Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak zatím další postřehy:

• Bosche (ten před řidičem) poskakují při fakt malém množství vody při nižších rychlostem, na dálnici to bylo v pohodě.
  • Napatlání gumy tekutými stěrači nepomohlo.
  • Vyměněno za Valeo - ZATÍM neskáčou ani při menší rychlosti a málo vody.
  • Nepoužitý Bosch jsem rozebral a do vodících lišť nasoukal grafitovou gumu. Jelikož má trošku jiný průřez, šlo to ztuha, ale šlo. Kdyby začaly skákat Valea, prohodím - vozím to v kufru. Jen doufám že ty grafitové gumičky nebudou špinit.
  • Ještě mám koupenou další set náhradních gumiček (asi silikon), mají stejný tvar jako Bosche. Za zlomek ceny - uvidíme jak to bude fungovat.
  • Bosch vs. Valeo mají trochu jiný průřez gum.

Čekám na další deště :)

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

@xtrack nahodil som tie valea a u mna je to horsie. Asi vudecten uhol zle nastaveny. Teraz sa trasu viac ako s povodnymi. Sklo som precistil, tak uvidim co spravia cez tyzden, ak budu vacsie dazde. Kazdopadne stieraju ale lepsie ako tie opotrebovane stare.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Já mám origo stěrače od koupě Scaly v 8/2019. Ze začátku občas poskakovaly, ale teď už jsou dost dlouhou dobu OK. Při jakémkoliv množství vody na předním skle.

Vloženo

Opačně - na gumě nesmí nic být, takže po koupi nebo při vrzání omýt teplou jarovou vodou. Hlavně nic neohybat. Už jsem psal jinde...je na to přístroj, kterým se to dá nastavit. AS nevědí, netuší. Za mně jen Bosch Aerotwin, předražené Valeo ne.

Vloženo

Já teď zkusmo jezdím se zvlášť koupenou grafitovou gumou kterou jsem nacpal do kostry od Bosche a přijde mi, že z trojice origo/Bosch/Valeo si vedou nejlépe, resp. mají nejklidnější chod a i při malém množství vody na skle neskáčou. Jen je lehce slyšet guma při úvrati.

Vloženo (editace)

Uprimne, ako keby nepisete o tych stieracoch, ani si to nevsimnem. Kym to nevydava zvuky, neregistrujem, nakolko mne sa trase spodok stieraca pred vodicom, ked je v najvyssej polohe a ten konec je uplne dole v zornom poli. Roky som maval bosch twin a bol som spokojny. Teram mam valeo a tiez. Skakat to skace, ale funkcia je v poriadku a stieraju ok bez pazvukov. Ohybat nic nejdem. Na to uz nervy nemam.

Editováno: , autor: csabac
Vloženo

@csabac

Ahoj,  no to mě mrzí😐 Ale jak tady psal kolega výše, můžeš zkusit přihnout ramínka. Tobě se ty stěrače třesou nebo přímo skáčou? Jako stěrač 65cm se bude asi vždy u levého (spodního)  konce trochu třást, ale je pravda že to nějak výrazně nepozoruji. Ovšem to skákání byla katastrofa.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Dnes jsem objevil v sekci Kamiq funkci nebo chybu o které jsem netušil. Pokud odemknete auto a nezapnete zapalování, jsou funkční ostřikovače bez spuštění stěračů, vyzkoušeno a je to tak. Nechtěl jsem kvůli tomu zakládat vlákno. 

Vloženo (editace)

Jj, to vlákno jsem tam zakladal ja a dodnes nechápu k čemu je to dobré. 

Vlastně jsem to jednou využil k vystrikani letní kapaliny aniž bych drbal stěrače. ;-)

Editováno: , autor: Dodi 15
Vloženo

Dnes využito, po nastoupení jsem nacákal na sklo s námrazou, nastartoval a šel jsem dolít kapalinu do ostřikovačů. Asi po 2 minutách čelní sklo naprosto bez námrazy, sice to nechápu, protože trysky vytváří na skle kužel, boční skla jsem musel škrábat. Teplota -1, takže za mě dobrá funkce na lehkou námrazu, rozhodně lepší než po ledu honit hned stěrače. 

• o 9 měsíců později...
Vloženo

Ahoj, stěrače mi neskákají, ale dnes (najeto cca 21 tis. km) mi začalo něco v palubní desce cvakat vždy když se stěrače zapnou a vypnou (dělá to i v automatickém režimu).

Na funkci stěračů to nemá vliv, spíš je to otravné.

Až pojedu do servisu s dalšími maličkostmi, tak to tam řeknu, jen mě zajímá, jestli to někdo na Scale řešil taky...

Vloženo (editace)

Já dával ženské do auta paměťový cyklovač a to je rachot 🤣🤣🤣

Zabalil jsem ho do hadru, do pěny... ale slyšet je stále. Lepší to je, teď je to o zvyku. 

Ale aby si baba zapamatovala - setřu, vrátím páčku, setřu podruhé a páčku nechám a ono si ten čas bude pamatovat... je pro ní nadlidskej úkol🤣🤣🤣🤮🤮🤮

Škoda práce. 

Na Skále jsem relátko zatím neregistroval...

Editováno: , autor: keras
Vloženo

Uznávám, že jste mě trochu znejistili, ale přijde mi divné, že bych si toho za těch 10 tis. mých km nevšiml. Stěrače jsem měl puštěné vícekrát v dešti a skoro při každé jízdě použiju ostřikovače... Kolega má taky scalu, poslechnu si to i u něj...

Vloženo (editace)

Jo, je to trochu slyšet, ale musíš mít vypnutý rádio a babu s izolačkou na puse. No, hrozná tragedie, ten cyklovač 🤣🤣🤣

Editováno: , autor: keras

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...