l79 Posted October 13, 2019 Author Share Posted October 13, 2019 Jezdím na Bridgestone Blizzak LM-80 Evo, jak jsem psal kdysi výše a zatím nemůžu nadávat. I když jezdím převážně na Vysočině u nás konkrétně sněhu poslední dobou moc není. Nicméně pneu nehučí a na mokru drží. Asi bych se taky podíval spíš po Continentalech, ty nikdy nebyly špatné (osobní zkušenosti), Michelin jsou spíš dražší a poslední dobou ne moc chválené pneu. Záleží kde budeš jezdit, kolik km najedeš a kolik jsi ochotný za pneu dát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alan_kodiaq Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Zdravím, vie mi niekto z vás poradiť na Kodiaq pri R18 či je lepši pomer 235/55 alebo 235/45. V čom je lepšie mať vyššiu alebo nižšiu pneumatiku? viem že šírka horšie odvádza vodu.. ale v čom sú výhody výšky pneumatiky? Rozhodujem sa totiž nad touto pneumatikou čo ponuka škoda https://eshop.skoda-auto.sk/eshop/sk/b2c/kompletn%C3%A9-zimn%C3%A9-koleso-trinity-18-pre-kodiaq-565073668--fl8x kde je Bridgestone Blizzak LM-005 - 235/45 R18 104H XL - Máte niekto s touto pneumatikou skúsenosti? Nevidel som ju ani vo viacerých testoch.. uvažoval som ešte nad Continental WinterContact TS 850P 235/55 R18 , ale škoda nedáva takýto zimný set (aj keď asi problém nie je kúpiť samostatne TRINITY disk...) za vysvetlenie a každú radu ďakujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waikiki Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 Pneu 55 vs 45 má jiný vnější průměr, tj 55 má delší obvod a 45 měnší obvod. Bude kecat tachometr a rozměr 45 nemá na Kodiaqu co dělat, potenciálně problémy při nehodě s pojišťovnou, na STK, při hodně snaživé hlídce policie, bude to ošklivé, kvůli vetšímu místu v podběhu. Jinak čím vyšší bočnice pneu, tím komfortnější jizda, menší šance proseknutí pneu, deformace disku, menší opotřebení podvozkových částí auta, ale zase čím nižší profil, tím líp to sedí v zatáčkách. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladanpr Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 Mám Kodiaqa týden (2,0 TDI 110 kW 7-stup. automat. 4x4) a nechal jsme si tam dát tyto pneu: GoodYear Ultragrip Performance SUV G1 235/55 R18 104H Vyzkoušel jsem na sněhu, suchu i mokru, a zatím jsme nepřišel na nějaký problém. Ani mi nepřipadají hlučné. Ale je to dnes teprve týden, odzkoušeno zatím jen na okreskách a polní cestě. Už jsme musel i jednou prudce brzdit za autem, co nečekaně zastavilo. Nejel jsem ale ještě po dálnici, takže nemám zkušenost, jak se budou chovat při vyšších rychlostech. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klakson23 Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 Kdyby jsi chtěl letní Micheliny pilot sporty 19" tak dej vědět :) Já mám teď zimní continentaly a musím říct, že opravdu dobrá guma. Okreska, dálnice, led sníh... auto jede jako po kolejích Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfga Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 A ktorý continental? TS870 P je asi najtichsia zimna guma akú som mal. A to som mal Pirelli Sottozero 3, Conti TS 850 P aj 860, Bridgestone LM005, Goodyear ultragrip performance plus. Mám oskusane aj Barumky ale to je hlučná sračka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rarach89 Posted October 6, 2024 Share Posted October 6, 2024 Teď jsem je koupil a mám případně možnost sehnat další za 24 sadu kdyby někdo chtěl. Běžně jsou na netu za 30-32, jsou to samozacelující ContiSeal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigFoot007 Posted October 19, 2024 Share Posted October 19, 2024 Ahojte, Prosim vas, neviete niekto, aku gumy su predpisane pre Kodiaq RS 2023? Podla nemeckeho velkeho TP to vyzera len na R20ky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xx30 Posted November 1, 2024 Share Posted November 1, 2024 (edited) Na kolik foukáte pneumatiky 235/50/19? Já je mám na 2,6 a zjistil jsem, že mám více sjeté vnější a vnitřní kraje pneumatik. Většinou jezdím sám. Edited November 1, 2024 by xx30 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pabloescobar Posted November 3, 2024 Share Posted November 3, 2024 2,6 jsou za me silne prefoukane. Obecne i ty predepsane hodnoty jsou prehnane ve snaze co nejvice zmensit CO2 kvuli homologaci a sankcim pro vyrobce. Z predepsane hodnoty bych to snizil o 0,1 az 0,2. Myslim, ze o tomto nesvaru mluvil i Vaculik. Auto tvrde, trpi napravy, cepy atd., o komfortu jizdy nemluve.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts