Přejít na obsah

Klepot v prednej náprave


Tornado

Doporučené příspěvky

Nazdar Borci.

Mám jeden problém. Začalo mi klepat na predenej náprave (lave prednekoleso). Klepanie sa prejavuje pri zábere a zatočení do prava ale len na 13" diskoch. Akonáhle tam dám 15" disky klepanie prestane a nepočuť ho celu letnu sezonu kym sú tam 15-tky. Ked tam nahodim 13-ky (zima) tak klepanie je opet počut. Čím to môže byť? Dik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mam podobny problem. Uz jsem ho tu nekde psal. Jenom s tim rozdilem, ze to neni klepani, ale rana. Vetsinou jen jedna... vetsinou pri rozjezdu do zatacky na obou kolech (nekdy vpravo nekdy vlevo)... delalo to prez zimu, na jare, kdyz se oteplilo to prestalo, ted to zase obcas zacina. Disky mam ocelovy v lete v zime.

Tobe to skutecne klepe, nebo je to jen rana jako u me?

Skoro bych rekl, ze to ma na svedomi spis chladno - nekde se neco castecne uvolni a pak to obcas povoli... nevim... uvidim az prijdou mrazy...

Editováno: , autor: Boban
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bych řekl, že máte každej jinej problém. Ty rány sem tam občas se ozývají i mě a myslím, že to je v uložení tlumičů. Zatím se mi nepodařilo zjistit, co to přesně dělá, ale jen kdy (za sucha skoro vůbec, za mokra nejčastěji, za mrazů zpravidla u studenýho auta, na hlíníkách sporadicky za mokra).

A k tomu původnímu dotazu letošní zkušenost po výměně z hliníků na zimní oceláče. Řekl bych, že může jít i o zkřivené disky. Projevuje se to jako nevyvážená kola a při průjezdu zatáčkou (klidně může i v přímém směru) se ozývájí pravidelné zvuky s otáčkou kola, jako kdyby dřel kotouč o destičku, či něco podobného.

(To mi připomíná Colonelův problém, vibrací ve volantu...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Poslední dva měsíce mi to začalo dělat taky na combíku 1.3 MPi, r.v. 1999. Nejprve zpočátku sem si myslel, že to bude dělat nějaký binec v autě, nebo upadlá guma na závěsu výfuku, ale tím to nebylo. A taky si myslím, že to bude mít něco společného s tlumičem, nebo pérováním na předním levém kole. Projeví se mi to vždy jen za studena. Zatím se mi nepodařilo zjistit, co to přesně dělá. Ty klepavé zvuky se projeví jen za jízdy za studena na hladkém mírně houpajícím asfaltu. Když za jízdy přiložím levé ucho co nejvíce k bočnímu oknu dveří řidiče, je hlasitost klepání ještě větší, když sem hledal příčinu, kde to může klepat. Pak sem usoudil, že to vede od toho levého předního kola. Uvidíme v dubnu při přezouvání na letní gumy, kdyžtak pak dám vědět, zda-li to bylo tlumičem, pérováním a nebo něčím jiným.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...