaujímavé čítanie ale diskusia pod článkom nemá chybu samý odborník 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MRoom Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 No škoda, že netestovali 100 oktan. Já na něj jezdím od začátku, v zahraničí 98 oktan. Nejde mi o výkon, spíše jiné složení BIO, aditiva.. Ale ten výkonový a hlavně momentový přesah je výborný, 220 N.m při necelých 2 200 ot./min. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 Na v-power racing nebo maxxmotion fabia jezdi moc skvele . Podle mne fabcia muze mit na ni 95kW . Jezdim uz dlouho na techto benzinech a nic se deje. Driv jsem jezdil na dynamicu 98 od Lotos to byla hujnia. Spotreba vyzsi o 0.5L v srovnani s v-power racing 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 21. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2017 Jezdit na vysokooktanovy benzin a myslet si, ze to nazene nejake vyznamne kW ci Nm je hloupost. Proste to tak neni. Nicmene i ja jezdim na Vervu100, prave proto (jak uz bylo receno vyse), ze neobsahuje bio slozky a podobny parady, coz motoru z dlouhodobeho hlediska jen prospeje. 5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronskispeed Vloženo 21. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2017 len trochu sa zmeni priebeh... mozno aj ked len pocitovo subjektivne... ten 1kW hore dole co to prida je zanedbatelny... ale prave mozno to ludom imponuje, ze auto sa zacina viac brat odspodu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horst Vloženo 22. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2017 Též tankuji Vervu 100 a to né kvůli pocitu vyššího výkonu, ale kvuli absenci bio složek atd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Téma je v sekci "Motor 1.0 TSI" - nebudeme se tady bavit o nějakých historických strojích. Téma pročištěno. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neo77 Vloženo 13. Březen 2018 Sdílet Vloženo 13. Březen 2018 mna osobne tento motor velmi prijemne prekvapil, najma v kombinacii s DSG. natankoval som teraz 100-oktanovy benzin na Slovnafte, a vykonovo tam rozdiel nie je, ale na jade citit, ze motoru tento benzin viac chuti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 21. Březen 2018 Sdílet Vloženo 21. Březen 2018 Víceoktanový benzín neznamená větší maximální výkon, ale menší sklon k samozápalům, tedy řídící jednotka nemusí tolik zasahovat a výkonová křívka je hladší, nemá takové výkyvy. Práce je celková plocha pod křívkou, tedy motor na víceoktanový benzín ma o trochu větší plochu, proto vykoná více práce. Výkon neříáa vše o motoru, ta práce je také důležitý parametr a proto může řidič pocitově hodnotit lepší dynamiku motoru na víceoktanový benzín. Selkým rozumem řečeno, nechtěných samozápalů je méně, řídící jednotka nemusí nic přidusit a tak máme celkově větší práci motoru. Daleko horší je dnes biosložka v benzínu. Pokud vím, tak v 100oct zatím není a to je velké PRO ho dávat do TSI motorů a nejen tam :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 3. Duben 2018 Sdílet Vloženo 3. Duben 2018 @onegear do spotřeby paliva to nepatří tak ti to napíšu tady. Na ofiko webu píšou toto: VERVA 100 neobsahuje klasický biolíh, ale je na bázi ETBE (etyltercbutyléter). ETBE má příznivý vliv na výhřevnost paliva, lepší oxidační stabilitu a neváže na sebe vodu, která negativně působí na výkon motoru a korozi. Ale jestli to znamená že je Verva uplně bez biosložky teda nevim protože nejsem chemik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 3. Duben 2018 Sdílet Vloženo 3. Duben 2018 (editace) Mluvil jsem s provozovatelem CS Benzina a potvrdil mi zname veci, ze je to z Rakouska a ze je to bez te sracky. Na otazku, jak casto se zavazi tento produkt jsem byl prekvapen...odpoved znela cca kazdy 4 den, coz me u okresniho mesta docela prekvapilo. Editováno: 3. Duben 2018, autor: Čečulák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 3. Duben 2018 Sdílet Vloženo 3. Duben 2018 To koresponduje s tím, že před časem byl u Vervy 100 produktový list ÖMV, a protože je obsah biolihu v benzínech stanoven jako průměrný obsah ve všech prodávaných druzích, je Verva 100 bez biolihu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 3. Duben 2018 Sdílet Vloženo 3. Duben 2018 (editace) Benzina koupila sit OMV v CR, proto se v soucasne dobe nektere OMV prebarvuji do barev Benziny. Nove treba Jizni spojka pred Barrandovskym mostem. Editováno: 3. Duben 2018, autor: Čečulák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2018 Benzina ale koupila pouze některé čerpací stanice, ne celou síť OMV. