Publikováno Říjen 20, 200618 r mám jen takovou kontrolní otázku. Je "možné", že mám u své 1.4 mpi 50kw takovejch prvních 5 minut při jízdě po městě (pravda jezdím docela svižně) průměrnou spotřebu 12 i 12 a půl litru ?
Říjen 20, 200618 r no záleží jak na to šlapeš.....je jsený pokud je motor stuidený tak spotřeba je vysoká.....mě palubní PC ukazuje taky kolem 8-10l Fábii clasic 1.4MPi 2000..e jasný že se poidle palubního PC nedá ve městě bvůbec jeszdit.....já se snažím na to ve městě moc nešlapat..aby nebyla spotřeba vysoká..
Říjen 20, 200618 r Jak vyjedu mám tam cca 20- 25 pak to klesá a v Praze se drží průměr kolem 9-10 litrů dle pal. pc. Ale zajímavé je, od pondělka jsem najel v Praze 305km a spotřeba mi vyšla při dotankování 7.5 l/100km. Tom
Říjen 20, 200618 r Autor no, gumy nepískaj, ale jezdím prostě svižně. Ale asi je to fakt chyba, protože takováhle jízda plus pořád se řadí, zastavuje, rozjíždí, možná ta spotřeba odpovídá. Ale i tak mi to přišlo dost..
Říjen 20, 200618 r Ja som teraz dorobil PP a z mestskej prevadzky som zhrozeny,parkan ma pravdu podla PP sa v meste neda jazdiť. To,že prvych 5 min. to žerie ma svedomi sytič,ked si všimneš nie je ani nulova spotreba ked daš nohu z plynu až po zahriati. Upraveno Říjen 20, 200618 r od vikino1
Říjen 20, 200618 r Nie nemam origo ten je drahy plus budiky, ja mam od jedneho manika tu z fora.Nahodil som ho iba minuly vikend takže iba testujem a vytešujem sa http://fabia.php5.sk/
Říjen 21, 200618 r ja si myslim ze je to uplne normalne. aj mne to zere tak 10,8, 9,6 zalezi ako je teplo a talezi ako tomu slapes na krk. ale uz to bolo aj na 12,6. este jedna perlicka minuly rok v zime -20 stupnov a spotreba po 500m bola cca 60l/100km kombinovana a ked si dal aktualnu tak ukazala aj 99,9 viac nedovolil display
Říjen 21, 200618 r Ja mam nasledovny postup: Nastartujem auto, cakam asi 5s a vycuvam z garaze cca 40s bezi naprazdno (volnobeh), ja medzitym zavriem garaz Pohnem sa zapnem svetla radio, ventilator na I prejdem krizovatkou kde zastavim akokeby an stopke a potom uz idemnormalne. Po prvych desiatkach metrov mi PP ukaze spotrebu v zavislosti od teploty garaze od 12 do 28 litr/100km, ale klesa kontinualne dot rychle. Motor netrapim ani nevytacam pridavam plynule a pomaly az do zahriatia vody (od 500m az do 4km (podla teploty a charakteru cesty)) Studeny start a nasledna jazda so studnym motorom nicia naiviacej auto, ale auto sluzi mne nie ja jemu Popisovanje spotreby su uplne v norme
Říjen 21, 200618 r ja si myslim ze je to uplne normalne. aj mne to zere tak 10,8, 9,6 zalezi ako je teplo a talezi ako tomu slapes na krk. ale uz to bolo aj na 12,6. este jedna perlicka minuly rok v zime -20 stupnov a spotreba po 500m bola cca 60l/100km kombinovana a ked si dal aktualnu tak ukazala aj 99,9 viac nedovolil display spotreba 60litrov/100km po 500m je realna iba vtedy ak si dlhsie stal s nastartovanym motorom, inac je nerealna
Říjen 21, 200618 r ja si myslim ze je to uplne normalne. aj mne to zere tak 10,8, 9,6 zalezi ako je teplo a talezi ako tomu slapes na krk. ale uz to bolo aj na 12,6. este jedna perlicka minuly rok v zime -20 stupnov a spotreba po 500m bola cca 60l/100km kombinovana a ked si dal aktualnu tak ukazala aj 99,9 viac nedovolil display spotreba 60litrov/100km po 500m je realna iba vtedy ak si dlhsie stal s nastartovanym motorom, inac je nerealna pri nizkych teplotach ako boli minulu zimu som nechaval motor bezat na prazdno tak 1-2 min.
