Přejít na obsah

Octavia1

Doporučené příspěvky

Dotaz pro znalce. Vymenil jsem si v O1 ty seriove predni repro za BLAUPUNKT - CMW 254. Jde o stredobasy, prumer 165mm, 45-5000Hz, 45/120W, MDF podlozky mam.

Otazka je proc neslysim zadne zlepseni, spise se mi zda, ze ty papiraky co tady kazdy zatracuje hrali lip. Jestli nekdo o techto blaupunktech vite, budu rad za kazdy nazor. Nejsem nijak narocny, ale proste jsem si tam dal "lepsi" repro :huh:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotaz pro znalce. Vymenil jsem si v O1 ty seriove predni repro za BLAUPUNKT - CMW 254. Jde o stredobasy, prumer 165mm, 45-5000Hz, 45/120W, MDF podlozky mam.

Otazka je proc neslysim zadne zlepseni, spise se mi zda, ze ty papiraky co tady kazdy zatracuje hrali lip. Jestli nekdo o techto blaupunktech vite, budu rad za kazdy nazor. Nejsem nijak narocny, ale proste jsem si tam dal "lepsi" repro :huh:

Ja se obavam, ze si ty origo nahradil necim o par % lepsim a ten rozdil ti proste nestaci. Zalezi jestli neni problem v montazi nebo v zapojeni. Ty Blaupunkt by mely hrat o neco lip ale kvalitu bych tam nehledal. Asi bych ty repra vymenil.

Odkaz ke komentáři

Origo dvere v octavce maji moc velky akusticky zkrat, takze zadne reproduktory tam nijak hvezdne bez uprav nezahraji - spravne by mela byt vzdy za reproduktorem uzavrena ozvucnice, coz v tomto pripade neplati.

Nejlepsi reseni je vytlumit dvere, coz spousta lidi nikdy neudela, ale tak aspon koupit v OBI textilni pasku Powertape, Ducktape atd. a tyto diky prelepit, aby to tam nefoukalo, uz tahle uprava udela hodne citelny rozdil v kvalite reprodukce - stredy budou presnejsi, objevi se i nejake basy...

Jinak Blaupunkt repra nic moc, pouze na radio nejlepe napr. Helix Blue 62

http://www.ryves.cz/reproduktory/165-mm/ko...blue-62-new.php

nebo

http://www.ryves.cz/reproduktory/165-mm/ko...erbass-s-6c.php

Odkaz ke komentáři

Ahoj, nemas je prepolovany? Ten efekt ztraty basu je typicky. Je to jen napad.

R.

To jsem kontroloval, o par prispevku vyse jsem napsal, ze jsou sfazovany.

Já bych ti doporučoval zkusit odpojit vejškáče. Ve předu musí být basák jinak je to převejškovaný. Já jsem taky volil špatné repro. Já jsem zase koupil přední třípásmové repro sony a nové rádio a basy byli fuč tak jsem několik tejdnu bloumal a zkoušel a nic a pak mě napadlo odpojit vejškáče a bylo to dobré pak jsem ještě dal MDF podložky a vytlumil dveře a je to super. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Výškové repro v předních dveřích je nesmysl odpojovat protože vysoký kmitočty jsou důležité pro prostorovou lokalizaci.Jedinný výšky se kterýma bych souhalsil je odstranit jsou ty v zadních dveřích.

Na to aby ti to hrálo dobře je potřeba celkem málo věcí, ale to málo nekoresponduje s málem financí.

Předně je potřeba si obstarat kvalitnější rádio (NE SYMPHONY!)Pro přední dveře použít kvalitnější komponentní reproduktory v cenovém rozmezí 2-3000,- (možná i více) když k tomu přidáš podložky (k dostání u Milan II) a vytlumení dveří (opět žádný mirelon!) ale pláty na bázi bitumenu.

Výsledek bude velmi rozdílný od standardu z výroby.

Jako dobrý začátek za 4990,-...///Alpine CDE-9848

post-29-1163193986.jpg

Odkaz ke komentáři

Origo dvere v octavce maji moc velky akusticky zkrat, takze zadne reproduktory tam nijak hvezdne bez uprav nezahraji - spravne by mela byt vzdy za reproduktorem uzavrena ozvucnice, coz v tomto pripade neplati.

Nejlepsi reseni je vytlumit dvere, coz spousta lidi nikdy neudela, ale tak aspon koupit v OBI textilni pasku Powertape, Ducktape atd. a tyto diky prelepit, aby to tam nefoukalo, uz tahle uprava udela hodne citelny rozdil v kvalite reprodukce - stredy budou presnejsi, objevi se i nejake basy...

Jinak Blaupunkt repra nic moc, pouze na radio nejlepe napr. Helix Blue 62

http://www.ryves.cz/reproduktory/165-mm/ko...blue-62-new.php

nebo

http://www.ryves.cz/reproduktory/165-mm/ko...erbass-s-6c.php

Sem nepobral jak udelat v tech dverich ozvucnici, to jako jakousi reprobednu? Dyk se tam nevejde.

Myslel jsem, ze ty MDF ramecky staci. Vytlumit dvere nejakym drahym sajrajtem se mi taky nechce, tak radsi tu ozvucnici, nejakej navod nekde? Taky teda nechapu kam pro zacatek vlastne mam nalepit tu powertape.

Jo a delaj se taky podobny MDF podlozky k zadnimu repru?

Na akustiku jsem lama, ja delam do windowsu, tak sorry a prosim vysvetlit jak pro blbce. Diky za vas cas

Odkaz ke komentáři

No jak se dělá vytlumení předních dveří + montáž MDF podložky se dočteš třeba tady http://www.skodaoctavia.cz/muzikanavody/DemontazTapecu.htm. Jde o to vlastně "ucpat díry" co sou ve dveřích pod tapecírunkem - tím získáš ozvučnici - prostor za reproduktorem bude uzavřen a o to jde ( představ si dveře jako reprobednu a bude Ti to asi jasný - děravá reprobedna by taky hrála špatně)

Jestli myslíš vzadu jak jsou origo reproduktory, tak pod ně kluci dávají jen takové kroužky z MDF desky, aby se výkoné reproduktory neplácali o mřížku nad nimi.

Jinak je tady dodává Milan II http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=8321

Snad Ti to trochu pomůže -_-

Odkaz ke komentáři

Výškové repro v předních dveřích je nesmysl odpojovat protože vysoký kmitočty jsou důležité pro prostorovou lokalizaci.Jedinný výšky se kterýma bych souhalsil je odstranit jsou ty v zadních dveřích.

Na to aby ti to hrálo dobře je potřeba celkem málo věcí, ale to málo nekoresponduje s málem financí.

Předně je potřeba si obstarat kvalitnější rádio (NE SYMPHONY!)Pro přední dveře použít kvalitnější komponentní reproduktory v cenovém rozmezí 2-3000,- (možná i více) když k tomu přidáš podložky (k dostání u Milan II) a vytlumení dveří (opět žádný mirelon!) ale pláty na bázi bitumenu.

Výsledek bude velmi rozdílný od standardu z výroby.

Jako dobrý začátek za 4990,-...///Alpine CDE-9848

JJ to radio se mi libi, jeste nejakej nazor jak me presvedcit ze do nej mam jit. je totiz cca o dva litry drazsi nez nejakej pioneer nebo kenwood, kterej podle me taky hraje slusne. Podotykam, ze zatim hraju v seriovych repro s MDF a hystam se na nejaky to vytlumeni

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...