slovacik Vloženo 17. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2019 Ahojte Aky olej sa da dolievat do Scaly 1,0Tsi 85KW ? Tiez chladiaca kvapalina? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 17. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2019 Mělo by to být v návodu. Olej tipuji 0W-20 a fridex G13Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 17. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2019 Já se ptal při přebírání vozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 17. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2019 před 1 hodinou, Jan R. napsal: Mělo by to být v návodu. Olej tipuji 0W-20 a fridex G13 Sent from my iPhone using Tapatalk 1. vypni si ten hloupý podpis 2. netipuj a nespekuluj U oleje je rozhodující VW norma, viskozita není zárukou úspěchu. V návodu je uvedeno pouze nouzové doplnění 0,5 litru. Benziny EA211 mají možnost plnění normami 504 00 SAE 5W-30 nebo 508 00 SAE 0W-20 (prvonáplň). Je tady řada témat, kde se problematice oleje probralo všechno možné. Chladicí kapalina prochází neustále revizemi, takže aktuální originál je jasná volba. A mimochodem u aktuálních dieselů a benzinů je doporučení rozdílné (viz EA288 usazeniny). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 17. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2019 Přesně tak, v Rapidu jsem měl prvonáplň 508 00 a servis mi nyní při výměně dal 504 00, stejné to bude u Scaly (Rapid2). I v návodu je plno užitečných informací a pochybuju, že do první výměny bude stejně něco dolévat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2019 před 6 hodinami, Jan R. napsal: Mělo by to být v návodu. Olej tipuji 0W-20 a fridex G13 Sent from my iPhone using Tapatalk To je opravdu rada za všechny prachy! Pokud to nevíš, tak neraď! Téma přesunuto do odpovídající sekce a upraven jeho název. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 19. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2019 (editace) Na str. 131 v návodu a v motoru je stříbrný štítek VW 50800 tz. olej 0W-20. Z výroby to mají všechna litrová TSi s filtrem. Fridex je G13 - je to na nádržce Tuto kombinaci mají Fabia, Rapid, Scala, Karoq benzínové, není důvod aby Scala a Kamiq měli něco jiného. Editováno: 19. Srpen 2019, autor: Jan R. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2019 V návodu samozřejmě není nikde uvedeno, co je v motoru za olej z výroby, je tam jen to, co lze dolít, konkrétně pro benzínové motory VW 504 00, VW 508 00, ACEA C3, ACEA C5. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 19. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2019 Otázka už mu byla dvakrát zodpovězena, není důvod to pitvat. Kterýkoliv autorizovaný servis i prodejce to potvrdí. 2 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 20. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2019 před 20 hodinami, Jan R. napsal: Na str. 131 v návodu a v motoru je stříbrný štítek VW 50800 tz. olej 0W-20. V návodu nic takového není. Byť jsou všechny oleje normy VW 508 00 třídy SAE 0W-20, tak to neplatí obecně. Stačí se podívat na ostatní normy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 3. Září 2019 Sdílet Vloženo 3. Září 2019 Tady je str 131.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zabral68 Vloženo 12. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2019 Také mám novou Škodu Scalu 1.0 - benzín (85 kW). Chci se tedy jen ujistit. Můžu používat tento olej? Viz. Odkaz níže. https://maziva.heureka.cz/castrol-edge-titanium-fst-longlife-5w-30-5-l/specifikace/#section Předem děkuji komukoliv za odpověď, popř. jestli mi doporučíte jiný olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 12. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2019 Co v servise nemaju olej? Ako vies ze to co kupis bude ten olej co je na baleni, este castrol co sa vo velkom falsuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 12. