Duben 25, 20205 r Zdravím, dá někdo typ, kde je možno sehnat pro připojení trvalého + do pojistkové skříně kabel s trojitým můstkem, který se pak táhne do motoru na pojistkovou lištu vedle baterie? Označení dílu je VAG 000937524C - samozřejmě něco z bouračky, nový díl vím kde koupit?
Říjen 19, 20204 r V 2. 5. 2019 na 19:10, FrantisekM napsal: Tak doplním informace: Když se podíváte do kufru na štítek s PR číslami tak 1D0 - úplně bez ničeho (tahat dráty až dopředu, ŘJ) 1D7 - příprava na tažné (jednotka v kufru a dráty do pojistkové skříně) 1D2 - tažné z výroby (ale to je asi zbytečné jsem psát :-D) Dobry den ,muzete mi tez zjistit jestli mam pripravau na tazne moc dekuji-TMBJF73T0E9009544
Listopad 18, 20204 r Poradí někdo jaké piny koupit do konektorů, které přijdou do řídící jednotky rozpoznání přívěsu? Ty, které uvádí v prvotním vláknu FrantišekM: 6Q0 937 713 6Q0 972 883 příp. ještě čísla pinů, které se připojují do pojistkové skříně... (malý a velké)
Březen 21, 20214 r V 2. 5. 2019 na 19:10, FrantisekM napsal: Tak doplním informace: Když se podíváte do kufru na štítek s PR číslami tak 1D0 - úplně bez ničeho (tahat dráty až dopředu, ŘJ) 1D7 - příprava na tažné (jednotka v kufru a dráty do pojistkové skříně) 1D2 - tažné z výroby (ale to je asi zbytečné jsem psát :-D) VIN: TMBAR6NH8J4521196
Červenec 27, 20214 r Čau dravci, docela by mě zajímalo jestli je jednotka tažného stejná v případě elektriky se zásuvkou 7pin s tou ze 13pin. Mám v autě 7 pin a chtěl bych překopat na 13pin z důvodu jak autor psal domečku za autem. Díkes za info
Září 22, 20213 r V 2. 5. 2019 na 18:14, FrantisekM napsal: Když dáš VIN tak ti to zjistím Ahoj prosím tě jde ještě zjistit podle Vin zdali mám přípravu na tažné zařízení či ne, děkuji
Duben 8, 20223 r V 2. 5. 2019 na 19:11, FrantisekM napsal: Tak bohužel 1D0 bez přípravy Zdravím mohl bych taky poprosit o zjištění té předpřipravy ? Děkuji TMBJF93T5B9041087
Duben 8, 20223 r Autor před 49 minutami, Hubáč napsal: Zdravím mohl bych taky poprosit o zjištění té předpřipravy ? Děkuji TMBJF93T5B9041087 Toto auto je bez přípravy, takže komplet s kabeláží a jednotkou
Duben 23, 20223 r V 19. 9. 2018 na 9:01, FrantisekM napsal: Ahoj klubáci a nadšenci, protože je tady hrozně moc málo návodů, rozhodl jsem se zase jeden přidat :-). Tentokrát to bude montáž tažného zařízení do superba II. V mém případě combi, ale pro sedan to bude skoro stejná pakárna. Protože v autě nebyla příprava pro tažné a to je škoda, musel jsem absolvovat tahání kabelů až k pojistkovému boxu. Jinak pro montáž tažného jsem se rohodl z několika důvodů superb 2,0l TDI 125kW může tahat 1800kg (4x4 až 2000kg), pak jsem slíbil dětem, že pojedeme na výlet s domečkem za autem(karavan)(ten slib jsem neměl nikdy dávat :-)) a pak tažné se čas od času prostě hodí. Já jsem se rozhodl sehnat origo tažné s origo jednotkou, abych se vyhnul dalším nepříjemnostem s funkčností přívěsu. Potřebný materiál: 1x EEA 800 001 (3T0 092 155) Tažné zařízení https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/eea800001-tazne-zarizeni-odnimatelne-sedan-i-combi-skoda-24368.html 1x EEA 800 001 EL - elektrika https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/eea800001el-elektricka-instalace-pro-tazne-zarizeni-bez-pripravy-skoda-23332.html V těchto dvou položkách je vše co potřebujete pro montáž tažného Pokud si budete shánět starší tažné je potřeba: Konektory do ŘJ tažného 6Q0 937 713 + piny 6Q0972 883 + piny Piny do pojistkového boxu, očka pro kostření Matice rozpínací 2 x N 908 338 01 Šroub 2x N 909 562 02 Kabeláž 3x 2,5mm2 - 6m 3x 0,5mm2 - 6m 1x CAN komfort - 4m 2x 2,5mm2 - 2m hnědý 1x 2,5mm2 - 2m 1x 1,0mm2 - 2m hnědy 7x 0,075mm2 - 2m Pokud je vše připraveno, tak jdeme na to(předem se omlouvám, že nemám dostatek fotek, ale pokud nemám osobního fotografa(můj bratr) tak prostě dělám a zapomínám fotit) Montáž tažného jako takového není tak velký problém - sundat nárazník, odepnout kabeláž od senzoru v nárazníku(pokud senzory jsou) - odmontovat plechový kryt pod nárazníkem - vložit do nosníku tažné a zašroubovat 4 šrouby co tažné drží(pozor u strany výfuku, je plechové stínění, to je potřeba povolit z držáku, aby bylo možné zašroubovat šrouby co drží tažné. Jde to bez nutnosti vyvěšení výfuku) - vyříznout do spodku nárazníku díru pro tažné( je to tam naznačené, takže se nelze splést) Po