criters Vloženo 11. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2018 dobry den pri prepnuti na dalkova svetla mi zhasnou potkavaci?zustanou svitit jen obrysove.svetelna houcka funguje normalne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 více informací chce aby se to mohlo odstranit , jsou to světla na h4 žárovku , nebo jsou to čočky na jednu h7 , nebo máte v parabole dvě žárovky jednu na potkávací druhou na dálkový jaký je to rok výroby možností je dost a pak se může něco dělat . .Jak píšete svítí potkávací a po přepnutí na dálkový nesvítí ano ani jedno tak jsem to pochopil . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
criters Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 tak je to rocnik2008 je to svetlo s cockou .packy pod volantem uz jsem vymenil tim to neni.ano nesviti zadne jen obrysove svetlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
criters Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 (editace) a pojistky jsou v poradku.a kdyz to prepnu tak se u svetel ozyva divny cvakani. Editováno: 12. Srpen 2018, autor: criters Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Jestli už je vyloučena páčka pod volantem, tak by to taky mohlo být "relé světelné houkačky". Podle schématu J828, taky označené jako 10.2, v tom nepřístupném místě v palubce za spínačem světel. Menší relé 2. zprava, v prostřední řadě. Taky by to samozřejmě mohlo být kdekoliv ve vedení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
criters Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 ok zitra zkusim rele koupit a vymenit ho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 To relátko se dá zkontrolovat. A jestli je vadné, tak by se možná dalo i opravit. Třeba má jen opálený nevodivý kontakt a stačí ho očistit. Je to taky jen jedna z možností závady. Ale jestli není někde přerušené vedení, tak nejpravděpodobnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
criters Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 jen mi je divne ze kdyz dam packu do polovicni polohy co jsou dalkova svetla normalne se rozsviti.a jakmileho docvaknu v te chvili se to vypne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 (editace) Znovu jsem schema prozkoumal a nějak se mi to nezdá. Když ti světelná houkačka svítí normálně. Máš zapnutá světla vypínačem? Nejezdíš jen na automatické denní osvětlení? Kontrolka dálkových na palubce se rozsvítí? Jak popisuješ to divný cvakání u světel, tak to se odklápí clonky. To je v pořádku. A když vytáhneš pojistku pro dálková 36, tak by to nemělo dělat nic a žárovky by měly svítit pořád. Je to tak? A ještě píšeš ročník 2008. Ale v květnu byla drobná změna. Máš to před květnem, nebo po. A čočková světla bez natáčení? Ještě jedna otázka. Kontrolka tlumených světel na palubce taky zhasne? Editováno: 12. Srpen 2018, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
criters Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 (editace) ano kdyz vytahnu tu pojistku tu 36 nereaguje to.ano svetla jsou zapnuta vypinacem.kontrolka na dalkove normalne sviti.na denni sviceni nejezdim.jsou to cockova ale nevim jestli s natacenim nebo ne.vyrobeno 30.6.2008.kontrolka zhasne Editováno: 12. Srpen 2018, autor: criters Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Stejně bych začal kontrolou toho relátka, jestli dobře přepíná. Ale stejnou funkci má i při sv. houkačce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
criters Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 na tom schematu me to ukazuje ze to rele je od klimatizace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Nene. J828, nebo taky 10,2 je relé světelné houkačky. Dávám obrázek s popisem odkud co vede. Při tlumených jsou žárovky napájeny ze zapnutého spínače světel přes klidový kontakt relátka., Při zapnutí dálkových se přes pojistku 36 odklopí clonky ve světlech, a sepne relé, Přepne napájení žárovek přímo z baterky. Ale úplně stejně to funguje při houkačce. Tak nevím. To je jediná změna napájení žárovek při dálkových, to přepnutí na těch kontaktech. Jen se přepne z vodiče od vypínače na vodič co vede od baterky. Žárovky mají svítit stejně, jen se odklopí clonka ve světlech. Může být chyba taky někde ve vedení, nebo někde špatné ukostření. To schéma si můžeš stáhnout tady na fóru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
criters Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 dekuji zitra neco zkusim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
criters Vloženo 14. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 zavada odstranena do svetla jsem musel pripajet odpor.dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 Jaký odpor a kam? Prosím přesnější popis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
criters Vloženo 30. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2018 podival jsem se do svetla co jsem vymontoval a byl tam napajeny odpor tak jsem ho napajel do toho noveho a fungovalo to bohuzel jen dva dny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
twister111 Vloženo 11. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2019 Chlapi jak jste to vyřešili ? mám uplně stejný problém, díky za pomoc, u mně bude spíš problém se svazkem někdě mně tam teče z hadičky voda na ostřik, která je ve stejném svazku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reski Vloženo 17. leden 2021 Sdílet Vloženo 17. leden 2021 Zdravím Vás, rád bych poprosil o pomoc s "diagnostikou" problému. Mám FII tour s čočkovými světly. Při přepnutí páčky do polohy dálkových světel, mi světla zhasnou (a nesvítí ani kontrolka dálkových světel). Světelná houkačka ale funguje bez problémů (také se rozsvítí kontrolka). Byl jsem přesvědčený, že bude problém v páčce. Ale po přečtení pár příspěvků tady začínám mít podezření i na relátko. Co je to podle vás spíše, páčka nebo relátko? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 18. leden 2021 Sdílet Vloženo 18. leden 2021 Máš zapnutá světla hlavním spínačem světel? Pokud je nemáš zapnutá a máš denní svícení realizované pomocí hlavních světlometů, tak dálková zapnout nejdou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reski Vloženo 18. leden 2021 Sdílet Vloženo 18. leden 2021 Dula: ano, jsou zapnutá hlavním spínačem. Právě se to začala projevovat za jízdy, že to občas vypadlo a po několika přepnutích to zase "naskočilo" ale teď už je to ve stavu, kdy světla zhasnou (pouze čočky tzn. H7) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reski Vloženo 4. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2021 Chlapi nikoho nic nenapadá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 4. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2021 Když jde světelná houkačka a nejdou dálková světla při přepnutí z tlumených, tak to bude páčkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reski Vloženo 4. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2021 Zoufalí se stébla chytá. Potřeboval jsem to vyřešit před technickou. Dula má pravdu, bylo to páčkou. Ale vyřešil jsem to (snad) šalamounsky. Občas to zafungovalo. Opravdu ale náhodou. Tak jsem byl na tu páčku "razantnější" a začalo se to lepšit. Z deseti přepnutí tak 2 spustili dálky. Shánět nové páčky a měnit je mě zatím nelákalo. Kompresorem jsem to kolem páčky vyfoukal a z tak 50ti přepnutí nezafungovali dvě... Je možné, jak tím autem nejezdím večer a v noci a nepoužívám to přepínání tak moc, že by se to zaneslo bordelem a proto to nefungovalo? Ještě bych se chtěl zeptat. Ve schéma jsem našel relé na světelnou houkačku. Na dály to nemá relé? Předpokládal bych, že tam to relé musí být kvůli těm clonkám. Nebo jak světelná houkačka tak dálky používají jedno relé? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 4. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2021 Pokud máš opravdu světlomety s jednou žárovkou a clonkou, tak to funguje tak, že jak při světelné houkačce tak i při dálkových světlech přepne relé světelné houkačky J828 napájení žárovky od spínače světel na napájení z trvalého +12V a současně se zvednou clonky. Tím se rozsvítí žárovka světelné houkačky i při vypnutých světlech. Takže pokud funguje světelná houkačka a nefunguje přepnutí na dálková světla, chyba není v relátku, to funguje v obou případech stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.