Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Scénář jako v 2015, když jsem objednával F3 - slabší TSi bubny vzadu, za přípl.2000 kotouče. 70kW verze vzadu s bubny, 85 s kotouči. Oni stejně ty škodovácké zadní kotouče nic moc. Na F3 i Sup III si lidé stěžovali na vyryté drážky a vzhledově nic moc, u 70kW zadní kotouče asi nejsou životně nutné, buben nové konstrukce úlohu zastoupí.

• o 1 rok později...
Vloženo

Dnes ráno som zistil že mi pri brzdení piskaju brzdy a aj po cca 50km piskanie neprestalo. Môže to byť že je dnes väčšia minusova teplota alebo žeby už brzdy boli poskodene? Nabehane mám po 1.5 roku  ešte len 10500km 

Vloženo

Ochladenim to znova zacalo aj u mna. Kombinacia materialu a poveternostnych podmienok. Ak ti nepiskaju ked nebrzdis a nemas ryhy na kotuci, tak je to len vedlajsi zvukovy efekt bez vplyvu na brzdy. Pri vymene, ked sa opotrebuju treba dat ineho vyrobcu, kombinaciu kotuc/platnicka a ukludni sa to. Ale to je este daleko

• o 4 měsíce později...
Návštěvník
Vloženo (editace)

dnes pri brzdeni pocul take ako bubnovanie . Netrasie ani volantom ani nekope do pedalu .vsetko v pohode az na ten zvlastny zvuk . stalo sa to uz niekomu ?

Editováno: , autor: m.a.r.e.k
Návštěvník
Vloženo

prave ze nekopalo nic do pedalu. dnes som za jazdy jemne zatiahol rucnu nech sa obrzia trochu zadne kotuce a problem zmizol . 

Vloženo

To je ono, lechtání brzd při eko jízdě. Zvláště v zimě po mytí brzdy před odstavením auta víc prohřeju a s korozí kotoučů nemám na žádným autě problém.

Návštěvník
Vloženo (editace)

auto chvilu stalo  naposledy som siel nanom v dazdi tak to prisudzujem tomu . 

• o 4 týdny později...
Vloženo

Řešil jsem cca měsíc zpět problém se zadními brzdami (při brždění hučely), najeto 6500 km. Odvezl jsem auto do aut. servisu, kde brzdy vyčistili a prohodili destičky. Nyní to již tolik nehučí, ale stále mi to nepřijde úplně OK. Dle nich je prý potřeba pořádně probrzdit. Tak to budu chvíli pozorovat a uvidím.

Vloženo

na Scale 1.0/70 mám zadní kotouče tak divně flekatý to jsem ještě na autě neměl. Nejsou tam ale rýhy, nelesknou se ať dělám co dělám, přední jsou naprosto ok, z dálky do bije do očí, přední lesklé a zadní matné flekaté.

Vloženo

Vormem> mám to na rapidu úplně to samé. Kdyby to nebyla skladovka do kotoučů bych jinak nikdy u auta této třídy fakt nešel.

o3-scala> snůška tvých dohadů, nebo nám tu konstrukční chybu dokážeš víc specifikovat? Já bych měl jinou teorii, ale je to jen teorie tak se jí chlubit nebudu. 

Vloženo

také mám 1.0/70 kw a kotouče jsou také flekaté, ale jak píši výše brzdy hučí (už zase začínají hučet více - po vyčištění v servisu), pravděpodobně tam pojedu znovu, přední jsou naprosto OK

Vloženo

Já jsem to zkoušel v servise chvilku po tom, co jsem koupil auto. Ve výsledku mi bylo řečeno, že to je normální, že s tím nic neudělají. Že se to samo časem spraví a sváděli to na bordel. Že pokud chci, tak mi to vyčistí, samozřejmě za moje peníze. Ale že to tam bude za chvíli znovu. Tak jsem se schválně podíval na prodejně na jiné auto a hle, ono to mělo taky. Tak jsem se sbalil a jel pryč. Jinak brzdy pískají skoro pořád. Teď nedávno jsem je zkusil pořádně zadupnout při vyšší rychlosti a od té doby je zatím klid. Ale na jak dlouho, to je ve hvězdách.

Moje kotouče:

20200422_165457.thumb.jpg.c9d9b88379462973b4498ee2c4912b4e.jpg

Kotouče auta na prodejně:

20200424_083739.thumb.jpg.533e6e083853bfc92ea565cba12d284c.jpg

Vloženo

Ono když jezdíš po rovinách a nejsi zrovna letec tak ten zadek se jen veze a moc se nebrousí. Já jezdím i známé Buchláky tak brzdám občas preventivně naložím. V zimě po mytí jsem přes ručku brzdy vždy trochu víc prohřál před parkováním a korozí nemám problém nicméně ten povrch není lesklý jak na předku. 

Návštěvník
Vloženo (editace)

par krat som za jazdi jemne zatiahol rucnu . trochu sa to zlepsilo uz nehucia ale flaky  a ryhy su . na fabii 70kw su kotuce zadne ale tam od novoty nebol problem z hlukom aj ked su flakate a ryhy v nich .

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...