montáži to vypadá asi takto: V dalším kroku jsem se vrhnul na interiér v kufru, kdy jsem z kufru vyházel vše až po rezervu: Kabely od zásuvky jsem protáhnul do interiéru kufru připravenou dírou od výroby: Dále bylo potřeba rozebrat levou stranu interiéru v kufru, to tu nebudu rozepisovat, ale docela pakárna, vyndání zadní sedačky a rozebrání boku u sedačky: Montáž jednotky a dotažení kabelu od zásuvky tažného: Pak jsem si připravil druhý konektor co vede přes celé auto až do pojistkového boxu, CAN jsem napojil v kabelovém svazku pod bočním airbegem zadní sedačky, ale CAN jde zapojit i u zadních, předních dvěří, v BCM konektoru... Následovalo provizorní zapojení drátů na baterii a zkouška diagnostikovat ŘJ tažného: To se povedlo na výbornou a tak jsem začal tahat kabely od zadního blatníku až k pojistkovému boxu. V cestě mi stálo obložení prahu, sedačka řidiče, to muselo vše ven. Pak odhrnutí koberce: Po té hrůze mě čekala další hrůza a to napojení kabelů do pojistkového boxu: Musel ven ofuk nohou, kolenní airbag, BCM jednotka, a v rámci možností i pojistkový box. Brzdový singál jsem připojil na drát od BCM hnědá svorkovnice pin č. 17 drát pro spínané + (svorka 15) šel do pojistkového boxu pojistka č.8 a tři dráty napojit do pojistkek 43, 44, 45, tam bylo potřeba dodělat i přívod. Po zapojení jsem ještě musel nakodovat Gateway, respektivně v ní zaškrtnou, že je přítomná jednotka pro tažné a předokovat parkovacího asistenta. Pak jen test tažného. a závěrečné složení ineriéru. Protože já jsem hračička a chtěl jsem to mít hezké, jako z výroby, tak jsem se s tím mazal 18 hodin, ale asi by to šlo stihnout za lepší čas. Teď už jen na STK aby mi vystavili protokol, uřad zapsal a můžeme jet s tím domečkem za autem. Zdravím pěkný návod , kolega v práci mi říkal že někde slyšel , že auta s tažným mají oproti původním silnější chladič a Saharu a tajcty věci.. a že při dodělání tažného se to mění za lepší , neslyšel jste i tom taky něco ? Nebo jinak teď jak máte tažné a táhl jste něco těžšího a přišlo vám že by origo chlazení nestačilo ?
Duben 23, 20223 r Autor před 2 hodinami, Hubáč napsal: Zdravím pěkný návod , kolega v práci mi říkal že někde slyšel , že auta s tažným mají oproti původním silnější chladič a Saharu a tajcty věci.. a že při dodělání tažného se to mění za lepší , neslyšel jste i tom taky něco ? Nebo jinak teď jak máte tažné a táhl jste něco těžšího a přišlo vám že by origo chlazení nestačilo ? Ahoj, to kolega slyšel dobře, některé automobilky to tak mají a ještě to občas rozdělují na země podle toho jak moc horko tam je, ale k tomu je samosebou ale. Pokud automobilka dává tyto rozdílné chladiče a sahary a nechce si vzít na triko, že když někdo dodělá tažné, tak bude auto vařit jako rychlovarka, do techničáku k hmotnostem zapíše 0 kg a je vymalováno, žádné takže nenamontuješ, teda namontuješ, ale můžeš tahat 0 kg.
Duben 24, 20223 r před 22 hodinami, FrantisekM napsal: Ahoj, to kolega slyšel dobře, některé automobilky to tak mají a ještě to občas rozdělují na země podle toho jak moc horko tam je, ale k tomu je samosebou ale. Pokud automobilka dává tyto rozdílné chladiče a sahary a nechce si vzít na triko, že když někdo dodělá tažné, tak bude auto vařit jako rychlovarka, do techničáku k hmotnostem zapíše 0 kg a je vymalováno, žádné takže nenamontuješ, teda namontuješ, ale můžeš tahat 0 kg. A jak jste to řešil vy třeba ve vašem případě ?
Březen 26, 20232 r Dobrý večer, prosím o zjištění přípravy dle VIN TMBLF73T3E90XXXXX Děkuji Upraveno Březen 26, 20232 r od dotTwelve
Březen 26, 20232 r online etka pise PR 1D0 takze bez , realne tych priprav bolo malo , ale je to uplne jedno lebo podla mna origo elektriku uz kupis len bez pripravy a natiahnut kable dopredu na SupII je malina a krasna robota , aj zapojit aj nakodovat ..to viac roboty je rozobrat ten bok kufra
Květen 24, 20232 r https://aci.sk/default.asp?cls=catalog&xsl=xextcatalog ale je to omezene na niekolko VIN
Červenec 22, 20232 r Zdravím mohl bych také poprosit o určení přípravy pro tažné podle VIN? TMBLE93T5F9025537
Září 23, 20231 r Ahoj mohl by jsem tě poprosit o podrobnější popis toho který kabel je který ? Jedná se o ten svazek který jde přes auto dostal jsem ho střižený pod přístrojovou a nikdo mi nic neřekl . Vše je origo dekuji
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.