Leden 18, 20196 r před 28 minutami, bojler napsal: Řešit, jakou bude mít životnost motor po patnácti letech je podle mě mimo. Ale ono to k sedí k tvým starostem a neustálým srovnáváním ceníků. Za patnáct let může být auto dávno na vrakovišti po nehodě, ukradené a nebo prostě a jednoduše hnít kvůli korozi. Zbytečné starosti. No nesouhlasím s tebou. Dnes je člověk mladý, zdravý a v pohodě vydělává. Na stáří jseš starý, nemocný, nevyděláváš, nebo nemáš tu možnost a taky si chceš toho života ještě nějak užít a nějak se dopravovat . Takové situace hodně vidím u starších lidí ve svém okolí. Tak proto řešíš, jestli Ti eventuelně motor vydrží. No a jestli jako důchodce najedeš ročně 5000-6000 km a staráš se trochu o kastli, tak by Ti auto mohlo vydržet hodně dlouho. Člověk v mládí, ve středním věku, ve stáří, zdravý, nemocný, vždy uvažuje úměrně své situaci. Takže proto Scala zatím ne a raději něco menšího, ale kvalitního a něco, co vydrží. I když v dnešní době plné elektronických vychytávek, nevím jak tato technologie vydrží třeba těch 15 roků? Omlouvám se, asi jsem taktéž již mimo téma, ale Scale fandím, škoda, že o výbavě Active se zatím neuvažuje. Čím jednodušší výbava, tím míň se toho může pokazit. Divili by jste se ,kolik lidí dnes chce a kupuje co nejjednodušší auto a není to jen kvůli financím! Upraveno Leden 18, 20196 r od DušanV
Leden 18, 20196 r Nevím, co s konfigurátorem vyvádíte, ale pokud se budeme bavit o "normální" konfiguraci, tak se základním 70kW a těmito prvky autu nic zásadního nechybí. Spíš si naopak dokážu představit, že řada lidí ani pakety (i přes jejich zajímavou cenu) chtít nebude. Ambition 1.0/70kW 369 900Kč 5 let záruka/100 000km 2 000Kč metalíza 14 200Kč paket Interier 10 000Kč vyhřívaná přední sedadla a trysky ostřikovačů malý kožený paket zadní el. okna zadní USB 4 zadní repro paket Exterier 16 000Kč litá kola 16 palců zadní parkovací senzory sunset plně LED zadní světla bezpečnostní šrouby kol dojezdová rezerva 1 500Kč Climatronic 11 500Kč Celkem 423 100Kč Upraveno Leden 18, 20196 r od bojler
Leden 18, 20196 r Mjo ano,tak třeba před půlrokem jsem také uvažoval o dalším novém autě co snad chvíly vydrží,požadavky byly hlavně na motor a to klasická atmosféra s novou normou 6d temp.Mám vůz hluboce pod hranicí 400k a v super výbavě včetně sedmileté záruky.Takže prostě za mně je ta Scala hodně drahá a určitě bych do ní nešel.Tak jasný každého věc co si koupí ale přesto snad každej kdo normálně vydělavá musí vzít v potaz cenu.Jinak to prostě nechápu.
Leden 18, 20196 r Teď jak je každý mladý ho zajímá jen výkon, zrychlení, ale komu se blíží šedesátka přemýšlí naprosto jinak. Vystávat v servisu, řešit přes fóra, kde jaká hláška vyskočí, to není pro ně, raději peníze rvát do vnoučat. Každý k tomu dojde jednou.
Leden 18, 20196 r před 1 hodinou, bojler napsal: Scala má ve výbavě navíc základní LED světla, Jako LED parkovačky a denní. Ty na cestu nesvítí, takže k hovnu, stejně jako front asist a jiné nesmysly.
Leden 18, 20196 r Clerfayt: LED jsou i potkávací. Jako kdyby záleželo na tom, kolik součástek auto má a ne jak kvalitní je celek. Prosím zkusme dokázat nemožné a nezasírejme téma tím, že atmosféra je lék na všechny potíže lidstva a jak je Ruster trvalka (to je přezdívka, kterou v Anglii Duster od spousty lidí dostal kvůli korozi) trvalka.
