Prosinec 27, 20204 r Bol som u dvoch v TO aj PD nevedia ani to čo naši učni na dielni a povedali že ke to v normálne keď sa zohreje za 20km už nikdy viac to je moja skúsenosť
Prosinec 27, 20204 r Normálne to bolo tak pri 1.9 rotačkách a PDečkach. Tieto CRka čo máme sa zohrejú rýchlo. Inak @Medal411 kedy ideš meniť klapku EGR ? Skúšal si v akčných členoch cez VCDSko hu ovládať ? Je tam taká možnosť.
Prosinec 27, 20204 r klapku egr som už menil v akcnych clenoch funguje aj egr aj vyfukova klapka ale problem je že RJ neotvara sama od seba egr to teda nechapem
Prosinec 27, 20204 r V takom prípade to bude čisto SW vec. Veziu SW máš rovnakú ako na tom aute kde to funguje ako má ? Upravený SW tam náhodou nemáš ? Keď sa zohreje motor na 90°C voda aspoň 65°C olej tak sa správa EGR klapka normálne či stále sa správa divne ? Inak viezol som sa asi na 5 Octaviach 3 a všetky sa zohrievajú rovnako.
Prosinec 27, 20204 r Sw som mal origo neohrievalo sa to potom Chip ani tak sa nič nezmenilo potom nový SW zo škodovky tak tiež nič aky on má sw neviem
Prosinec 28, 20204 r je... budiky ukazuju 90 ked je teplota od 65stupnov hore tusim, aby to ludia neriesili... diagnostika ukaze presny udaj
Prosinec 28, 20204 r Ja by som sa na to vykašľal. Pokiaľ ti to kúri dobre tak by som tú teplotu moc už neriešil. Tebe to zohreje o niečo neskôr ale zohreje, sú prípady, že aj pri jazde po dialnici sa motor zohrial tak na 70°C vtedy to je problém. Tá ručička je v norme, s tým, že kolísanie medzi 75-105°C nepohne ručičku až keď sa voda zohreje na aspoň 85°C. (takto to mám odsledované).
Leden 2, 20214 r ty hodnoty hmotnostního proudu, které vložil Medal 411 údajně značí špatnou funkci egr chladiče. Kluci, když jste něco měnili na okruhu chlazení a museli jste vypustit chladící kapalinu, tak jak jste to pak odvzdušnili ?
Leden 2, 20214 r Systém by mal byť samoodvzdušňovací, čiže naleješ vodu naštartuješ motor, prípadne ešte hneď doleješ aby vo vyrovnávacej nádržke bolo dosť. Potom pojazdiš aby sa ti zohriala kvapalina doleješ a po nejakých 500-700km skontroluješ či je medzi riskami. Takto som postupoval, keď som menil chladič nasavania vzduchu na hlave a aj keď som kontroloval či je OK EGR.
Leden 2, 20214 r Odvzudsni sa samé cca 100km alebo cez diag sa ešte dá trvá to cca 8mim skúšal som oba spôsoby
Leden 6, 20214 r Sorry, ale když jsem já řešil teploty vody/oleje - tak mě bylo několikrát řečeno, nikdy za žádných okolností nesmí přeskročit/spadnout teplota vody 90 stupnů a to stejné olej, zdravý motor po zahřátí drží teploty nad 85-90 až snad do 105 - 110? nevěřím tomu, že by někdy za normální delší jízdy spadne teplota pod 85 a níže..to by musel někdo jet 30tkou a snad v mínus 30 :D
Leden 28, 20214 r Ahoj, Tak jsem tu po nějaké době zase a bohužel se stejným problémem. Nechal jsem překontrolovat i webasto,. V historii nebyla žádná závada, hodnoty teplot hoření jsou o.k. Došlo ještě na výměnu 3ks hadiček, které mají v sobě plastový váleček a kuličku. Naplněno origo chladící kapalinou naředěnou na -35. Chová se to pořád zvláštně. Když je venku teplota okolo 0 C, tak bez použití vebasta během 10km zahřeju max na 65C. S použitím webasta na 80. Pokud webasto zapnu na 15 minut před jízdou a nechám ho i během jízdy zapnuté, tak mně teplota během 1km vystoupá na 60 a do 1 minuty opět spadne úplně dolů. Pak už se zahřeje na 90 během 10 km. Nemátě někdo tušení, při jakých teplotách motoru se otevírají určité okruhy ? Tuším, že jsou 4. Je mně jasné , že velký se otvírá termostatem při nějakých 85C. Napadá mě, že když ohřeju auto webastem těch 15 minut před jízdou a po kilometru to z 60 spadne dolů, tak že se asi otevře nějaký jiný okruh. Ta cesta při které to zkouším je prvních 5 km mimo město a 5km přes dědin, kde jedu plynule 50 km/h. Nejsem šetřílek ,jedu normál, ne na spotřebu. (jen připomenu, že mám po výměmě termostatu 2x, vodní pumpy, hadice se zpětným ventilem u DSG, čidla teploty, a naposled ty 3 hadičky s kuličkou) Děkuji za názor či odpověd
Leden 28, 20214 r Okruhy sú 3 ale môžeš si byt istý že čo si robil tak si robil zbytočne keby si si prečítal celé vlakno tak by si ušetril nejakú korunu a hlavne čas na 99% je niečo s egr neotvára ho tak ako má mám totiž tu istú závadu. Jedine čo môžeš vyskúšať zohnať kamaráta čo má ten istý motor kľudne vw grup na noc postaviť vedľa seba a ráno oba naštartovať zobrať merak na teplotu a zmerať výstup z egr a garantujem že ty budeš mat vodu chladnejšiu ako on ale nesmieš zapnúť webasto alebo treba to merať pri +7 a viac inak sa ti webasto zapne samé ak je originál z výroby
Leden 29, 20214 r Hmm, zajímavé. Tu možnost to takto vyzkoušet nemám. Na diagnostice to zjistit nejde ?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.