Jan R. Vloženo 2. Duben 2019 Sdílet Vloženo 2. Duben 2019 Scénář jako v 2015, když jsem objednával F3 - slabší TSi bubny vzadu, za přípl.2000 kotouče. 70kW verze vzadu s bubny, 85 s kotouči. Oni stejně ty škodovácké zadní kotouče nic moc. Na F3 i Sup III si lidé stěžovali na vyryté drážky a vzhledově nic moc, u 70kW zadní kotouče asi nejsou životně nutné, buben nové konstrukce úlohu zastoupí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 2. Duben 2019 Sdílet Vloženo 2. Duben 2019 před 1 hodinou, ikoala napsal: V dnes vydane tiskove mape se pise "U modelů vybavených tříválcovým motorem jsou vzadu použity devítipalcové bubnové brzdy." Tusi ted anekdo, jak to fakt bude? 190402_Tiskova_mapa_SKODA_SCALA.pdf Kotoucove brzdy pro CZ trh jsou standard. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Habi001 Vloženo 2. Duben 2019 Sdílet Vloženo 2. Duben 2019 Přesně tak, pro ČR budou jen kotoučové brzdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 2. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Dnes ráno som zistil že mi pri brzdení piskaju brzdy a aj po cca 50km piskanie neprestalo. Môže to byť že je dnes väčšia minusova teplota alebo žeby už brzdy boli poskodene? Nabehane mám po 1.5 roku ešte len 10500km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 2. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Ochladenim to znova zacalo aj u mna. Kombinacia materialu a poveternostnych podmienok. Ak ti nepiskaju ked nebrzdis a nemas ryhy na kotuci, tak je to len vedlajsi zvukovy efekt bez vplyvu na brzdy. Pri vymene, ked sa opotrebuju treba dat ineho vyrobcu, kombinaciu kotuc/platnicka a ukludni sa to. Ale to je este daleko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 2. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Po prejdeni cca 100km to prestalo po meste ale cestou nazad po dlhsom stani ich bolo pocut zas. Bol som v servise ale ma nenapadlo sa na to opytat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 19. Duben 2021 Sdílet Vloženo 19. Duben 2021 (editace) dnes pri brzdeni pocul take ako bubnovanie . Netrasie ani volantom ani nekope do pedalu .vsetko v pohode az na ten zvlastny zvuk . stalo sa to uz niekomu ? Editováno: 20. Duben 2021, autor: m.a.r.e.k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 a brzdil si na rovnej ceste ci nerovnostiach? lebo pri brzdeni na nerovnom povrchu pocut buchanie od napravy prednej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 @m.a.r.e.k Nebylo to ABS? To bouchá/cvaká a kope do pedálu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 aj abs bucha aj naprava pri brzdeni cez nerovnosti. to báubnovanie ale asi bude to abs, lebo to je pravidelne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 To musíš brzdit opravdu razantně, nástup ABS je spíš při kritickém brždění, pokuď tedy nemáte aktuálně u vás nasněženo :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 prave ze nekopalo nic do pedalu. dnes som za jazdy jemne zatiahol rucnu nech sa obrzia trochu zadne kotuce a problem zmizol . 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 To je ono, lechtání brzd při eko jízdě. Zvláště v zimě po mytí brzdy před odstavením auta víc prohřeju a s korozí kotoučů nemám na žádným autě problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 (editace) auto chvilu stalo naposledy som siel nanom v dazdi tak to prisudzujem tomu . Editováno: 20. Duben 2021, autor: m.a.r.e.k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doum Vloženo 14. Květen 2021 Sdílet Vloženo 14. Květen 2021 Řešil jsem cca měsíc zpět problém se zadními brzdami (při brždění hučely), najeto 6500 km. Odvezl jsem auto do aut. servisu, kde brzdy vyčistili a prohodili destičky. Nyní to již tolik nehučí, ale stále mi to nepřijde úplně OK. Dle nich je prý potřeba pořádně probrzdit. Tak to budu chvíli pozorovat a uvidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
o3-scala Vloženo 20. Květen 2021 Sdílet Vloženo 20. Květen 2021 konstrukcna chyba. Vsetky Scaly maju problem hlavne so zadnymi kotucmi. Nevhodny material. Vydrete drazky, nerovnomerne opotrebenie -- zial su benou vecou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 na Scale 1.0/70 mám zadní kotouče tak divně flekatý to jsem ještě na autě neměl. Nejsou tam ale rýhy, nelesknou se ať dělám co dělám, přední jsou naprosto ok, z dálky do bije do očí, přední lesklé a zadní matné flekaté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 Vormem> mám to na rapidu úplně to samé. Kdyby to nebyla skladovka do kotoučů bych jinak nikdy u auta této třídy fakt nešel. o3-scala> snůška tvých dohadů, nebo nám tu konstrukční chybu dokážeš víc specifikovat? Já bych měl jinou teorii, ale je to jen teorie tak se jí chlubit nebudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doum Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 také mám 1.0/70 kw a kotouče jsou také flekaté, ale jak píši výše brzdy hučí (už zase začínají hučet více - po vyčištění v servisu), pravděpodobně tam pojedu znovu, přední jsou naprosto OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jedlaa Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 Já jsem to zkoušel v servise chvilku po tom, co jsem koupil auto. Ve výsledku mi bylo řečeno, že to je normální, že s tím nic neudělají. Že se to samo časem spraví a sváděli to na bordel. Že pokud chci, tak mi to vyčistí, samozřejmě za moje peníze. Ale že to tam bude za chvíli znovu. Tak jsem se schválně podíval na prodejně na jiné auto a hle, ono to mělo taky. Tak jsem se sbalil a jel pryč. Jinak brzdy pískají skoro pořád. Teď nedávno jsem je zkusil pořádně zadupnout při vyšší rychlosti a od té doby je zatím klid. Ale na jak dlouho, to je ve hvězdách. Moje kotouče: Kotouče auta na prodejně: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 Ono když jezdíš po rovinách a nejsi zrovna letec tak ten zadek se jen veze a moc se nebrousí. Já jezdím i známé Buchláky tak brzdám občas preventivně naložím. V zimě po mytí jsem přes ručku brzdy vždy trochu víc prohřál před parkováním a korozí nemám problém nicméně ten povrch není lesklý jak na předku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 (editace) par krat som za jazdi jemne zatiahol rucnu . trochu sa to zlepsilo uz nehucia ale flaky a ryhy su . na fabii 70kw su kotuce zadne ale tam od novoty nebol problem z hlukom aj ked su flakate a ryhy v nich . Editováno: 21. Květen 2021, autor: m.a.r.e.k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doum Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 viz foto moje brzdy. Nevíte někdo od jakého výrobce tam jsou kotouče a destičky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 Jako že máme křišťálovou kouli? V průběhu výroby se to může asi i kdykoliv změnit. Co dávají cca do prvomontáže najdeš třeba na skoda-dily.cz . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 Akk das dole koleso, pozri ci tam neni vyrobca. Ja som mal, ci mam este ciarovy jod na strmenoch. Tipujem, ze kotuc bude od toho isteho vyrobcu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.