Gry Vloženo 25. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2018 (editace) Zdravím , prosím potřebovala bych 2 rady, jestli s tím má někdo nějakou zkušenost. V servisu mi na to nedošli, tak než to povezu někam jinam . ..................................................... 2) 2x se mi stalo, že mi auto zahlásilo, že motor se přehřívá, podívala sem se na teplotu kapaliny - v červených číslech. Zapnula jsem na plno topení, s autem na chvilku zastavila u krajnice a během asi 2 minut teplota klesla zase dolů na 90. Od té doby jsem teplotu hlídala. Několikrát při otáčkách lehce nad 2000 sem si všimla , že teplota zase letí rychle nahoru, tak jsem zase zapnula topení na plno, zpomalila třeba na 80, a zase během půl minuty, ani ne, teplota klesla zpátky na 90. Toto se mi stane max. jednou za cestu, potom už i když jedu rychleji tak ne. Ne při každé cestě k tomu dojde ( jezdím denně 50 km do práce ) . Budu ráda, za jakékoliv rady či nápady v čem by mohl být problém. Díky. Editováno: 26. Červenec 2018, autor: Pawouk Upraven název tématu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip Grůza Vloženo 25. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2018 problém č. 2 je vodná pumpa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gry Vloženo 26. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2018 1.6 TDI, 2014, Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2018 Téma přesunuto a promazáno. Možnou příčinu tvých problému nastínil Filip Grůza => čerpadlo chladící kapaliny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip Grůza Vloženo 29. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2018 @Pawouk Hruza je, ze jsi mi zkomolil jmeno! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2018 A sakra, pardon, opraveno. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piripete95 Vloženo 10. Září 2019 Sdílet Vloženo 10. Září 2019 (editace) Moje čerpadlo vydržalo len 112 361km naštasie auto je ešte v záruke takže oprava je zdarma. Tiež ma prekvapilo keď teplota pomerne rýchlo vzrástla na 120 oC a musel som zastaviť a vypnúť motor na 15minut potom už sa teplota držala na štandarných 90 oC. Octavia 3 combi ma len 3 roky. Editováno: 10. Září 2019, autor: piripete95 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelkunak Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 Zdravím, možná se to tady už řešilo ale mám dotaz ohledně kolísání teploty vody v motoru. Máme Octavii combi r. 2014 1.6 tdi 77kw a pozoruji poslední dva měsíce, že se nepravidelně zvyšuje teplota. Nedělá to vždy ale tento víkend jsem jel za rodinou nějakých 150 km a vždy po startu když se motor zahrál chvíli držek 90 stupňů C a pak začala teplota lést výš, při cestě domů až na 120 stupnu C. Po zvolnění jízdy, začne teplota klesat k 90 a už tak zůstane a po zbytek cesty se nehýbe. Auto má najeto 86xxx km a po přečtení pár příspěvků to dávám za vinu nejspíš vodní pumpě ale rád bych slyšel názor i od jiných lidí než auto povezu do servisu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 Ahoj, ano, sám sis odpověděl. Na 99% se jedná o vodní pumpu. Otci ji měnili v těch samých kilometrech. Pokud jezdíš neustále do AS, zkus uplatnit kulanci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelkunak Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 Díky za odpověď přijde mi že s autem jsou pořád nějaké problémy, v 60 tisících byly vyteklé přední tlumiče a už cca rok mě zlobí přední náprava kdy v ní neustále něco vrže a skřípe, v servise byla už 2 kvůli toho skřípání a nikdy se problém neodstranil. Každopádně nevím jestli kulantnost pomůže a do AS jezdím stále Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 O tomto problému ví ŠA už roky. Ty pumpy odcházely postupně snad na všech dieslech. Pokud si tedy jezdil řádně do AS (autoriz.servis), zkus jim tuto skutečnost sdělit. Nenech se hlavně odbýt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelkunak Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 Dobře, myslíte to tím, že se jich mám zeptat na případnou slevu ? Například jak jsem psal problém s vrzáním přední nápravy. Je to dosti unavující, když jim necháte auto naúčtují si hodiny za provedenou práci s tím, že by to nemělo dělat ale po ujetí pár km se problém stále vyskytuje.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 Ano, tím jsem myslel zmíněnou kulanci (tj.podíl ŠA na opravě, pokud vůz jezdil na pravidelné servis.prohlídky). Co se týče vrzání přední nápravy, tak zde na fóru je o tom rozsáhlé téma. Dělá to téměř všem a maže se to speciálním “tukem”. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelkunak Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 Díky za rady, zkusím se na podílení nákladů na opravu zeptat. A co se týče vrzání pročteného toho mám dost nicméně namazání nepomohlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 Témata sloučena - příště pořádně hledej. A přidávám nějaké info: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 [mention]Pawouk [/mention] díky, nemohl jsem to v tom spěchu najít. To je přesně ono[emoji106]. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelkunak Vloženo 5. Červen 2020 Sdílet Vloženo 5. Červen 2020 (editace) Tak jsem auto zavezl do servisu a prvně si mysleli že to bude termostat, nicméně druhý den volali a samozřejmě, že vodní pumpa. Cenu si naúčtovali společně s výměnou stabilizátorů, kvůli vrzání za materiál 9500 a práce práce nějakých 4500 s tím, že na tom servisák dělal údajně 6 hodin. Tak mě jen zajímá jestli je ta cena adekvátní. Zatím jsem auto nepřevzal ale odpoledne pro něj jedu. Naštěstí máme v havarijku náhradní vozidlo tak jsem si vyzkouše na 3 dny i novější Octavii 1,6 tdi 85 kw a musím říct, že to auto mě přijde dost odlišné o proti té naší. Editováno: 5. Červen 2020, autor: pavelkunak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schneefall Vloženo 23. Červen 2020 Sdílet Vloženo 23. Červen 2020 Také mám čerstvě po výměně. R.v. 2015, 84500 km. Z ničeho nic se auto začalo přehřívat. Celkový náklad na opravu za použití orig. pumpy včetně výměny chladící kapaliny a za práci technika z neautorizované dílny byl 4300,- Vůbec poprvé jsem musel auto odstavit s důvodnou obavou, že nedojedu do bodu B a to jsem ještě nedávno jezdil s keply 15 - 20 let starými. Snad bude klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 11. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2021 Blbne mi pumpa. Ale jenom občas, žádná chyba, kdZ je elektronická, dá se vyměnit bez sundávání remene a bez odmontování uložení motoru? 5 let stará a 107 tis. Km. Zlatá stará 1,6menil jsem rozvody s pumpou a po 11 letech a 260 tis. Km jako nová.jeste se zeptám, začalo to dělat, kdZ jsem zjistil, že nefunguje start stop, taky občasně, může to oboji dělat již 5 let stará baterie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 14. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2021 odpoveď: není to baterií, špatné vodní čerpadlo, vyměněno, řemen rozvodu musí dolu. V servisu mi řekli, že objednávají až na prosinec, a záruku jsem již prošvihnul, takže nezbývalo, než doma udělat přes víkend. Jsem zvědavej jak dlouho zase vydrží, protože asi udělali soudruzi někde chybu. Byla to pěkná jeb.....čka. Ale hotovo a ušetřeno. už mě ani nehne, dáál auto nechat servisovat. v Skoda servisu........ Dávám jim ten nejdelší prst. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.