Přejít na obsah

Elektromobilita ANO či NE?


DušanV

Doporučené příspěvky

Přikládám video  z pořadu "Na rovinu"  Karla Havlíčka z ANO, ohledně jeho názoru  a odhalování příčin současných  problémů evropských automobilek  (a nejenom automobilek) a co vlastně s tím můžeme dělat a co dnes s tím asi bude dělat EU a kam se to celé může vyvíjet dál. Uznávám, že to celé může vyznívat tak  trochu jako stranická politická agitka a dodávám, že to pověstné máslo na hlavě má určitě i hnutí které reprezentuje, ale na druhou stranu, je to jeden z mála našich současných, vysoce postavených  politiků, co pojmenovávají a popisují věci v automotive  tak, jak  pravděpodobně opravdu probíhají. Pokud má aspoň z části pravdu, tak nic veselého nás v evropském automotive (a nejenom v automotive) tedy nečeká, obzvláště po tom, co naznačuje jednak možné složení nové EK a jednak   současná vyjádření té dosluhující EK a její staronové šéfky.  Sledovat se to dá od začátku až po cca 00:13:50 hod. záznamu, pak to již opravdu v části odpovědi na dotazy je stranická agitka

 

 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes. tj.  3.10.2024 byla na webu nationalgeographic.cz  zveřejněna nedávná studie  mezinárodního týmu vědců, mapující rozsah teplot na naší planetě Zemi za posledních cca 500 miliónů let. 

Je to velice zajímavé čtení, evokující aspoň u mne otázku, zda  současné snažení lidstva ohledně tzv. boje za přijatelnější klima  (tedy celý ten Green deal i zhusta preferovaná  elektromobilita) není  vlastně boj s větrnými mlýny? 

Jediné, co závěry této práce 100% potvrzují, tedy v souladu se současným všeobecně přijímaným  názorem, je to, že rozhodující vliv na teplotu na Zemi má opravdu CO2, ovšem způsoby, kde se bere  a i  v minulosti bral všechen ten CO2 (vyjma přiznané lidské činnosti) je místy dost překvapující. Potvrzuje se pro mne to, a to si myslím již dávno, že  lidská činnost a s ní spojená produkce CO2, je v tom velkém ranci veškerého objemu CO2  pravděpodobně jen pouhým plivnutím do rybníka.  Je- li to opravdu tak, tak  zájmy a preference  dnešních, nám vládnoucích elit, tedy  pomocí redukování lidské  produkce CO2 nám údajně zachránit životy, jsou pravděpodobně dost mimo mísu a že ve srovnání našeho lidského snažení a veškerých, obrovských  výdajů na záchranu klimatu, je to stejné,  jako jít s pouhou injekční stříkačkou v ruce  na požár lesa. Ale nic, proklimaaktivisté mi určitě vysvětlí, že dnes už umíme poručit větru, dešti a ovládat celý Vesmír.  Jen prosím, pokud už vládnoucí elita nás obyčejné nýmandy chce účinně a efektivně  ovládat a držet při zemi, tak si snad už konečně vymyslete něco lepšího a věrohodnějšího. To vše výše napsané, neznamená, že brojím proti elektromobilům, klidně si třeba v budoucnu nějaký koupím, jen mě  štvou mnohá zdůvodnění pro  jejich až násilné zavádění a obhajobu, co nám neustále vtloukají do hlavy....

 

https://www.nationalgeographic.cz/veda/zeme-prodelala-vetsi-vykyvy-teplot-nez-jakymi-se-strasime/?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...