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 3. Duben 2018 Sdílet Vloženo 3. Duben 2018 Napsal jsem to blbě, nyní jich je předáno asi 60 a cca 20 až 30 postupně ještě bude. Máš pravdu. Omlouvám se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 5. Duben 2018 Sdílet Vloženo 5. Duben 2018 Máte někdo nějaké zkušenosti s benzínem od neznačkových benzínových stanic jako třeba benzínky u hypermarketu atd? A jak to chutná motorům TSI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 5. Duben 2018 Sdílet Vloženo 5. Duben 2018 Já předchozí TSI odjezdil na benzín od Globusu / Tesca + VIF, najeto přes 105 tisíc při změně auta a problém s motorem nebyl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 6. Duben 2018 Sdílet Vloženo 6. Duben 2018 Já jsem si právě říkal že nevím jak kvalitní benzín tam mají přece jenom bych do nového auta nechtěl tankovat nějaký patok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 6. Duben 2018 Sdílet Vloženo 6. Duben 2018 (editace) Maji tam uplne normalni benzin, jako u jskekoli jine cerpacky. Tesco, albert, ono, globus... v cajku a nebat se toho. nebal bych se rict, ze benzin maj v nekterych ohledech lepsi - to, co jedno ono (globus, albert, atd) vytoci za den, shellka na spojce vytoci za tejden. Editováno: 6. Duben 2018, autor: Tragedie_v_JZD 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 6. Duben 2018 Sdílet Vloženo 6. Duben 2018 Také jsem vycházel z předpokladu, že tam se otočí tolik benzinu za den, že si nemohou dovolit s tím něco provést a navíc to není žádný ležák. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 6. Duben 2018 Sdílet Vloženo 6. Duben 2018 Kdyz ono je to fakt sranda. Levne palivo z Tesca musi byt zakonite pancovane a nejvetsi sr...a, ale levny olej z Heureky a levne serepeticky z Alika, to je jistota! Tak ted jsem z toho jelen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 6. Duben 2018 Sdílet Vloženo 6. Duben 2018 Vždyť to tady nikdo netvrdí že je to palivo pančované nebo kde jsi přišel na to že je pančované? Já jsem se pouze ptal na to jaké máte zkušenosti s palivem u levných benzínových stanic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PS1984 Vloženo 17. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2018 viacerí tu píšete, že tankujete vysoko oktánové palivo hoci výrobca odporúča 95 oktánové. motor je s tým v pohode? nemôže to mať vplyv na záruku? vedia Vám to v servise pri kontrolách odkontrolovať čo tankujete a prípadne vás zdrbať ak netankujete predpísané palivo? priznám sa, nerozumiem veľmi tomu samozapaľovaniu a tomu ako do toho zasahuje riadiaca jednotka. Prečo výrobca odporúča 95 oktánov keď s tým má riadiaca jednotka "viac práce" ako s 98 alebo 100 oktánovým benzínom? ak sa nemýlim, tak som vyčítal, že viac oktánový benzín je čistejší a lepší pre motor, teda by sa nemuseli jednotlivé komponenty palivového systému toľko zanášať. je to pravda? alebo sa skôr oplatí pri tankovaní externe doliať aditivum do benzinu - niečo ako VIF pre benzin. Pýtam sa nie preto, že by som potreboval zvýšiť výkon, skôr mi ide o to, aby som už pri novom aute od začiatku prevádzky robil všetko pre to, aby sa životnosť palivového systému predlžovala. ďakujem za odpovede :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 17. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2018 Kdyby ŠA doporucila premiovy benzin, tak by byla v konkurencni nevyhode oproti jinym vyrobcum, pro vetsinu lidi by 3 kc na litr navic byl zasadni problem. Rozdil vnimam hlavne v absenci bioslozky...konkretne Verva je krasne modra vyrabena v Rakousku udajne. Kvuli malemu mnozstvi se v CR vyroba nevyplati. Motor jenom susti.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.