Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

V 13. 1. 2021 na 21:22, jeli13 napsal:

Prý může nastat i varianta, kdy má auto již správné snímače, potom se prý volá do Škodovky a konec pohádky už neznám :).

Já mám Fabii III 1.0 TSI 81 kW DSG a je to přesně tento případ. Auto bylo uvedeno do provozu v 6. měsíci 2019, ale má už jako snímače G40 a G300 ty s kódem 04C 907 601 K. Nejsem ale první majitel, takže nevím jistě, jestli tam byly od výroby. V servisní knížce byly zapsány jen pravidelné prohlídky a výměny oleje. Ale vzhledem k tomu, že přede mnou měla auto firma a že druhý start se vždy podaří, spíše tipuji, že oni to neřešili. Mi se závada poprvé projevila hned na cestě domů v den, kdy jsem auto kupoval, ale myslel jsem si tehdy, že to byla nějaká náhoda nebo že nevím, jak se startuje tlačítkem.

Pak se ale opakovala každé cca 2 měsíce. Nejvíce tedy někdy na podzim nebo na jaře, když jsem s autem jel, pak ho na cca 20 minut odstavil, a pak a znovu chtěl nastartovat.

Našel jsem v Erwin dokonce, že na to existuje i TPI 2057566 "Motor při prvním pokusu o spuštění sporadicky nenaskočí". Jako řešení je v něm uvedená výměna snímačů právě za ty s kódem "04C 907 601K". Taky tam píší "Zavedení v sérii: Vozy vyrobené po KT 44/2019 mají namontované snímače číslo dílu 04C 907 601K."

Kalendářní týden 44 je přelom října a listopadu, takže je opravdu zvláštní, že moje auto uvedené do provozu v červnu 2019 už má ty snímače 04C 907 601K.

Chci se zeptat těch, kterým čidla vyměnili: Jaké máte dlouhodobé zkušenosti - projevila se závada ještě někdy?

Našel jsem, že podobnou závadu řešili také v Británii na SEAT Arona 1.0 TSI https://www.aronaforums.co.uk/threads/problems-starting-engine-intermittent-issue.1878/

a SEAT Ibiza, kde na to je TPI 2056286: https://www.aronaforums.co.uk/posts/17927/

Finové tento problém zase řešili u VW Golf 2017 a Škody Octavie z roku 2019: https://keskustelu.vagtech.fi/threads/golf-1-0-chzc-kaynnistysvaikeudet.196/ 

Všude popisují, že by to měly vyřešit ty nové senzory 04C 907 601K. 🤷‍♂️ Řešil jsem to i s autorizovaným servisem v prodloužené záruce. Tehdy jsem jim přinesl to TPI a oni při prohlídce právě zjistili, že už jsou v autě ty nové senzory a s tím jsme to tehdy ukončili (protože jsem tehdy řešil ještě jiný závažnější problém s řadící pákou a tímhle jsem se nechtěl zdržovat). Záruka už mi skončila, ale dneska jsem se ještě pro jistotu sám podíval a skutečně tam senzory 04C 907 601K mám.

Máte někdo nějaké aktualizace k tomuto problému? Co třeba @Radim-Rapid - podařilo se to nějak vyřešit?

Upraveno od sustmi

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.