Martin18 Vloženo 31. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2018 Ahoj všem, prosím o radu týkající se pazvuků v mém Sup III L&K, 206 Kw, sedan, r.v. 2017, 32 tis km. Při klidném rozjezdu s vyšší zátěží (např. do kopce) se mi v rozpětí ot. cca 1800 - 2200 začal v interiéru objevovat pazvuk, jdoucí pocitově / sluchově někde z prostoru za Columbusem. Má to charakter blízký vzdálenému temnému zvonění / klapání, které ale není hlasité, je slyšitelné v tichém provozu a s větrákem pod 3 čárky. Nicméně je to nový zvuk, který tam nebyl. Vozidlo se jinak chová stejně a pořádku, rozjezd je klidný, bez trhání, chod motoru obdobně. Na volnoběh při vytáčení není zvuk slyšet. Slyšet není ani zvenku při jízdě s otevřeným oknem (může ale být přehlušen svistem). Slyšitelné to je cca do 50 km/h. Zkoušel jsem výměnu paliva, kompletní vystěhování všech volných předmětů ve voze, pohledovou kontrolu motorového prostoru, palubní desky, bez pozitivního nálezu. Auto je sice v záruce, ale neláká mě představa nahodilých demontáží za hledáním příčiny, která možná může mít vzdálenější původ (kolikrát člověk něco slyší z nějakého místa, ale příčina je úplně na jiném konci). Především mě neláká představa demontáže palubní desky, která se už nemusí podařit ideálně slícovat. Zdá se mi, že motor v daných otáčkách nemá výrazně vyšší vibrace, takže v nich samotných bych asi osobně vadu neviděl. Zdá se mi, že by se mohlo jednat o vibraci nějaké kovové části v důsledku vibrace motoru v daných otáčkách, ale je to jen hypotéza. Samozřejmě mě napadají i horší scénáře v mechanice, ale na druhé straně auto je "téměř" nové. Nemáte s tím zkušenost? Zkouším přiložit video, ale na telefonu je to z něj poměrně málo rozeznatelné, lepší je to při zapojení repro nebo sluchátek. Jinak jsem s autem max. spokojený, jede jako z praku a krásně vypadá, jen popsaný jev mi přidává vrásky. Děkuji za názory. 20180829_201010[1].mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaarty92 Vloženo 31. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2018 (editace) Z videa moc nepoznám, ale jestli se ti zdá, že pazvuk jde z místa za columbusem, dost často tam dělá problém jednotka OCU ? Stačí jen vyndat displej a uvidíš jestli má vůli nebo ne. Jestli ano tak podlepit aby se nehýbala a neměla šanci rezonovat. Ještě mě napadá, že musíš mít asi škoda connect aby tam byla ta jednotka. Editováno: 31. Srpen 2018, autor: Maaarty92 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 31. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2018 Skoda connect nemam, v 2/2017 nebyl jeste v nabidce. Zkusil jsem poridit lepsi zaznam, kde je to slyset i z telefonu, prikladam. 20180831_190150.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 31. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2018 Když vypneš topení je to tam také?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 1. Září 2018 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2018 Ano, posledni zaznam je s vypnutym topenim a ventilatorem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 6. Září 2018 Autor Sdílet Vloženo 6. Září 2018 Zadny tip? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standik4 Vloženo 7. Září 2018 Sdílet Vloženo 7. Září 2018 Pokud to dělá jen chvilku při rychlém rozjezdu,tak je to rezonance od trubek klimatizace,škodovka o tom ví,zajeď do servisu,dají tam izolaci.U mého vozu se to povedlo na druhý pokus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 7. Září 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2018 Dekuji za tip, nemel bys k tomu blizsi popis - v jakem miste? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 26. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2018 Taky by se mi hodil nějaký bližší popis,zítra dávám auto do servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 26. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2018 U me to dopadlo zjistenim, ze urcite pazvuky z rezonance trubek topeni ve stredovem tunelu vyresila SA jednoduchou upravou izolace uz v r. 2015. Postup znam. Ja mam ale r.v. 2017. Ten muj pazvuk jsem pak naslechl identicky u tri dalsich pujcenych aut stejnych motorizaci z ruznych mesicu vyroby, takze jsem to uzavrel jako vlastnost a nikoliv vadu a dal neresil. Pro detaily se mi pripadne ozvi naprimo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.