l79 Vloženo 13. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Jezdím na Bridgestone Blizzak LM-80 Evo, jak jsem psal kdysi výše a zatím nemůžu nadávat. I když jezdím převážně na Vysočině u nás konkrétně sněhu poslední dobou moc není. Nicméně pneu nehučí a na mokru drží. Asi bych se taky podíval spíš po Continentalech, ty nikdy nebyly špatné (osobní zkušenosti), Michelin jsou spíš dražší a poslední dobou ne moc chválené pneu. Záleží kde budeš jezdit, kolik km najedeš a kolik jsi ochotný za pneu dát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alan_kodiaq Vloženo 25. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2019 Zdravím, vie mi niekto z vás poradiť na Kodiaq pri R18 či je lepši pomer 235/55 alebo 235/45. V čom je lepšie mať vyššiu alebo nižšiu pneumatiku? viem že šírka horšie odvádza vodu.. ale v čom sú výhody výšky pneumatiky? Rozhodujem sa totiž nad touto pneumatikou čo ponuka škoda https://eshop.skoda-auto.sk/eshop/sk/b2c/kompletn%C3%A9-zimn%C3%A9-koleso-trinity-18-pre-kodiaq-565073668--fl8x kde je Bridgestone Blizzak LM-005 - 235/45 R18 104H XL - Máte niekto s touto pneumatikou skúsenosti? Nevidel som ju ani vo viacerých testoch.. uvažoval som ešte nad Continental WinterContact TS 850P 235/55 R18 , ale škoda nedáva takýto zimný set (aj keď asi problém nie je kúpiť samostatne TRINITY disk...) za vysvetlenie a každú radu ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 24. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2019 Pneu 55 vs 45 má jiný vnější průměr, tj 55 má delší obvod a 45 měnší obvod. Bude kecat tachometr a rozměr 45 nemá na Kodiaqu co dělat, potenciálně problémy při nehodě s pojišťovnou, na STK, při hodně snaživé hlídce policie, bude to ošklivé, kvůli vetšímu místu v podběhu. Jinak čím vyšší bočnice pneu, tím komfortnější jizda, menší šance proseknutí pneu, deformace disku, menší opotřebení podvozkových částí auta, ale zase čím nižší profil, tím líp to sedí v zatáčkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladanpr Vloženo 22. leden 2021 Sdílet Vloženo 22. leden 2021 Mám Kodiaqa týden (2,0 TDI 110 kW 7-stup. automat. 4x4) a nechal jsme si tam dát tyto pneu: GoodYear Ultragrip Performance SUV G1 235/55 R18 104H Vyzkoušel jsem na sněhu, suchu i mokru, a zatím jsme nepřišel na nějaký problém. Ani mi nepřipadají hlučné. Ale je to dnes teprve týden, odzkoušeno zatím jen na okreskách a polní cestě. Už jsme musel i jednou prudce brzdit za autem, co nečekaně zastavilo. Nejel jsem ale ještě po dálnici, takže nemám zkušenost, jak se budou chovat při vyšších rychlostech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 22. leden 2021 Sdílet Vloženo 22. leden 2021 Kdyby jsi chtěl letní Micheliny pilot sporty 19" tak dej vědět :) Já mám teď zimní continentaly a musím říct, že opravdu dobrá guma. Okreska, dálnice, led sníh... auto jede jako po kolejích Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 23. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2021 A ktorý continental? TS870 P je asi najtichsia zimna guma akú som mal. A to som mal Pirelli Sottozero 3, Conti TS 850 P aj 860, Bridgestone LM005, Goodyear ultragrip performance plus. Mám oskusane aj Barumky ale to je hlučná sračka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rarach89 Vloženo 6. Října Sdílet Vloženo 6. Října Teď jsem je koupil a mám případně možnost sehnat další za 24 sadu kdyby někdo chtěl. Běžně jsou na netu za 30-32, jsou to samozacelující ContiSeal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BigFoot007 Vloženo 19. Října Sdílet Vloženo 19. Října Ahojte, Prosim vas, neviete niekto, aku gumy su predpisane pre Kodiaq RS 2023? Podla nemeckeho velkeho TP to vyzera len na R20ky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 1. Listopadu Sdílet Vloženo 1. Listopadu (editace) Na kolik foukáte pneumatiky 235/50/19? Já je mám na 2,6 a zjistil jsem, že mám více sjeté vnější a vnitřní kraje pneumatik. Většinou jezdím sám. Editováno: 1. Listopadu, autor: xx30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pabloescobar Vloženo 3. Listopadu Sdílet Vloženo 3. Listopadu 2,6 jsou za me silne prefoukane. Obecne i ty predepsane hodnoty jsou prehnane ve snaze co nejvice zmensit CO2 kvuli homologaci a sankcim pro vyrobce. Z predepsane hodnoty bych to snizil o 0,1 az 0,2. Myslim, ze o tomto nesvaru mluvil i Vaculik. Auto tvrde, trpi napravy, cepy atd., o komfortu jizdy nemluve.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.