Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mám sice F3 ale predam pár zkušenosti s tímto nesmyslem.

Před STK jsem si preventivně SS aktivoval člověk nikdy neví co tam bude za vola. A důvod? Už při evidenci jsem se na to ptal a technik mi pověděl že pokud na to nebudu mít ofiko papír z AS tak mám smůlu. Ale jak sami víme každá STK a technik to mohou vidět různe. Určitě to motoru ani baterce neprospívá.

Mám ukazkovej priklad kdy  jsem malem narazil do dalšího auta na parkovisti.

Přijel jsem na parkoviště mírne z kopecka. Zhodnotil situaci a rozhodl popojet samospádem bez rychlosti a zaparkovat mezi 2 auta. Ovšem jak jsem chtěl zatočit volantem  tak nic. Auto asi jelo moc pomalu aby pochopilo že má nastartovat. Dupnul jsem na brzdu s zařadil pak naskocil motor a posilovač fungoval.

Kdybych měl auto v záruce a SS si deaktivoval tak před prohlídkou si jej určitě aktivuji neboť kdyby si toho všimli měl bych obavu že jsou schopni na to hodit později nějakou zavadu.

Toť můj názor...

• o 3 roky později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Proč tak složitě?

Já jsem ihned po koupi odpojil "hlídací" konektor na mínus pólu baterie a automaticky se deaktivoval SS a hlavně se zrušila funkce "inteligentního" nabíjení baterie, takže si udržuje napětí stále nad 12,5V.

A v případě potřeby (důvod mě zatím nenapadá) lze opětovným zapojením konektoru vše během pár sekund vrátit do původního stavu.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím pánové. Chtěl jsem odpojit zmiňovaný konektor, ale bezvýsledně. Povytáhnu boční, zřejmně aretaci o několik mm, ale se samotným konektorem nehnu. To jde tak těžko vytáhnout, nebo dělám něco špatně. Nerad bych něco poškodil, a proto prosím o radu, jak na to. Děkuji.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Vloženo

Já to mám na autě jinak zajištěné (z boku zamačknout a tím se nadzvedne zobáček), ale "problém" jsem měl v tom, že když byl zobáček opřený o západku, tak se nenadzvedl, ale jen se ohnul. Pomohlo zatlačit konektor víc do "sebe", tím se mezi zobáčkem a západkou udělala vůle a zobáček se nadzvedl a tím odjistil.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...