Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Normálne to bolo tak pri 1.9 rotačkách a PDečkach. Tieto CRka čo máme sa zohrejú rýchlo. 

Inak  @Medal411 kedy ideš meniť klapku EGR ? Skúšal si v akčných členoch cez VCDSko hu ovládať ? Je tam taká možnosť. 

Vloženo

V takom prípade to bude čisto SW vec. Veziu SW máš rovnakú ako na tom aute kde to funguje ako má ?

Upravený SW tam náhodou nemáš ? 

Keď sa zohreje motor na 90°C voda aspoň 65°C olej tak sa správa EGR klapka normálne či stále sa správa divne ?

Inak viezol som sa asi na 5 Octaviach 3 a všetky sa zohrievajú rovnako. 

Vloženo

Ja by som sa na to vykašľal. Pokiaľ ti to kúri dobre tak by som tú teplotu moc už neriešil. Tebe to zohreje o niečo neskôr ale zohreje, sú prípady, že aj pri jazde po dialnici sa motor zohrial tak na 70°C vtedy to je problém. 

Tá ručička je v norme, s tým, že kolísanie medzi 75-105°C nepohne ručičku až keď sa voda zohreje na aspoň 85°C. (takto to mám odsledované).

Vloženo

ty hodnoty  hmotnostního proudu, které vložil Medal 411 údajně značí špatnou funkci egr chladiče. Kluci, když jste něco měnili na okruhu chlazení a museli jste vypustit chladící kapalinu, tak jak jste to pak odvzdušnili ?

Vloženo

Systém by mal byť samoodvzdušňovací, čiže naleješ vodu naštartuješ motor, prípadne ešte hneď doleješ aby vo vyrovnávacej nádržke bolo dosť. Potom pojazdiš aby sa ti zohriala kvapalina doleješ a po nejakých 500-700km skontroluješ či je medzi riskami. 

Takto som postupoval, keď som menil chladič nasavania vzduchu na hlave a aj keď som kontroloval či je OK EGR.

Vloženo

Sorry, ale když jsem já řešil teploty vody/oleje - tak mě bylo několikrát řečeno, nikdy za žádných okolností nesmí přeskročit/spadnout teplota vody 90 stupnů a to stejné olej, zdravý motor po zahřátí drží teploty nad 85-90 až snad do 105 - 110? nevěřím tomu, že by někdy za normální delší jízdy spadne teplota pod 85 a níže..to by musel někdo jet 30tkou a snad v mínus 30 :D

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ahoj,

Tak jsem tu po nějaké době zase a bohužel se stejným problémem. Nechal jsem překontrolovat i webasto,. V historii nebyla žádná závada, hodnoty teplot hoření jsou o.k. Došlo ještě na výměnu 3ks hadiček, které mají v sobě plastový váleček a kuličku. Naplněno origo chladící kapalinou naředěnou na -35. Chová se to pořád zvláštně. Když je venku teplota okolo 0 C, tak bez použití vebasta během 10km zahřeju max na 65C.  S použitím webasta na 80. Pokud webasto zapnu na 15 minut před jízdou a nechám ho i během jízdy zapnuté, tak mně teplota během 1km vystoupá na 60 a do 1 minuty opět spadne  úplně dolů. Pak už se zahřeje na 90 během 10 km. Nemátě někdo tušení, při jakých teplotách motoru se otevírají určité okruhy ?  Tuším, že jsou 4. Je mně jasné , že velký se otvírá termostatem při nějakých 85C. Napadá mě, že když ohřeju auto webastem  těch 15 minut před jízdou  a po kilometru to z 60 spadne dolů, tak že se asi otevře  nějaký jiný okruh. Ta cesta při které to zkouším je prvních 5 km mimo město  a 5km přes dědin, kde jedu plynule 50 km/h. Nejsem šetřílek ,jedu normál, ne na spotřebu. (jen připomenu, že mám po výměmě termostatu 2x, vodní pumpy, hadice se zpětným ventilem u DSG, čidla teploty, a naposled ty 3 hadičky s kuličkou)

Děkuji za názor či odpověd

Vloženo

Okruhy sú 3 ale môžeš si byt istý že čo si robil tak si robil zbytočne keby si si prečítal celé vlakno tak by si ušetril nejakú korunu a hlavne čas na 99% je niečo s egr neotvára ho tak ako má mám totiž tu istú závadu. Jedine čo môžeš vyskúšať zohnať kamaráta čo má ten istý motor kľudne vw grup na noc postaviť vedľa seba a ráno oba naštartovať zobrať merak na teplotu a zmerať výstup z egr a garantujem že ty budeš mat vodu chladnejšiu ako on ale nesmieš zapnúť webasto alebo treba to merať pri +7 a viac inak sa ti webasto zapne samé ak je originál z výroby image.thumb.png.12168e47cb13aa6cb73764d718b2cf0d.png

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...