Publikováno Červen 6, 20187 r Zdravím všechny. Snad se tu už někdo neptal. Měl jsem zaparkované auto v ulici, kde bourali dum a všude bylo hodně prachu. Zajel jsem s autem na ruční myčku auto umyl . Pak jsem přijel k závoře a dal povel ke stažení okna , okno zavrzalo a otevřelo se, při zavírání od půlky škrábani až mi to poškrábalo sklo. Od té doby jsem už okno neotevíral. Zkoušel vyčistit tu stírací gumu mezi oknem a dveřmi . zdá se čista, jako by to dřelo někde dole. Zkoušel jsem i vapku stále stejné. Dá ji se ty gumy vyndat a vyčistit, aniž bych musel sundavat tapec a vyndavat okno? Děkuji za rady a zkušenosti.
Červen 7, 20187 r pokud je to u superba stejné jako u všech ostatních koncernových aut - sundat tapec jsou asi 4 šrouby, odpojíš věci z elektriky, pak je tam krycí plech, v něm 2 díry na povolení skla a máš to venku. za 15 minut nemáš co dělat a víš, že to 100% vyčistíš jak potřebuješ...
Červen 7, 20187 r 15 minut? nevím, nevím. Není ta stahovačka náhodou přinýtovaná? Co zámek? A teď to udělat na všech čtyřech oknech? Spíš bych tu gumu nečím odtáhnul a vyčistil. Pokud tam jsou škrábance, tak alespoň víš, na jaké místo se zaměřit.
Červen 7, 20187 r Stahovacka nemusi ist dole. Len sklo vytiahnes. Akurat 15 minut mozno tak pre niekoho, kto to uz robil. Pre niekoho, kto to nikdy nemal dole asi tazko (ale o to ani tak nejde ) nehovoriac o "premakanom" systeme na uchytenie skla
Červen 7, 20187 r Stahovačku dolů dávat nemusíš. Ta je přinýtovaná, ale v krycím plechu, jsou dva otvory a tam povolíš dvě 10ky a máš sklo venku. Když jsem u nějakého auta měnil zámek, takže musí dolů úplně všechno včetně krycího plechu tak práce max na hodinu, ale je fakt, že už jsem to tak 8-10x dělal, tak přecejenom člověk získá cvik.
Červen 7, 20187 r Prepac, ale teda ja si nepamatam ziadne 10tky, ale ten pridrbany system s dvoma umelymi stiftami vsunutymi jeden v druhom. Kiez by tam boli skrutky, ktore povolim a vytiahnem sklo. A to vie teda poriadne potrapit ten system...
Červen 7, 20187 r a čo je zložité na tých plastových kolíkoch čo držia sklo ? sťahovačka je skrutkovaná , ale možno nebude musieť von , zhodil by som tapec a obidve lišty vyčistil
Červen 7, 20187 r Jsem žil v přesvědčení, že to sklo se dá vytáhnout jen spodem. Je ale fakt, že po shození tapecu - jak píše suri, tam vznikne větší škvíra, která umožní vyčistiti i tu vnější lištu bez demontáže skla.
Červen 7, 20187 r 5 hours ago, suri. said: a čo je zložité na tých plastových kolíkoch čo držia sklo ? No pre niekoho, kto to robi casto je to malina, ale pre niekoho, kto to este ani nemal rozobrate to moze byt celkom "zabava" a vie to pekne potrapit. Nehovoriac o tom, ze sa ten mechanizmus dal spravit aj viac "user friendly"
Červen 7, 20187 r neviem čo je ťažké na vsunutí kolíka do skla na stred , do neho blickami zatlačiť rozperný kolík a cvaknúť do sťahovačky ... nerobím to často ale je to do minúty
Červen 10, 20187 r Autor tak panel sundany hned,listy jsem vyndal vyčistil a zjistil,že bude problém ve stahovače. Zkusil jsem si to párkrát bez tech lišt a drhne to cca od pullky až k otevření okna na plno a zavření drzhne od pulky až do zavření. Zdá se mi jestli třeba se nějak zamotaly ty lanka.
Červen 10, 20187 r Jestli je uvnitř stahovačka na stejném principu jako u OI/GIV, B5,5 což předpokládám, tak se to může stát, to ale jinak než po sundání celého toho plechu, na kterém z druhé strany je přidělaná, je možné že lanko spadlo z toho kolečka - kladky ... měl jsem tenkrát u passata roztřepaná ta lanka a taky to drhlo ...
Červen 10, 20187 r nie je tam plech cez celé dvere ako mali staré , len v strede je plech sťahovačky priskrutkovaný a samozrejme chytený o sklo kolíkmi ... vybrať kolíky , sklo zalepiť hore a vymaturovať von sťahovačku , potom skúmať ďalej
Červen 12, 20187 r Autor tak jsem to rozebral. Lanka jsou v pohodě. Ale na tom navíjecím kolečku které pohání motůrek jsou drážky na lanko. Už jsou hodně vymačkané, takže ty laka lezou mezi sebe a proto to dělá ten děsný zvuk. Lanka jsem srovnal na správná místa, ale fungovalo to 4 stažení a pak se zase lanka najedou k sobě a dělá to drhnutí. Takže koupím novou stahovačku. Díky za rady
Červen 12, 20187 r jakmile to jednou začne blbnout, tak už se s tím zpravidla nedá nic dělat. Vyměň to co nejdřív, než sa ta lanka kousnou úplně
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.