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2019 (editace) @atlan : A vieš, čo ti v servise nalejú ? Editováno: 12. Prosinec 2019, autor: Effendi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cappsi Vloženo 12. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2019 Nové benzínové motory rady EA211 môžu používať VW508 (prvonáplň) alebo klasiku a teda VW504. Olej ktorý si poslal do tohto motora môže byť použitý. Pokiaľ sa jedná o olej, odporúčam objednávať od overenej stránky, nakoľko Castrol sa vo veľkom pančuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zabral68 Vloženo 13. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2019 No uvidíme. Už jsem si ho objednal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cappsi Vloženo 14. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2019 Na Alze majú oleje, sú to od nemeckého importéra, minimálne CASTROL sa odtiaľ celkom oplatí objednávať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 14. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2019 Léta beru olej LL shell na skoda-dily.cz, tuším do neděle je asi nějaká ta pošta zdarma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 20. Únor 2020 Sdílet Vloženo 20. Únor 2020 Dnes jsem poprvé otevřel kapotu a kontroloval olej. Měrka šla vytáhnout trochu ztuha a po jejím vrácení zpět, je tam volně. Někde se to tady už řešilo, akorát u jinýho modelu se stejným motorem a nemůžu to dohledat. Máte stejnou zkušenost, příp. nevíte, kde na fóru je to vlákno? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Járinek1 Vloženo 20. Únor 2020 Sdílet Vloženo 20. Únor 2020 Buď v klidu, to je normální. V motoru vzniká podtlak a pak to jde ztuha. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 20. Únor 2020 Sdílet Vloženo 20. Únor 2020 @Járinek1 díky za reakci, právě vím, že jsem o tom podtlaku tady četl, tak jsem to chtěl znovu projít, ale nenašel. Ten motor je nakloněnej v čelnímu sklu a měrka se tam i blbě dává - trochu pod úhlem, asi je to o zvyku u EA111 bylo kolmo vzhůru a držela vždy pevně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 20. Únor 2020 Sdílet Vloženo 20. Únor 2020 před 30 minutami, vormen napsal: Dnes jsem poprvé otevřel kapotu a kontroloval olej. Měrka šla vytáhnout trochu ztuha a po jejím vrácení zpět, je tam volně. Někde se to tady už řešilo, akorát u jinýho modelu se stejným motorem a nemůžu to dohledat. Máte stejnou zkušenost, příp. nevíte, kde na fóru je to vlákno? Díky. Jedná se o můj příspěvek u motoru 1.0 TSI v sekci Rapid. Stalo se mi přesně co tobě při první kontrole hladiny oleje, po necelé 1000 km. Konzuloval jsem se známým i se AS. Po následném nastartování se v motoru opět vytvoří podtlak a ten opět měrku "přicucne", tudíž při další kontrole půjde opět ztuha. Takže vlastnost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 2. Březen 2020 Sdílet Vloženo 2. Březen 2020 Zítra až pojedu ráno do práce, ukáže tachometr 1000km, tak jsem dneska zkontroloval olej. Kontroloval jsem ho i při převzetí auta a pár stech km, ale nebylo nic poznat, protože byl dokonale čirý. Dneska jsem se snažil a na měrce zjistil 3/4. Co mě ale rozčiluje, je to, že měrka jde pěkně blbě vracet do motoru, vpodstatě napoprvé jsem to nedal ani jednou ze tří pokusů, sice detail, ale je to otrava. Ta měrka je tak nějak divně zalomená. Jakou máte hladinu na měrce a máte už zkušenost s tím, jestli si tenhe motor něco bere během záběhu? Je to moje 4 funglovka a nikdy jsem olej nedoplňoval, nebylo ptřeba a rád bych, kdyby tomu tak bylo pořád. Navíc 0w20 508.00 se v nouzi asi blbě shání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 2. Březen 2020 Sdílet Vloženo 2. Březen 2020 Zkus tu merku pootočit pak tam padne na poprvé. Na poprvé jde taky špatně vytáhnout. Kontroluješ za studena nebo při zahřátém oleji? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 2. Březen 2020 Sdílet Vloženo 2. Březen 2020 asi 10 minut po vypnutí motoru, jj vytahovat jde děsně, asi ty kontroly omezím :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.