Leden 18, 20196 r Říkal jsem, že 1.0 TSI 85 kW s metlou bude startovat na 420 000,- vč. DPH a seknul jsem se o 9 000,-... Normálně dovybavená Scala (Ambition, Rezervní kolo ocelové neplnohodnotné, Malý kožený paket a multifunkční volant, Dekorační lišta na přístrojové desce "Silver Haptic" + Hot-stamping černý lesklý (je za 0 Kč), Paket Interiér, Paket Exteriér, Ambientní LED osvětlení – bílé (je za 0 Kč), Mobilita Plus a Vkládané tkané koberce) za nějakých 444 900,- Kč vč. DPH mi přijde na Scalu dost. A to, i když odečtu slevu prodejce cca 20 000 + slevu za protiúčet cca 20 000 + dalších cca 20 000 za financování = 384 900,- Kč vč. DPH v tom úplně nejlepším případě... Oproti tomu se mi zdá skutečně rozumná cena výbavy Style, kde prakticky nic nechybí a člověk za 467 600 Kč vč. DPH - výše zmíněné slevy = 407 600,- Kč si odveze super autíčko :) Upraveno Leden 18, 20196 r od petercheco
Leden 18, 20196 r Pokud bude zájem, nářky jsou zbytečné. Pokud zájem nebude, Ambition se s některým z paketů prohlásí za Trumf a zlevní :-)
Leden 18, 20196 r před 43 minutami, Dixik2 napsal: Ví se už v jakých výbavách a motorizacích budou auta na salonech 24.4. ? Většinou při uvedení dávají ty lepší výbavy - skoro všichni měli Kodiaqa Style za 1,2mega, Karoqy 800, Scaly tipuji 1.5 DSG a nafty cca.600 aby to hezky vypadalo na těch podstavcích.
Leden 18, 20196 r Překvapil mě příplatek za TDI jen 40 tisíc, u Rapidu to bylo nejmíň dvakrát tolik (za 1.6), díky tomu, že je to čtyřválec, tak to možná bude bude docela častá alternativa. Ty pěkné sedačky (alespoň na pohled) jsou už i v základu, což je podle mě super (pokud tedy bude dostatečně dlouhý sedák, jsou někde tyto informace?).
Leden 18, 20196 r Možná se pletu, ale mně teda ty přední světla v Ambitionu připadají jako dual H7 a ne LED potkávačky...
Leden 18, 20196 r Taky si myslím že dost lidí sáhne raději po 1.6 TDI než 1.0Tsi, Osobně jestli budu pro mladou kupovat tak jedině 1.5tsi s man. Upraveno Leden 18, 20196 r od Joker 85
Leden 18, 20196 r před 3 minutami, Zdenek Pastorek napsal: Možná se pletu, ale mně teda ty přední světla v Ambitionu připadají jako dual H7 a ne LED potkávačky... Pleteš, jsou to LED potkávačky. Viz stránka 14.
Leden 18, 20196 r Mělo by to být LED s parabolou, něco jako má OIII dálkové, nebo Seat má takto třeba světla. Projektor dostane pak až vrcholná verze LED.
Leden 18, 20196 r Scala proti Rapidu, ve kterém měl člověk vyhřívaná sedadla, hromadu senzorů, liťáky a podobně, že ani nevěděl jak, určitě podražila. Když nakonfiguruji rozumný základ, ale pořád na plecháčích, vyjde na 434 tisíc...což není úplně málo. Výhodou jsou poloLED, nízký příplatek za vyhřívané fičůry a příjemně odstupňované motorizace. Když se znovu vžiji do situace při nákupu Rapidu, tak stejná konfigurace Scaly vychází asi +65 tisíc, takže bychom šli do Ambition s jedním-dvěma příplatky. Mimochodem: Nerozumím, proč mění konfigurátor. Ten starý patří mezi nejlepší napříč značkami.
Leden 18, 20196 r Určitě bude modernější, komfortnější a prostornější, ale pořád je to nástupce Rapidu postavený na obdobném technickém základu.
Leden 18, 20196 r Porovnání s konkurencí: http://www.auto.cz/skoda-scala-velke-cenove-srovnani-konkurenci-127062?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu Že by se vyloženě cenou podbízela se říct nedá, ale že by to bylo nějak extra předražené si také nemyslím.
Leden 18, 20196 r Twisted: Rapid byl vpředu PQ26 a vzadu OI a Scala je kompletně na platformě MQB A0.Na té je Polo,ibiza,Arona a T-Cross.
Leden 18, 20196 r Jen je třeba ještě podotknout, že ikdyž používá stejnou podvozkovou platformu, tak rozměry (rozchod, rozvor, atd.) mohou být rozdílné (což v minulosti neplatilo).
Leden 18, 20196 r Martab: Tak Vlček ze škodovky říkal,že ji prodloužili a rozšířili jak to nejvíc šlo. S tebou souhlasím.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.