Publikováno Srpen 7, 20196 r Vse ohledne komfortu jizdy a prenosu vibraci do kabiny vozu. Prikladem vibrace ve volantu, v madle automaticke prevodovky, atd...
Srpen 7, 20196 r Autor Zdravim vsechny, nikde jsem zatim nenasel nejake vlakno kde by se toto resilo. Mam Kodiaq 2019, 2.0 TDI 110kw, DSG7. Aktualne najeto 2500km. Zacinam mit vibrace ve volantu a v pace prevodovky, zaroven je to i citit v palubce a na podlaze u spolujezde (mirne i v pedalech). Neni to nic strasneho, ze zacatku ale vibrace nebyly temer zadne. Ted me uz proste prijde, ze je to mozna vic nez je zdravo a mam strach kam to az pujde. Zajizdel jsem na normal, v cca 1500km uz obcas sport a trochu auto projel, tankuji pouze lepsi naftu (verva diesel). Takze zajeti si myslim, ze bylo provedene spravne a podle manualu. Chtel bych znat i zkusenosti ostatnich, je to neco co maji vsichni? Pocitam tedy hlavne vlastniky dieselu, jelikoz jste u kodiaqu hodne "nalepeni" na motor. Pred objednavkou meho kodiaqu jsem jeste sedel v 2.0TDI 140kw a tam ty vibrace byly taky, asi jsem tajne doufal, ze to u meho auta s radnym zajeim bude lepsi. Diky
Srpen 7, 20196 r Možná by bylo vhodné napsat, za jakých podmínek se tebou popsané vibrace projevují - na volnoběh, v určitých otáčkách, pod plným plynem etc.
Srpen 7, 20196 r Autor To je prave ten problem, mam na mysli vibrace, po celou dobu od nastartovani. Jde mi v podstate o kvalitu odhlucneni/oddeleni motoru a prevodovky od kabiny. Pri jizde to clovek tolik nevnima ale v podstate od nastartovani se podle me prenasi az moc vibraci. Na volnobeh si toho clovek vsimne vic. Proste kdyz mate ruce na volantu a na radicce, tak citite brneni, ktere je v zakladu temer stale stejne. Mam jeste mazdu cx7 2.2 diesel (2010) a ta to nedela. Mel jsem i passat cc 2.0tdi 103 kw (2010) ten to taky nedelal. Pak jsem mel jeste superb3 1.8tsi (2018), menil jsem prave za kodiaqa a ten to taky nedelal. Jednoduse, je to opravdu tak spatne odizolovane nebo to prijde jenom me? Chtel bych se zeptat i ostatnich, jestli nekdo nema podobne zkusenosti. Dekuji
Listopad 30, 20231 r Zdravím, mám podobnou zkušenost s vibracemi a to jen v určité situaci. Tyto vibrace se projevují jen při úplném zastavení a ne vždy. Během jízdy se chová motor a převodovka vždy normálně ( pokud pominu podtáčení ), stejně tak pří přibrzdění do téměř zastavení se nic neděje. Pokud, ale zastavím ( mám aktivovaný Auto Hold ) dojde jakoby k rozvibrování na volantu. Otáčky jsou normálně na volnoběhu, tedy nekolísají. Neděje se tak ale vždy. Je to nepravidelné. Má někdo podobnou zkušenost.
Listopad 30, 20231 r Mohou být špatné silentbloky, jiná uchycení, ale střeba taky může být skočený řemen na vyvažovací hřídeli (tento motor je asi nemá...), nebo špatný vstřikovač. Klasicky - dvě nádrže kvalitní nafty s Vifem, vyjezdit. Benzínový motor (žádný 1.0) se taky třepe jak osika (cítím do volantu a pedálů), jakmile spadnou otáčky po startu. Že si chci zatopit (sedačky, zrcátka..), to autory tohoto pohonu nezajímá, a jsem na nějakých 1000 ot/min, pak na 800 ot/min.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.