epo Vloženo 20. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 Takže moje letní "téměř z výroby" 16" pneu Dunlop SP SportMaxx (link) jsou kaput (už na jaře před STK měly 4mm, od té doby najely něco kolem 30tis a navíc hnutá geometrie, takže K.O. jak přední tak zadní). Ohledně náhrady - přemýšlel jsem jak na těmi samými (mám s nima dobrou zkušenost - za 4 roky najely kolem 100tis km, neklouzaly, žádný hluk, spotřeba ok), Continental ContiPremiumContact 2 (asi bych do nich šel, ale nelíbí se mi ta horší spotřeba) a Bridgestone ER300, kde mi přijde ideální poměr přilnavost vs. valivý odpor i když jsou o něco hlučnější. Cenově by vyšly nejlíp ty Dunlopy, ale nakonec zkusím tu lepší přilnavost. Šetřit na gumách nemá cenu... nakonec beru ty ER300 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 20. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 Já vezmu Barum Bravuris. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 20. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 Pokud se nepletu, tak já mám z výroby ty Bridgestone ER300 a nemůžu si na ně stěžovat (zatím najeto cca 32tis na nich, vzorek můžu změřit). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 20. Listopad 2019 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 Podle Spritmonitoru mam na letnich najeto cca 105tis z toho na puvodnich Nexenech mohlo byt 10, max 15tis. Takze Dunlopy po skoro 100tis vypadaji takto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 20. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 před 59 minutami, Jan R. napsal: Já vezmu Barum Bravuris. Mám na F2 Bravuris 3 a hodně mě zklamaly, nedrží na mokru ani na suchu (rozměr 195) a spotřeba mi přijde vysoká. Teď jsou myslím nové Bravuris 5, ale osobně už je asi testovat nehodlám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 20. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 Před hodinou, epo napsal: Podle Spritmonitoru mam na letnich najeto cca 105tis z toho na puvodnich Nexenech mohlo byt 10, max 15tis. Takze Dunlopy po skoro 100tis vypadaji takto Myslím že ty Dunlopy jsou dobrá volba, mám sice 15", ale cítím to podobně jako ty, velice dobrá zkušenost. @Twisted souhlas Bravuris mě taky nenadchly na F1/rozměr 185/. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 Tiež som mal od výroby Turanzy ER300 v rozmere R16 - neboli zlé, ale aktuálne Goodyear Eagle F1 A3 (R17) sú podstatne tichšie a mám z nich lepší pocit nie len na mokrej ceste. Ale sú aj o niečo drahšie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 Pozeram, ze na jar to budem mat s vyberom tiez zaujimave. Bridgestone Potenza RE050A uz to maju takmer za sebou, tak uvidime. Mozno dam opat Bridgestone Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 Já dostal k Fabii2 v 2009 Dunlopy SP01 a po třech letech tak zvtrdly, že byli hlučnější než zimní Polarisy3, té značce se vyhnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 22. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2019 Mám je 4 roky a nic takového rozhodně nepozoruji, naopak bych řekl že jsou tiché a dobře drží, hlavně na mokru. Vzorek taky nijak moc nemizí, takže spokojenost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 23. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2019 Také budu kupovat pneu 17, ještě nemusí být špatné hankook. Zatím nejsem rozhodnut. Barumky raději za mě ne. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasendoKE Vloženo 26. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2019 (editace) Bridgestone? Nikdy , pneu Dot 04/15 Editováno: 26. Listopad 2019, autor: tomasendoKE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 8. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2019 Co Kleber dynaxer UHP, 17 mají za dobrou cenu, koncern michelin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 9. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2019 Já měl z výroby Bridgestone Ecopia EP150 a nemůžu proti nim říct jediného špatného slova, vydržely 4 roky a nájezd cca 50 tisíc km, dovezly mě všude a bez sebemenšího zaváhání. Když jsem je se vzorkem 1,8 mm opouštěl, tak mi jich bylo i líto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 V 23. 11. 2019 na 15:18, Petr AMF napsal: Také budu kupovat pneu 17, ještě nemusí být špatné hankook. Zatím nejsem rozhodnut. Barumky raději za mě ne. už jsi něco vybral? Také po něčem koukám a zaujaly mě Fuldy sportcontrol2 parametrově vypadají dobře a cena taky OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Asi vezmu hankook, dobrá cena 2.064kč, pak ještě kleber dynaxer uhp pid dva tisíce. A nově jsou barum bravuris 5hm za 1.777kč. Rozhodnutý jsem pro hankook. Fuldy kde nakupuji zatím nemají. Chci koupit hned začátkem února, než půjde nahoru cena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 @Petr AMF kde nakupuješ? Hankook vypadá taky zajímavě... Jinak ty Barum jsou i za 1600 (+ doprava). Ještě jsem našel Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 MFS, za 2200+doprava, což vypadá taky docela zajímavě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Nakupuji na pneunet.cz. Ty nové goodyear tady někdo má a chválil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 koukni na https://velko-pneu.cz/ je to stejný provozovatel (dle kontaktů) a ceny ještě nižší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Díky kouknu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 20. leden 2020 Sdílet Vloženo 20. leden 2020 Měl někdo letní 17” Hankook? Parametry vychází lépe než Barumy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 20. leden 2020 Sdílet Vloženo 20. leden 2020 V celkovem rozpoctu, hankooky vyplati se kupit hankooky. Maji dobrou cenu. Otec ma zimni hankooky a je spokojen 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FKtor Vloženo 24. leden 2020 Sdílet Vloženo 24. leden 2020 Zdravím všechny. Jelikož do domácnosti rodičů nedávno přibyla Fabia 3 preFL jako ojetý vůz na zimních kolech (letní gumy se nepovedlo vytrejdit), budu pořizovat také něco na léto. Zimní k tomu byly 15-tky Pirelli (asi ještě původní od zakoupení vozidla prvním majitelem) a já si říkám, že na léto disky 16" s gumou předepsané velikosti (215/45/R16) nebudou špatná volba. Disky R17 na léto mi u těch našich rozbitých okresek a děravých silnicích lesních horských průchodů přijdou jako ne-úplně-vhodná varianta - kolegové "pretekári" odpustí :-) . Dotazy: Myslíte si, že tato dvojice (R15 na zimu & R16 na léto) je jako volba rozumná? A hlavně - ať se držím tématu - jaké letní pneumatiky 215/45/R16 máte na svých 16" discích? Tedy samozřejme Ti, kteří používáté R16 v létě. Pokud jste kupovali F3 jako novou, umíte také prosím srovnat své továrenské pneu 16tky s něčím stejných rozměrů, čím jste je později nahrazovali? Děkuji Vám předem všem! O:-) Pro úplnost ještě dodám, že vycházám z těchto zdrojů: uživatelská příručka, která uvádí velikost pneumatik: 215/45 R16 minimální zatížitelnost: 86 minimální rychlostní index: T můj techničák uvádí má zapsané (v alternativách) 215/45 R16 86T #7Jx16 ET46 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 25. leden 2020 Sdílet Vloženo 25. leden 2020 (editace) Jak již psáno v tématech rozdíl mezi 16 a 17 kol není skoro znát. Doporučuji 17, pneu jsou paradoxně levnější. Editováno: 25. leden 2020, autor: Petr AMF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 25. leden 2020 Sdílet Vloženo 25. leden 2020 Ten paradox je ten rozměr v 16, málo výrobců jiných aut ho používá, proto ta cena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.