Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Hm, tak po 165000 mi v servisu řekli, že už by bylo vhodné vyměnit kotouče i destičky. Taky by se mi líbilo to, co mi tam dali ve výrobě, s tím jsem spokojen (vydržely 6 let). Nicméně po přečtení tohoto tématu jsem to vidím na kotouče Brembo Max a destičky Textar. Je to dobrý výběr?

Myslím, že cenou jsem stále pod originálními díly a mohlo by to být ještě trochu lepší než to z výroby.

Co myslíte?

Ano to je určitě hodně dobrý výběr!

Ja myslim,ze to neni dobry vyber :D

Ne vazne jen moje zkusenosti i zkusenosti v mem okoli jsou z druhovyrobnima kotoucema a destickama nic moc...

Ja bych sel do origo,ale stejne si to kazdy musi rozhodnout sam,ale nevidim duvod ,proc experimentovat,kdyz mas odzkousene ,ze origo jsou OK :)

• 3 týdny později...

hm, zas na druhou stranu, je druhovýroba a druhovýroba.

proč kupovat originál v basic úrovni, když můžu mít "premium" za nišší cenu? Jen proto, že to nemá na obalu logo škoda.

PS já jsem zastáncem originálních dílů, Obchodům Auto Kelly a podobným se vyhýbám obloukem.

Ale když jde o poměr cena/výkon, originál v tomto případě jednoznačně prohrává.

neznamena ze v obchodech koupis jen sunt ...ruzne firmy nabizi napriklad stejne brzdy v OE kvalite ktere jsou totozne jako original ..napriklad ja mam na fabii z vyroby ATE s logem VW ...nemyslim,ze klasicke ATE pro aftermarket akorat bez loga na tom budou hure nez ty s logem...

ale paklize mas dost penez na veci s logem ..proc ne

Upraveno od mara00

• 2 týdny později...

To já vůbec nerozporuju.

Vždyť, když půjdu do nějakého krámku a koupím si tam lucas (ATE) kotouče a ferodo destičky, budu mít to samé, co mi namontují v servisu, jen cena bude asi poloviční jenom proto, že na sobě nebudou mít škodovácké logo.

Jenže ta volba, co píšu, už, ač nerad to přiznávám, hraničí s tuningem, protože jde o zlepšení funkčnosti vozu. Ale to důležité je: za stejnou cenu, jako mi nabízí servis.

A to je jádro pudla.

Porovnal bych to s rádiem - Symphony stálo 10k z výroby a za desítku bylo i dnes je dost slušný rádio. Tudíž s fábií (a nejen s ní) je téměř každy autohifi tuner, protože si tam namontoval radio, které bylo možná i levnější a bylo obecně lepší než originál.

• 4 měsíce později...

A co říkáte na kombinaci kotouče Brembo max a desky Lucas? Máte to někdo? Nebo nějaké jiné desky? Kotouče se mi fakt líbí...

• 1 měsíc později...

Rada pri kúpe kotúče a SEGMENTY TRECI

1, BREMBO MAX+SEGMENTY TRECI FERODO PREMIER

2,  BREMBO MAX+SEGMENTY TRECI TRW 

Dík...

• 2 roky později...

Ahoj kluci,

poraďte prosím jaké kotouče a destičky dozadu i dopředu na OII 1.9 TDI 4x4

VIN: TMBKS21Z978014468

Dík

Oprava 25.9.2015:

Omlouvám se, nevšiml jsem si, že jsem ve špatné sekci. Prosím admina o smáznutí tohoto příspěvku.

Upraveno od PetrL

Tady seš v sekci Fabia 1.

• 1 rok později...

Já teda můžu říct po pár zkušenostech že nejsem zastáncem kombinací kde je kotouč i deska od jiného výrobce. Nemám s tím dobré zkušenosti. Většinou to dosral kotouč. Nyní na OII rv 2007 jsem po 110.000 měnil kotouče a desky předek i zadek(ne že by zadek byl akutní ale  pro  ten pocit a klid duše jsem to tam dal). Dopředu  i dozadu přišly kotouče i desky oboje Ferodo Premier po cca 10.000 max spokojenost. Nehledě za ty peníze 7.500 za komplet sadu i s 1 litrem brzdové kapaliny ATE SL 6. K tomu -42% protekční sleva :-)   Je to paráda

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.