Pawouk Vloženo 18. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2020 Ale no tak to je silné tvrzení. Prokaž to. Automobilové benzíny u nás málokdy mají nějaké jakostní problémy (Viz ČOI a pravomocně udělené pokuty za nejakostní paliva => výsledky kontrol ČOI ukazují velmi dobrou kvalitu automobilových benzinů v ČR. Chybovost členských firem ČAPPO je dlouhodobě kolem 0,2%. ), alespoň pokud se to týká velkých distribučních sítí. 2 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cajky Vloženo 20. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2020 Zdravím, chci se zeptat, úplně všechny Scaly mají z výroby ten 0w20? Chci si pořídit 1L na dolívání, než to v lednu vyměním za 5w30, tak ať tam aspoň dám to stejný, kdyby bylo potřeba. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 20. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2020 V 12. 3. 2020 na 13:35, csabac napsal: Ja mam diesel preto. Len som videl temu zaruceny eshop. inak doplnim, oba oleje mam z autorizaku. Jeden 3mesiace dozadu, druhy 2 tyzdne dozadu. Na youtube som videl video, ze jeden je falosny z tych dvoch. Ako ja uz neviem comu mam verit. Ja v tom mam uplny chaos a z tych servisov, ze co predavaju a ponukaju uz duplom. Preto ak mate overeny eshop, prosim dajte radu. Jedno ci CZ ci SK Akoze chces tymto povedat,ze ti v nejakom autorizaku Skoda predali falosny olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cappsi Vloženo 20. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2020 před 31 minutami, cajky napsal: Zdravím, chci se zeptat, úplně všechny Scaly mají z výroby ten 0w20? Chci si pořídit 1L na dolívání, než to v lednu vyměním za 5w30, tak ať tam aspoň dám to stejný, kdyby bylo potřeba. Díky Áno, všetky benzínové motory majú od výroby 0w20. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 20. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2020 (editace) @Patrik1971 keďže nepoznám originál balenia, nemôžem tvrdiť, že je falošný. N ainternete, som našiel tvrdenia, že 1 z tých 2ch je falošný. Buď je to neznalosť rozmanitých balení, alebo má pravdu. Za druhé. Pár rokov dozadu sa našli falošné oleje v istých značkových servisoch u nás na okolý. A príde mi maximálne čudné, že VW, resp. škoda nedodáva olej predajcovi, ale on má zazmluvneného dodávateľa, ako mi to v jednom servise vysvetloval. V opli (keďže toho som mal roky) mali 1 a ten istý olej v rovnakom balení. Iba keď menili obal sa líšil, počas prechodného obdobia. U škody an neviem posúdiť na základe kúpi v autorizáku, že ako má pravý olej vyzerať, keďže mám 2 rôzne balenia doma. A to nehovorím o tom, že napr. v NR, už 1l balenie originál škoda oleja sa nedá ani kúpiť v autorizáku. Môžem si kúpiť castrol z a2násobnú cenu. Editováno: 20. Červenec 2020, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
o3-scala Vloženo 6. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2020 Je to biznis. AS je len prepredajca, obycajny diler nejakeho tovaru. Vzhladom na moje zle skusenosti s AS si osobne myslim, ze je mozne, ze AS preda nekvalitny olej, ze nevykona udrzbu spravne, alebo zee inak poskodi zakaznika. Sam som bol svedkom toho, ked v IMPA Zilina (co je velky predajca) mechanik na dielni menil diel v rozpore s dielenskou priruckou. A na moju staznost ani nikto nereagoval - ani dovozca, ani predajca :-) Takze s AS opatrne, nie su to ziadni lumeni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 6. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2020 Nic nového, ale děkujeme za sdělení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 15. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2020 (editace) V 18. 7. 2020 na 14:56, Pawouk napsal: Ale no tak to je silné tvrzení. Prokaž to. Automobilové benzíny u nás málokdy mají nějaké jakostní problémy (Viz ČOI a pravomocně udělené pokuty za nejakostní paliva => výsledky kontrol ČOI ukazují velmi dobrou kvalitu automobilových benzinů v ČR. Chybovost členských firem ČAPPO je dlouhodobě kolem 0,2%. ), alespoň pokud se to týká velkých distribučních sítí. Ale já jsem nepsal že je u nás špatný benzín, jen říkám že mnohdy kvalita bude na hranici normy ne pod hranící normy. Samozřejmě je u nás benzín i kvalitní aditivovaný, MOL, Benzina atp. Víš sám, že Tebou jmenované instituce řeší pouze základní parametry podle norem ČSN/EN 228 a u nafty ČSN/EN 590. Jinak teda v tom Bělorusko je benzín na hovno, spotřeba se zvýšila a i dynamika se zdála horší, přitom prej aditivovaný. Ale tady bychom to asi řešit neměli? Editováno: 15. Srpen 2020, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 11. Březen 2021 Sdílet Vloženo 11. Březen 2021 Viete niekto, preco sa zase menil olej u skody? Mam sice TDI no uz minule doniesol svokor 0W-30 a teraz ked som objednaval 5W-30 VW 504, 507 uz nie je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 11. Březen 2021 Sdílet Vloženo 11. Březen 2021 Já mám pocit že Škoda aktuálně bere oleje normy VW 504/507 od Shellu a ten už před nějakou dobou přestal 5w-30 vyrábět. Proto asi koupíš už jen 0w-30. Ale pokud nepotřebuješ nutně Shell/Škoda/VW, tak existuje plno výrobců kteří 5w-30 stále prodávají. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 11. Březen 2021 Sdílet Vloženo 11. Březen 2021 Hej, beru to od shellu. Nevedel som ale, ze Shell uz nerobi 5W ckove. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 11. Březen 2021 Sdílet Vloženo 11. Březen 2021 @csabac koukni na odkaz https://oleje-pema.cz/zbozi/motorovy-olej-shell-helix-ultra-professional-av-l-5w-30-1l_34462 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 19. Srpna Sdílet Vloženo 19. Srpna Tak to trochu oživím. Po 4 letech mně dnes do auta bez ptaní nalili Castrol LL3 5w30 což je 504 a do teď dávali 508 0w20. Asi o nic nejde, ale chtěl jsem celou dobu dávat stejnou viskozitu, takže mě to i štve. Měním 1x za rok, to najedu tak 14-16, takže ke to asi jedno. Jo a cena byla stejná, resp. o něco málo vyšší jak před rokem za "lepší" olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.