Říjen 21, 200618 r Já osobně radši obětuju pár deci benzínu než abych v zimě na horách vyjížděl v -20ti ihned po nastartování... Tom
Říjen 22, 200618 r Já osobně radši obětuju pár deci benzínu než abych v zimě na horách vyjížděl v -20ti ihned po nastartování...Tom jasne niekedy som praktizoval to ze som nastartoval a isiel oskrabat okna.
Říjen 22, 200618 r No neviem či je to zohrievanie spravne (ja to robim občas tiež ako houmr) vo všetkych priručkach a radach sa však doporučuje pomala jazda no a ta nam hadže spotrebu do tak vysokych čisel-a potom si vyber!
Říjen 22, 200618 r Zdar, jeden maly postreh od manika ktory vyraba PP V zime ked bolo tych -20 bola po nastartovani stojaceho auta spotreba cca 4l/hodinu, teraz ked je okolo 10stupnov mam po nastartovani 2l/hodinu.
Říjen 22, 200618 r Zdar, jeden maly postreh od manika ktory vyraba PP V zime ked bolo tych -20 bola po nastartovani stojaceho auta spotreba cca 4l/hodinu, teraz ked je okolo 10stupnov mam po nastartovani 2l/hodinu. to co mate za tanky? najvyssia spotreba tesne po nastartovani mi nikdy neprekrocila 2,3 litrov/h (pri -25°C), bezne je v zime okolo 1,5-1,8 litrov/h. V lete s chladnym motorom neprekroci 1,2 litr/h Na volnobeh mavam podla zatazenia palubnej siete od 0,3 do 0,5 litr/h
Říjen 22, 200618 r Tak ja mam po naštartovani 3l, po 20-30 sec. 1,2l po zohriati motora 0,9l.No ako pišem vyššie pal.PC testujem, nastavenie konštanty vstrekov nie je 100%. Upraveno Říjen 22, 200618 r od vikino1
Říjen 22, 200618 r No neviem či je to zohrievanie spravne (ja to robim občas tiež ako houmr) vo všetkych priručkach a radach sa však doporučuje pomala jazda no a ta nam hadže spotrebu do tak vysokych čisel-a potom si vyber! ano nie je dobre nechat bezat motor v zime len tak nech sa ohrieva lebo motor sa ohreje a prevodovka je stuhnuta. potom tam vznikaju tlaky. ale kto praktizuje to ze nastartuje a necha motor bezat tak 1-2 min urcite nerobi zle a mozno je to este lepsie ako ked sa niekto hned vyrazi. to preco to vyrobca pise v priruckach je z dovodu aby ludia nenechavali bezat pol hodinu auto nastartovane.
Říjen 22, 200618 r No neviem či je to zohrievanie spravne (ja to robim občas tiež ako houmr) vo všetkych priručkach a radach sa však doporučuje pomala jazda no a ta nam hadže spotrebu do tak vysokych čisel-a potom si vyber! ano nie je dobre nechat bezat motor v zime len tak nech sa ohrieva lebo motor sa ohreje a prevodovka je stuhnuta. potom tam vznikaju tlaky. ale kto praktizuje to ze nastartuje a necha motor bezat tak 1-2 min urcite nerobi zle a mozno je to este lepsie ako ked sa niekto hned vyrazi. to preco to vyrobca pise v priruckach je z dovodu aby ludia nenechavali bezat pol hodinu auto nastartovane. SUHLASIM
Říjen 22, 200618 r to co mate za tanky? najvyssia spotreba tesne po nastartovani mi nikdy neprekrocila 2,3 litrov/h (pri -25°C), bezne je v zime okolo 1,5-1,8 litrov/h. V lete s chladnym motorom neprekroci 1,2 litr/h Na volnobeh mavam podla zatazenia palubnej siete od 0,3 do 0,5 litr/h Nmo my mame este stare benzinove rokmi overene 4-valce 44kW a nie 3-valce ako ty BTW moja 1.4 ma volnobeh po dokonalom ohriati na hodnote 800rpm. Upraveno Říjen 22, 200618 r od Yano
Říjen 22, 200618 r to co mate za tanky? najvyssia spotreba tesne po nastartovani mi nikdy neprekrocila 2,3 litrov/h (pri -25°C), bezne je v zime okolo 1,5-1,8 litrov/h. V lete s chladnym motorom neprekroci 1,2 litr/h Na volnobeh mavam podla zatazenia palubnej siete od 0,3 do 0,5 litr/h Nmo my mame este stare benzinove rokmi overene 4-valce 44kW a nie 3-valce ako ty Stare ale dobre a spolahlive a NENAŽRANE!
Říjen 22, 200618 r Autor dnes jsem si trochu spravil chuť, protože jsem najezdil cca 40 km po Praze s průměrnou spotřebou 5.3 ..což je můj rekord !
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.