Publikováno Únor 4, 20187 r Ahoj prevazne asi kluci, mam takovej asi blbej dotaz ale jaksi mi s tim jeste nikdo nebyl schopen pomoci. Mam octavku dotazenou z nemecka s original skodackym radiem melody. Ovsem navod je v nemcine. Auto mam zhruba 2-3 mesice. Radio slapalo, pohoda. Jenze uz asi tyden radio jen sumi, kdyz jsem nekde v praze kde je dobry signal jede trosku evropa 2, ale poslech fakt mizernej :-D nevite cim muze byt ze radio proste nechce chytat signal? Diky moc za rady iva P.s. pujdu zkusit vymenit pojistku ale netusim zda to pomuze. :-)
Únor 4, 20187 r S problémem ti neporadím, tady je alespoň návod k Melody: A5_Octavia_MelodyTape_CarRadio.pdf
Únor 4, 20187 r Odešla ti elektronika v anteně. Dostala se tam voda. Mě se to stalo taky. Musíš koupit nový prut í s tím větším kusem který je přiděleny do střechy tam je právě ta elektronika. Teoreticky by stačilo koupit jen ten větší kus. Bude tě to stát kolem 1500.
Únor 4, 20187 r Zalezi jak si trofnes na rozdelani sloupku a popusteni stropu, pokud si netroufas tak to radeji jekomu sver at si nezlomis stropnici.
Únor 4, 20187 r Tawy ma pravdu. Bude to ten zosilovač v antene. Aj ja mám strašne slabý signál, tak počúvam CD.
Únor 4, 20187 r Autor Je tu nejaky sikovny chlap z prahy co uz tu antenu menil a byl by ochotny se na to podivat? Ps nechci to zadarmo :-)
Únor 4, 20187 r Bolo by dobré , keby skontrolujú pripojenie antény k rádiu , či sa ti len neuvoľnil spoj niekde pri radiu , ak píšeš že ti to iba šumi .
Únor 4, 20187 r Sama vyměnit? Záleží jestli si troufneš a máš nářadí. Zlomení stropnice je riziko. A budeš potřebovat myslím 32 klíč na povolení matice, která drží tu anténu.
Červen 17, 20187 r Tak nakoniec ma ta anténa už štvala , tak som sa na ňu pozrel. Samotná anténa je upevnena maticou- klúč 22. Po vybratí sa samotná anténa dá rozobrať , sú tam 2 malé skrutky. A tak nejak som čakal že plošák bude sama oxidacia. Ale nie . Oxidovali iba 2 miesta - kontakty ktoré sa dotýkali . A vlastne ten kontakt bol mizerný. Prečistil som to šmirglom a opäť poskladal. Zatiaľ to vyzerá dobre . Ale ešte to odskúšam počas jazdy.
Červen 18, 20187 r Pekna prace. Nedavno jsem delal to same, u me uz ale oxidoval i tistak. Antena z bouraneho auta to vyresila.
Červen 18, 20187 r Tak tebe to už riadne chytalo. Ja som zvedavý čo mi teraz ukáže diagnostika a či chyba antény už pôjde vymazať. Ak áno, tak aj problém s anténou je odstránený.
Červen 18, 20187 r Po prečistení antény som napojil radio na diagnostiku a chyba tam stále je ,aj po vymazaní. Príjem sa ale zlepšil , chytám stanice ktoré predtým neboli a hrajú o dosť lepšie. Ta anténa asi pomalí odchádza, ale zatiaľ je to lepšie ako predtým.
Červen 21, 20187 r Ešte by som ten plosak zalakoval . Ako sa rozoberá to stropné plátno . Tiež ma to čaká len neviem sa k tomu dokopat. Miňo ten plosak si mal prečistiť liehom a zubnou kefkou . Upraveno Červen 21, 20187 r od stukator
Červen 21, 20187 r Napadlo ma potom to ešte prepajkovat a prepojiť napevno kúskom drotiku ten plošák s prútom antény . Ale zatiaľ to vyzeralo lepšie , ten príjem . Tak som spravil veľmi nešťastnú vec - že som to poskladal celé . A to som nemal. Opäť to celé rozoberať sa mi nechce. Aj keď ja som rozobral iba ľavú stranu a to zadný stredný stropný plast , B stĺpik vrchná časť , zadné ľavé madlo demontovať ,C stĺpik vrchná časť odsunúť . A to stačí aby sme odsunuli stropnicu a vybrali maticu. Samozrejme teraz to spravím už za Max 10 minút. Príjem je skutočne dobrý , tak neviem aký problém má diagnostika.
Červen 22, 20187 r Tak anténa opäť na stole. Nakoniec som robil aj posledný pokus s anténou. Do 5 minut bola von , rozobrala sa, prečistil sa plošak liehom a kefkou , prepájkovali sa spoje , ktoré sa dali . A prepojil som kúskom drôtu aj prút s plošakom. Po zložení zasa smola . Tu už ostáva jedine novší SW (ak existoval ), Alebo nová anténa . Neviem či by s novou nepisalo rovnakú chybu. Príjem je ale nadmieru dobrý , inú anténu na odskúšanie nemám. Tak tu asi s anténou končím.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.